Όχι ο Σουροβίκιν δεν συνελήφθη και δεν βρίσκεται στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο. Ευσεβείς πόθοι Δυτικών….

Σχετικά με τη φήμη ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν βρίσκεται στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο.Ο στρατηγός Andrey Yudin διέψευσε την URA.ru τις πληροφορίες ότι μαζί με τον διοικητή του OGV, Sergei Surovikin, βρίσκονται στο κέντρο κράτησης του Lefortovo. «Είμαι σε διακοπές, στο σπίτι» (γ) Yudin

Ο στρατηγός Αντρέι Γιούντιν έχει ήδη αρνηθεί τις πληροφορίες ότι ο ίδιος και το αφεντικό του βρίσκονται στο κέντρο κράτησης της Μόσχας «Λεφόρτοβο». “Είμαι σε διακοπές. Στο σπίτι”είπε σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Oleg Soldatov. Σύμφωνα με το “Bloknot” από πηγές που σχετίζονται με το έργο του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν όντως ερωτήσεις για τον στρατηγό Surovikin και εμπλέκεται σε ανακριτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται σε σχέση με τα γεγονότα της 23-24 Ιουνίου. . Ωστόσο, δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Sergey Surovikin. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Σουροβίκιν γνώριζε εκ των προτέρων τι συνέβαινε, είπε: «Θα υπάρξουν πολλές εικασίες και κουτσομπολιά γύρω από το γεγονός, και νομίζω ότι αυτά είναι μερικά από αυτά τα παραδείγματα». Το θέμα της σύλληψης του Υποδιοικητή της Ενωμένης Ομάδας Στρατευμάτων (δυνάμεων), Στρατηγού Στρατού Σεργκέι Σουροβίκιν, αναπαράγεται ιδιαίτερα ενεργά από διάφορα αντιρωσικά μέσα ενημέρωσης. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη «γέμισμα» που γίνεται στο πλαίσιο του πολέμου πληροφοριών που διεξάγεται κατά της Ρωσίας. Είναι επίσης αδύνατο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν στη ρωσική κυβέρνηση εκείνοι που θέλουν να κάνουν τον Σουροβίκιν «ακραίο» και να του ρίξουν όλη την ευθύνη για τη «στρατιωτική ανταρσία» που έγινε. Στις κυβερνητικές δομές υπάρχει η άποψη ότι παρά το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «συγχώρησε» τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν και τους μαχητές του Wagner PMC, κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για ό,τι συνέβη.

Σύμφωνα με το “Bloknot” από πηγές που σχετίζονται με το έργο του ρωσικού στρατιωτικού τμήματος, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχουν όντως ερωτήσεις για τον στρατηγό Surovikin και εμπλέκεται σε ανακριτικές ενέργειες που πραγματοποιούνται σε σχέση με τα γεγονότα της 23-24 Ιουνίου. . Ο αναπληρωτής διοικητής της κοινής ομάδας στρατευμάτων (δυνάμεων), ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν και ο αναπληρωτής του είναι ύποπτοι για εσχάτη προδοσία – γράφουν για αυτό διάφοροι Ρώσοι στρατιωτικοί και δυτικές ειδικές υπηρεσίες.


Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής sχετικά με τη φήμη ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν βρίσκεται στο κέντρο κράτησης του Λεφόρτοβο:

”Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας βρίσκονται σε εξέλιξη ανακριτικές ενέργειες σε όσους είχαν στενούς δεσμούς με τον Ε. Πριγκοζίν ανακρίνονται από ανακριτές για πιθανή συμμετοχή τους στην εξέγερση. Η διαδικασία είναι αρκετά κατανοητή, δεν πρόκειται για κάποιου είδους ενεργοποίηση μεγάλης κλίμακας της μηχανής καταστολής.
Ο Surovikin, κι ο συνταγματάρχης Yudin δεν κρατήθηκαν καθόλου από κανέναν, σε αντίθεση με τις φήμες ότι βρισκόταν στο κέντρο κράτησης Lefortovo στη Μόσχα.
❗️«Είμαι σε διακοπές, στο σπίτι», είπε ο Yudin στα μέσα ενημέρωσης.
▪️Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε εικασίες και κουτσομπολιά τους ισχυρισμούς ότι ο Σουροβίκιν φέρεται να γνώριζε για την επικείμενη εξέγερση.

