Για α΄ φορά μετά από 30 χρόνια ο Βόρειος στόλος Ρωσίας βγήκε στη θάλασσα με τακτικά πυρηνικά φορτία αναφέρει έντρομη η Υπηρεσία Πληροφοριών Νορβηγίας!! Πούτιν: θα νικήσουμε!

Οι Νορβηγοί φοβήθηκαν τον ρωσικό στόλο με πυρηνικά όπλα.
Οι Νορβηγοί αξιωματικοί πληροφοριών αναφέρουν ρωσικά πλοία με πυρηνικά όπλα, αναφέρει ανταποκριτής του Donbass Today.

«Για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, τα πλοία του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας πηγαίνουν στη θάλασσα με τακτικά πυρηνικά φορτία», ανέφεραν οι νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να αναπτύσσει τακτικά πλοία με πυρηνικά όπλα στη Βαλτική Θάλασσα για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της η Νορβηγική Υπηρεσία Πληροφοριών αναφέρει το POLITICO.

«Το βασικό μέρος του πυρηνικού δυναμικού βρίσκεται στα υποβρύχια και τα πλοία επιφανείας του Βόρειου Στόλου», σημείωσε η νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών.

Τα πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου πήγαιναν τακτικά στη θάλασσα με πυρηνικά όπλα κατά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η σύγχρονη Ρωσική Ομοσπονδία κάνει το ίδιο, πρόσθεσε η έκθεση.

Ενώ η Ρωσία διαθέτει επίσης υποβρύχιες δυνατότητες, αντιδορυφορικά όπλα και δυνατότητες στον κυβερνοχώρο που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη Νορβηγία και τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι «μια ιδιαίτερα σοβαρή απειλή σε πολλά επιχειρησιακά σενάρια στα οποία ενδέχεται να εμπλέκονται χώρες του ΝΑΤΟ», ανέφερε η έκθεση.

Η νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η κλιμάκωση ενός τοπικού πολέμου σε μια ευρύτερη σύγκρουση που περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και τη Νορβηγία.

Ο οργανισμός εκτίμησε ότι ενώ η Ρωσία θα διατηρήσει, θα εκσυγχρονίσει και θα αναπτύξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο ρωσικό πυρηνικό δόγμα τα επόμενα χρόνια.

Ο ρώσικος Αρκτικός Στόλος αποπλέει από τη Βάση Κόλα, μεταφέροντας τακτικούς πυρηνικούς πυραύλους για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Ακριβώς 1 εβδομάδα πριν από τη μεγάλη ομιλία του Putin στο Έθνος στις 21/02/23. Πρέπει να περιμένουμε μια αποφασιστική κλιμάκωση;

Νωρίτερα, η Bundestag δήλωσε ότι η προμήθεια όπλων από τη Δύση θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Στο μεταξύ οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ότι η Ρωσία συγκεντρώνει αεροσκάφη στα σύνορα με την Ουκρανία, μια ένδειξη ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ρίξει τα μαχητικά και τα ελικόπτερα της στον πόλεμο για να υποστηρίξει μια επίθεση ξηράς σύμφωνα με το FT.”Περίπου το 80% της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας μπορεί τώρα να εμπλακεί σε εχθροπραξίες. Αναμένουμε από αυτές να προετοιμαστούν να ξεκινήσουν μια αεροπορική εκστρατεία”, δήλωσε πηγή του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε και θα νικήσουμε. »

dimpenews.com