Άγρια επίθεση και ξυλοδαρμός του Επισκόπου Νικήτα της Ivano-Frankivsk της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τραμπούκους του καθεστώτος στην Ουκρανία! Μεγάλη Εβδομάδα δέχθηκε τα ραπίσματα του Χριστού ο άξιος Επίσκοπος!! ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση κατά της ζωής του δέχθηκε επίσκοπος της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από τραμπούκους του καθεστώτος! Στον επίσκοπο Πάβελ ηγούμενο της Λαύρας φόρεσε ηλεκτρονικό βραχιόλι ψηφιακής επιτήρησης ο Αντίχριστος και στον επίσκοπο Νικήτα τα τσιράκια του επιτέθηκαν για να τον σκοτώσουν γιατί όταν χτυπάς τόσο άγρια έναν ηλικιωμένο μπορείς και να τον δολοφονήσεις. Είναι απόπειρα δολοφονίας.

Ο επίσκοπος Νικήτας/Nikita της Ivano-Frankivsk/Ιβάνο-Φρανκίβσκτης και Κολομίας της Κανονικής όσο και Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας/UOC ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Chernivtsi χθες τη νύχτα στις 22:00 μμ ακριβώς δίπλα στην επισκοπική διοίκηση του Τσερνίβτσι/Chernivtsi της UOC στην Ουκρανία. Η αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο, δεν συνέλαβε τον δράστη και δεν του έκανε τεστ αλκοόλ ή ναρκωτικών. Στις 10 Απριλίου 2023, στο Chernivtsi, ένας άγνωστος επιτιθέμενος ξυλοκόπησε άγρια τον Επίσκοπο Nikita των Ivano-Frankivsk και Kolomyia ενώ ένας ανήλικος βρισκόταν εκεί κοντά, του οποίου ο πατέρας και ο αδελφός του πολεμούν στην πρώτη γραμμή στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της επισκοπής Chernivtsi-Bukovina του UOC.Το έγκλημα διαπράχθηκε στην οδό Sahaidachna, κοντά στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του UOC. Η πόλη διευθύνεται από το κόμμα των ukronazi το Svoboda.

Ο επίσκοπος δέχεται ισχυρά ραπίσματα στο πρόσωπο. Αξιώθηκε ραπίσματα την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών. Στη συνέχεια ο επιτιθέμενος τον χτυπάει με γροθιές σε όλο το σώμα και τον ρίχνει στο έδαφος παρουσία συνεργών του που έχουν περικυκλώσει τον δεσπότη.

Η Μητρόπολη Chernivtsi είπε ότι όταν ο Επίσκοπος Nykyta επέστρεφε στην επισκοπική διοίκηση, ένα κόκκινο Mazda που συγκεντρώθηκε το 2013 (η πινακίδα έχει βιντεοσκοπηθεί) σταμάτησε κοντά του. Ένας άνδρας με αθλητική διάπλαση βγήκε από το αυτοκίνητο και χτύπησε πρώτα τον Επίσκοπο Νύκυτα στο πρόσωπο και μετά χτύπησε έναν υποδιάκονο, του οποίου ο αδελφός και ο πατέρας υπερασπίζονται τώρα την Ουκρανία στην πρώτη γραμμή στις τάξεις της AFU.
Ο κακοποιός ισχυρίστηκε ότι δεν φοβόταν να κληθεί περιπολία της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «γνωρίζει τους πάντες στην SBU (την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας – επιμ.)» και δεν θα υπάρξουν συνέπειες για αυτόν.
Ενώ αυτόπτες μάρτυρες περίμεναν την άφιξη του περιπολικού, ο δολοφόνος έβγαλε τις πινακίδες από το αυτοκίνητο και τις έκρυψε στο πορτμπαγκάζ του.
Μετά την άφιξη της αστυνομίας, ο άνδρας συνέχισε να απειλεί με βία
και άρχισε για άλλη μια φορά καβγά.
Η υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Τσερνίβτσι ενημερώνει ότι ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, υπάρχουν γεγονότα που δίνουν λόγους να πιστεύεται ότι η επίθεση στον επίσκοπο ήταν σκόπιμη. Όπως ανέφερε η UOJ, στις 28 Μαρτίου 2023, ριζοσπάστες κατέλαβαν τον καθεδρικό ναό του UOC στο Ivano-Frankivsk. Ταυτόχρονα επιτέθηκαν στον Επίσκοπο Νικήτα, τραβώντας τον από τα μαλλιά. Στην Ουκρανία, η κατάσταση γύρω από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας οξύνεται καθημερινά. Οι υποστηρικτές του σχισματικού OCU καταλαμβάνουν τις εκκλησίες της κανονικής Εκκλησίας με τη βία, στερούν το δικαίωμα ελεύθερης άσκησης λατρείας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

”Ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές. Μετά ακολουθεί ένα πογκρόμ. Ακολουθεί το σαφάρι. Και οι απειλές για τη χρήση όπλων από τους εχθρούς της Εκκλησίας δεν παραμένουν απειλές.Οι αρχές τους δημιούργησαν ένα κλίμα ατιμωρησίας. Η τιμωρία για καταπάτηση του ιερού πρέπει να είναι μη αναστρέψιμη. Αλλιώς δεν είναι ιερό.Απο-ιεροποίηση..

Προστατέψτε ό,τι είναι ιερό, τη ζωή και την αξιοπρέπειά σας, ο Θεός βλέπει τα πάντα, και ο Νόμος μια μέρα θα λειτουργήσει ξανά στην Ουκρανία.”

επίθεση κατά της ζωής επισκόπου κι άγριος ξυλοδαρμός

με τις ευλογίες

Βαρθολομαίου,

Ιερωνύμου,

Γεωργίου,

Θεοδώρου!

και την ευγενική χορηγία

του θηρίου ΕΕ και ΝΑΤΟ

ο επίσκοπος Νικήτας

Ανοίχθηκε ποινική δίωξη με το άρθρο «χουλιγκανισμός» στην υπόθεση της επίθεσης στον Επίσκοπο Νικήτα
Ποινική δίωξη έχει κινηθεί με το άρθρο «χουλιγκανισμός» στην υπόθεση της επίθεσης στον επίσκοπο Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Κολομίσκ, Νικήτα. Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Chernivtsi, Karolina Marysheva, σε συνομιλία με το BBC Ukraine, σχολιάζοντας την εξέλιξη της υπόθεσης ξυλοδαρμού, την οποία διερευνά η αστυνομία.
Σύμφωνα με αυτήν, το βράδυ της 10ης Απριλίου η αστυνομία έλαβε καταγγελία από έναν 42χρονο (επίσκοπο Νικήτα) για επίθεση εναντίον του.
«Οι ανακριτές ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης βάσει του πρώτου μέρους του άρθρου 296 του Ποινικού Κώδικα – «χουλιγκανισμός». Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά όλες τις συνθήκες της σύγκρουσης», είπε η εκπρόσωπος των ΜΜΕ. Στα μαλακά ο επιτιθέμενος .. κι άφαντος ..

Δίωξη κατά άλλου επισκόπου

Ο Μητροπολίτης Cherkasy ο Θεοδόσιος/Feodosii: Η έρευνα ζητά επί 24ωρη βάσης σύλληψη για μένα.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας θα στείλει αίτηση στο δικαστήριο για τον Μητροπολίτη Τσερκασίου και Κανίβ Θεοδοσίου ως προληπτικό μέτρο με τη μορφή 24ωρου κατ’ οίκον περιορισμού. Αυτό ανακοίνωσε ο επίσκοπος του UOC κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους πιστούς της Εκκλησίας στις 10 Απριλίου.
Ο επίσκοπος σημείωσε ότι θέλουν να αποκεφαλίσουν τη Μητρόπολη Τσερκασί για να «κάνουν το είδος των πραγμάτων που συμβαίνουν στη Δυτική Ουκρανία» με την κατάληψη των εκκλησιών του UOC. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δίκη θα γίνει το προσεχές διάστημα.
«Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο το προληπτικό μέτρο να μην είναι η 24ωρη σύλληψη. Αν αυτή η σύλληψη είναι νύχτα, θα μπορώ να τελώ τις ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. <…> Εάν κατασχεθεί τουλάχιστον μία μικρή ορθόδοξη εκκλησία στην περιοχή Τσερκάσι κατά την περίοδο που με συλλαμβάνουν, θα φέρουμε το θέμα μέχρι το τέλος, σε όλες τις διεθνείς αρχές», είπε.

dimpenews.com