Στην Κένυα τα μέλη της σέκτας ”Good News International Church” πίστευαν ότι πεθαίνοντας από την πείνα θα πάνε στον Παράδεισο. Εκταφή 21 πτωμάτων στα αγροτεμάχια ενός πάστορα και παιδιά μεταξύ των νεκρών!!

Στην Κένυα νόμιζαν ότι θα έφταναν στον παράδεισο πεθαίνοντας από την πείνα… Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην εκταφή 21 πτωμάτων που ανήκουν σε χριστιανική αίρεση..

Κένυα: έγινε η εκταφή 21 πτωμάτων από γη ενός αμφιλεγόμενου χριστιανού πάστορα
Νόμιζαν ότι θα έφταναν στον παράδεισο αφήνοντας τον εαυτό τους να πεθάνει από την πείνα. Η αστυνομία πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει νέους τάφους που περιέχουν τις σωρούς, 21 μέχρι στιγμής, οπαδών μιας χριστιανικής αίρεσης. Πριν από λίγες μέρες, τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί από πείνα στο αγρόκτημα του Paul Mackenzie, ενός αμφιλεγόμενου παρελθόν συνελήφθη πολλές φορές αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ.

21 σωροί έχουν εκταφεί στην ανατολική Κένυα από την Παρασκευή 21 Απριλίου, στο πλαίσιο έρευνας για τους θανάτους οπαδών μιας αίρεσης. Τέσσερα άλλα πτώματα βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Ο αρχηγός της ένας πάστορας τους είχε ζητήσει να νηστέψουν για να «συναντήσουν τον Ιησού», σύμφωνα με δύο αστυνομικές πηγές.

Από την Παρασκευή 21 Απριλίου, «συνολικά έχουμε 21 πτώματα» στο δάσος Σακαχόλα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει σ’ ανωνυμία. «Έχουμε μόλις αγγίξει την επιφάνεια (της γης), κάτι που δείχνει ξεκάθαρα ότι θα έχουμε περισσότερα πτώματα» στο τέλος της έρευνας.

Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκε από άλλη αστυνομική πηγή, η οποία ζήτησε επίσης ανωνυμία. Μία από τις δύο πηγές ανέφερε την παρουσία τουλάχιστον τριών παιδιών μεταξύ των θυμάτων.

Τα λείψανα τεσσάρων οπαδών της Good News International Churchμε επικεφαλής τον Makenzie Nthenge είχαν ήδη βρεθεί την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές. Οι ερευνητές ερεύνησαν την περιοχή λόγω αναφορών για πιθανό ομαδικό τάφο.

Άλλοι έντεκα πιστοί, επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 17 έως 49 ετών, νοσηλεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά τη διάσωσή τους από το δάσος Shakahola.

Συνελήφθη ο αρχηγός της λατρείας
Ο πάστορας της Διεθνούς Εκκλησίας των Καλών Νέων ”Good News International Church” (προτεσταντικό παρακλάδι), Makenzie Nthenge, παραδόθηκε στις 15 Απριλίου στην αστυνομία, πριν τεθεί υπό κράτηση. Αστυνομική πηγή ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει απεργία πείνας και «προσευχόταν και νήστευε» υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνελήφθησαν επίσης έξι πιστοί του Makenzie Nthenge. Ο αρχηγός φέρεται να συνελήφθη και κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα, αφού δύο παιδιά πέθαναν από ασιτία υπό τη φροντίδα των γονιών τους. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 100.000 σελίνια Κένυας (περίπου 670 ευρώ).

Η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στο δικαστήριο στις 2 Μαΐου.

Σε μια αναφορά που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, η αστυνομία είπε ότι είχε λάβει αναφορές για ανθρώπους που «πέθαναν από την πείνα με το πρόσχημα της συνάντησης με τον Ιησού μετά από πλύση εγκεφάλου από έναν ύποπτο, τον Makenzie Nthenge, πάστορα της Διεθνούς Εκκλησίας Good News.

dimpenews.com