courrierinternational: Oι 300 της Ντάραα της ”συριακής αντιπολίτευσης” ήταν στο αλιευτικό του θανάτου στην Πύλο!


Το courrierinternational χθες στις 21/6/23 όχι μόνο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που από την πρώτη στιγμή δώσαμε ότι στο αλιευτικό του θανάτου επέβαιναν 200 Σύροι της αντιπολίτευσης καταγόμενοι από την Ντάραα αλλά και σηκώνει τον αριθμό τους σε 300.

” Από το θανατηφόρο ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά των ακτών της Ελλάδας, τα μέσα ενημέρωσης της ”συριακής αντιπολίτευσης” αφηγούνται τις ιστορίες περίπου 300 Σύριων που προσπάθησαν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο για να εγκαταλείψουν μια χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο και τη φρίκη της αιμοδιψής διακυβέρνησης ενός δικτάτορα.

Στην περιοχή της Deraa, στη νότια Συρία, «τηρήσαμε τριήμερο πένθος» και «προσευχηθήκαμε για τους αγνοούμενους» μετά τη βύθιση του σκάφους μεταναστών στα ανοικτά των ελληνικών ακτών τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου αναφέρει ο ιστότοπος της συριακής αντιπολίτευσης Enab Baladi. Από τους εκατοντάδες ανθρώπους που επέβαιναν στο παλιό και υπερπλήρη ψαροκάικο που είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη προς Ιταλία, πολλοί ήταν από τη Συρία.

Το συριακό τηλεοπτικό κανάλι που αντιτίθεται στο καθεστώς SyriaTV κάνει λόγο για περίπου 300 Σύρους υπηκόους που βρίσκονταν στο σκάφος τη στιγμή της βύθισης. Οι περισσότεροι είναι από την περιοχή Deraa, το λίκνο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Bashar El-Assad το 2011..”

Οι 300 της ….. Ντάραα το πιθανότερο προέρχονται από αυτούς τους ένοπλους ή τους οπαδούς τους που αφού κατέθεσαν τα όπλα προωθήθηκαν στο Ιντλίμπ ύστερα από συμφωνία με συριακό κράτος. Στη συνέχεια από Ιντλίμπ πέρασαν Τουρκία οδικώς από σύνορα όταν έπεσε κι εκεί το μέτωπο και έπειτα βρέθηκαν αεροπορικώς από Τουρκία σε Λιβύη με τα δρομολόγια που οργάνωσε η Τουρκία και την αερομεταφορά μαχητών σε λιβυκό μέτωπο προς υποστήριξη του φιλοτουρκικού καθεστώτος της Τρίπολης. Δεν θέλησαν αυτοί οι 300 να πράξουν όπως 28.000 συμπολίτες τους από περιοχή Ντάραα που τους τελευταίους μήνες κανονικοποίησαν το στάτους τους εντός του συριακού κράτους που ουσιαστικά τους αμνήστευσε. Από το συριακό κράτος μόνο προς Λίβανο μπορεί κανείς να βγει.

όλα αυτά σε τίποτα δεν ελαχιστοποιούν τις όποιες παραλείψεις των αρχών ελληνικών κι ευρωπαϊκών αναφορικά με την τραγωδία αλλά φωτίζουν ενδεχομένως κάποιες άδηλες πτυχές αυτής της μετακίνησης.

Βέβαια το άρθρο επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες στον κακό ”δικτάτορα” Άσαντ που τους εκδίωξε με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα αλλά δεν είναι έτσι. Ο Άσαντ και το συριακό κράτος ίσα ίσα που τους έδινε τη δυνατότητα αμνήστευσης και παραμονής στη Ντάραα παρ΄ότι πολέμησαν το κράτος στο πλευρό τόσο των τζιχαντιστών όσο και τούρκικου στρατού εισβολής κατοχής στη Β Συρία..Άλλοι τους πήραν στο λαιμό τους αυτοί που τους έταζαν ευρωπαϊκό όνειρο και τους εκμεταλλεύονταν πολιτικά και οικονομικά. Τουρκία, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ έπαιξαν με ”συριακή” αντιπολίτευση για γεωπολιτικά οφέλη και οι δε ΜΚΟ ήταν το μακρύ χέρι αυτών των οργανισμών αναλαμβάνοντας στην πορεία τη διαχείριση κι τη καθοδήγηση του ανθρώπινου αυτού δυναμικού.. .η κατάληξη είναι γνωστή.

Eπίσης τουλάχιστον 209 «θύματα» του ναυαγίου στα ανοικτά της Ελλάδας ήταν Πακιστανοί, σύμφωνα με δεδομένα της πακιστανικής κυβέρνησης

dimpenews.com