ΕΚΤΑΚΤΟ Ρώσικα πολεμικά πλοία πλησιάζουν επικίνδυνα μέσω του Ιονίου Πελάγους την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS George HW Bush (CVN-77) που πλέει στην Αδριατική!!!

Ρώσικα πολεμικά πλοία πλησιάζουν επικίνδυνα μέσω του Ιονίου Πελάγους την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS George HW Bush (CVN-77) που πλέει στην Αδριατική!!!

Αμερικανοί ναύτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου/συναγερμό – μια ομάδα ρωσικών πλοίων πλησιάζει στην Αδριατική Θάλασσα:
Το τάνκερ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «Akademik Pashin» με κορβέτα τύπου «Guarding» πλέει στο Ιόνιο ( σσ ανοιχτά της Πελοποννήσου ίσως εδώ να υπάρχει μια σημαντική είδηση και απάντηση σε κάποια καυτά ερωτήματα βλ χάρτη), με κατεύθυνση την Αδριατική, όπου βρίσκεται η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «Bush».

Τα δύο πλοία κατευθύνονται προς την Αδριατική Θάλασσα, όπου βρίσκεται η ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου USS George HW Bush (CVN-77), η οποία επέστρεψε στην περιοχή μετά τη συμμετοχή της στην Άσκηση Juniper Oak 23 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανατολικά της Μεσογείου.

Το USS George HW Bush (CVN-77) είναι ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz, το δέκατο και τελευταίο πλοίο του τύπου του, έχει σημαντικό αριθμό βελτιώσεων σε σχέση με προηγούμενα πλοία του project. Πήρε το όνομά του από τον 41ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, George W. Bush. (avia-pro 31.1.22)

Το site στη συνέχεια αναρωτιέται έστω και με ανορθόδοξο τρόπο κατά πόσο τέτοια επεισόδια μπορούν να επισπεύσουν την έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου..

”Το τάνκερ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Akademik Pashin, με κορβέτα κλάσης Steregushchiy, πλέει στο Ιόνιο Πέλαγος με κατεύθυνση πιθανώς προς την Αδριατική Θάλασσα όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ομάδα Carier Strike του USS Bush” αναφέρει το itamilradar παρουσιάζοντας σχετικό χάρτη με τη θέση των ρώσικων πλοίων.”Σε εξέλιξη νέα επιχείρηση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στο Ιόνιο/Αδριατική” αναφέρει το εξειδικευμένο παρατηρητήριο. Και συνεχίζει

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας νέας ρωσικής ναυτικής επιχείρησης στην Αδριατική.

Το τάνκερ του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Akademik Pashin (IMO: 9778193, MMSI: 273399750) στην πραγματικότητα πλέει στο Ιόνιο Πέλαγος, ανοιχτά της Πελοποννήσου, με κατεύθυνση βόρεια.

Χθες, το πλοίο ανεφοδιάστηκε με καύσιμα μια κορβέτα κλάσης Steregushchiy νότια της Κρήτης, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι και αυτό το πλοίο πλέει με το Akademik Pashin (όπως έκανε τον Δεκέμβριο).

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κορβέτες κλάσης Steregushchiy στη Μεσόγειο, η Stoiky και η Soobrazitelny, αλλά από δορυφορικές εικόνες δεν είναι δυνατό να τις διακρίνουμε.

Κορβέτα κλάσης Steregushchiy του ρωσικού Ναυτικού
Πιθανότατα τα 2 πλοία να κατευθύνονται προς την Αδριατική Θάλασσα όπου η Ομάδα Κρούσης Μεταφορέων του USS George H.W. Ο Μπους (CVN-77) βρίσκεται σε εξέλιξη, επέστρεψε στην περιοχή μετά τη συμμετοχή της στην άσκηση JuniperOak23 στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.”

Το ρώσικο πλοίο Akademik Pashin συνεχίζει τις μετακινήσεις του στο Ιόνιο Πέλαγος. Πρόσφατα πρέπει να πέρασε πολύ κοντά στο αμερικάνικο USNS Kanawha (T-AO-196) (Replenishment Vessel) που λειτουργεί πρόσφατα με CSG 10.

ΥΓ (στο άρθρο και στον εμβόλιμο σχολιασμό μας υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση ..)

dimpenews.com