Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ΙΙ πήγε στη Συρία και συμμετείχε σε Μέγα Απόδειπνο στην εκκλησία του Τίμιου Σταυρού στη Δαμασκό!! Ιερώνυμος: εδώ Aναγεννηθήκαμε!! Ζούμε μια Αναγέννηση εμείς που ήρθαμε στη Συρία!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ΙΙ πήγε στη Συρία και συμμετείχε σε Μέγα Απόδειπνο στην κατάμεστη εκκλησία του Τίμιου Σταυρού!!Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αντιφώνηση του και απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη τόνισε συγκινημένος:” εδώ Aναγεννηθήκαμε!! Ζούμε σε μια Αναγέννηση εμείς που ήρθαμε από την Ελλάδα σε αυτόν τον ευλογημένο χώρο. Αυτή η συνάντηση εδώ σε αυτό τον ευλογημένο ναό με τόσους πιστούς της εκκλησίας σας είναι μια ένωσης που πρέπει να την επιδιώκουμε όχι μόνο στις θλίψεις αλλά και στις χαρές. Συγκινήθηκε ο ελληνικός λαός κι αυτή τη συγκίνηση η Εκκλησία της Ελλάδας την έκανε πράξη αγάπης…Δεν κάναμε παρά το καθήκον μας , ο καρπός της αγάπης, σας ευχαριστούμε για την ατμόσφαιρα που ζήσαμε εδώ, για την πίστη ” Ευχήθηκε περί ειρήνης… Φανερά συγκινημένος

Ναι είναι η Αναγέννηση του Ελληνισμού στις προγονικές του πατρίδες .. ο Ελληνιστικός Πολιτισμός είναι εδώ το Βυζάντιο είναι εδώ…..το στρατηγικό βάθος του Ελληνισμού είναι εδώ στην Ανατολή. Το μέλλον του ελληνισμού είναι στην Ανατολή.. ανατολικά της Εδέμ , η καρδιά του ελληνισμού είναι η Ανατολή..

Στην ελληνική γλώσσα μεγάλο μέρος της ακολουθίας. αδελφοποίηση ελληνικού κι αραβικού πολιτισμού….

Κατά την υποδοχή στο ναό μπάντες παιάνιζαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφθασαν στη Συρία μέσω Λιβάνου. Υποδοχή του Έλληνα Αρχιεπισκόπου και της συνοδού αντιπροσωπείας Διεθνές Αεροδρόμιο Βηρυτού, 21 Μαρτίου 2023. Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιωάννης Θ’ υποδέχτηκε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ και τη συνοδό του αντιπροσωπεία: τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Συμεών Φθιώτιδας, τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη και τον κ. Κώστα Δίμτσα, Διευθυντή της οργάνωσης «Αποστολή», με την ευκαιρία του η αδελφική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και πάσης Ελλάδος.

Μαζί με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιωάννη Θ ήταν παρόντες: ο Μητροπολίτης Ηλίας Οντέ (Βηρυτού), ο Μητροπολίτης Σάμπα Εσμπερ (Νέα Υόρκης και Βόρειας Αμερικής), ο Μητροπολίτης Silwan Musa (Όρος Λιβάνου), ο Επίσκοπος Μούσα ο Ευνούχος, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ιακώβ (διαχειριστής της Μονής Παναγίας του Μπαλαμάντ) και του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Κάμπα. Οι Μακαριότατοι αντάλλαξαν λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης.Ο Πατριάρχης Youhanna X, εκ μέρους της Εκκλησίας της Αντιοχείας και των αρχιερέων και του λαού της, ευχαρίστησε τη θέση αγάπης και τη γενναιόδωρη χειρονομία της ελληνικής αντιπροσωπείας. Παρούσα η Πρέσβης της Ελλάδας, κα Κατρίνα Φουντουλάκη. Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετέφερε μια εικόνα της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού: της κυβέρνησης, του λαού, των οικογενειών και κάθε Έλληνα όλων των ηλικιών, απέναντι σε αυτή τη δοκιμασία και την επείγουσα ανάγκη τους να φτάσει αυτή η βοήθεια στον λαό και να είμαστε δίπλα σας σήμερα. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μου εμπιστεύτηκε επίσης να σας μεταφέρω την αγάπη και τις προσευχές τους σε αυτή την δύσκολη περίσταση. Με τη σειρά μου, θα μεταφέρω στους Έλληνες ότι στην Εκκλησία της Αντιόχειας, μέσα σε αυτές τις δυσκολίες και θλίψεις, είστε ενωμένοι και συνεργάζεστε.

dimpenews.com