Άσαντ: Ανεξαρτησία είναι η απομάκρυνση του αποικιοκράτη, η ήττα των εργαλείων του και η κατάρρευση της ιδεολογίας και των αξιών του. Η ανεξαρτησία είναι η ταυτότητα των ελεύθερων λαών, η ιστορία και η κληρονομιά τους.

”Ανεξαρτησία είναι η απομάκρυνση του αποικιστή, η ήττα των εργαλείων του και η κατάρρευση της ιδεολογίας και των αξιών του.
Η ανεξαρτησία είναι η ταυτότητα των ελεύθερων λαών, η ιστορία και η κληρονομιά τους.
Είναι επιστήμη και γνώση, είναι ανασυγκρότηση και επίτευγμα.
Η ανεξαρτησία είναι ευθύνη, προστασία και ρίζωμα στην πατρίδα».

Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, 17 Απριλίου 2023

Αυτή η δήλωση του προέδρου Συρίας έγινε επ΄αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο της χώρας του για την Ανεξαρτησία της από τη Γαλλία κι αναφέρεται από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα alwatan.

Με βάση αυτό το σημερινό απόφθεγμα Άσαντ η χώρα μας είναι μια θλιβερή αποικία των ΗΠΑ (ως και τοπικών συμμάχων της στην περιοχή)-ΕΕ και θα πάψει να είναι όταν πετύχει την απομάκρυνση του αποικιοκράτη, την ήττα των εργαλείων του και την κατάρρευση της ιδεολογίας και των αξιών του.
Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανεξαρτησία ως ταυτότητα του ελεύθερου λαού μας, ως ιστορία και κληρονομιά του.

Την ταυτότητα μας την έκαναν «διαφυλική» ή «διεμφυλική’,’ τις αξίες μας τις νόθευσαν ή τις εκμηδένισαν, την ιστορία μας την αλλοτρίωσαν, τη θρησκεία μας την έκαναν παραδουλεύτρα της πολιτικής τους, τους ήρωες μας τους παραχάραξαν στο κούφιο δολάριο της εξαγοράς, στρατολόγησαν γενιές ολόκληρες τα παιδιά μας και τα γαλούχησαν με τα δικά τους ιδανικά έγιναν πολιτισμικοί μισθοφόροι τους φορείς της υποκουλτούρας τους λεηλάτησαν τον πολιτισμό μας λαφυραγώγησαν τις ψυχές μας….Τη γλώσσα μού έδωσαν αγγλική· το σπίτι πάντα δανεικό στις αμμουδιές του Ομήρου

dimpenews.com