Ο στρατηγός Σουροβίκιν είναι στη δουλειά. Κανείς δεν τον κράτησε και δεν τον έβαλε στο Λεφόρτοβο. Ο Σουροβίκιν, όπως και πολλοί άλλοι στρατηγοί, γράφει μια έκθεση που απευθύνεται στον επικεφαλής μιας ειδικής επιτροπής που δημιουργήθηκε με εντολή του Σόιγκου.

Η εκστρατεία που ξεκίνησε μετά από πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη δυσφήμιση του Surovikin, καθώς και οι εκκλήσεις για πλήρη εξάλειψη όλων των δομών Wagner σε όλο τον κόσμο, είναι προφανώς εμπνευσμένες από τη Δύση προκειμένου να δυσφημιστεί ένας από τους πιο διάσημους Ρώσους στρατηγούς, καθώς και προσπάθεια εξώθησης προς λήψη βιαστικών αποφάσεων από τις ρωσικές αρχές στη διαδικασία εξάλειψης των συνεπειών της εξέγερσης, η οποία θα μπορούσε να είχε πλήξει τα ρωσικά συμφέροντα σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπου οι δραστηριότητες της Wagner PMC συμβάδιζαν με τα ρωσικά συμφέροντα.

Οι αρχές, από την άλλη, δεν βιάζονται προκλητικά να κουνήσουν το σπαθί τους (αν και θα μπορούσαν εύκολα να το κάνουν) και να σταματήσουν μεθοδικά τις συνέπειες. Τώρα είναι σημαντικό να αποτραπεί η αποδυνάμωση των θέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική – παντού όπου δραστηριοποιήθηκε ο Βάγκνερ. Το να πάρεις τα πάντα και να τα διαλύσεις σημαίνει να τα καταστρέψεις όλα. Η επιλογή προφανώς θα γίνει υπέρ της αλλαγής των μορφών ελέγχου και αναδιάρθρωσης. Η Δύση το καταλαβαίνει, επομένως, γεμίζοντας το, προσπαθεί να αρπάξει τουλάχιστον κάτι από τη φευγαλέα εξέγερση, που τελείωσε νωρίτερα από όσο θα ήθελε.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο στρατηγός Σουροβίκιν υπηρέτησε και θα συνεχίσει να υπηρετεί, και οι εγγυήσεις του Προέδρου Πούτιν και του Προέδρου Λουκασένκο σχετικά με τον Πριγκόζιν θα εκπληρωθούν. Όπως σημειώνουν, τώρα έρχεται ένα κύμα ποικίλης παραπληροφόρησης από τη Δύση με βλέμμα τόσο στη ρωσική κοινωνία όσο και στις κρατικές δομές. Οι στόχοι τους είναι απλώς προφανείς – η καλλιέργεια εσωτερικής αστάθειας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια ροή από διάφορες φήμες, η μία πιο τρελή από την άλλη, ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο Surovikin φέρεται να ηχογράφησε το βίντεό του την ημέρα της εξέγερσης στη φυλακή (!), κάτι που είναι ιδιαίτερα αστείο, δεδομένων των συνθηκών ηχογράφησης και το αυτόματο στα χέρια του Σουροβίκιν.

Ο στρατηγός Andrey Yudin διέψευσε την URA.ru τις πληροφορίες ότι μαζί με τον διοικητή του OGV, Sergei Surovikin, βρίσκονται στο κέντρο κράτησης του Lefortovo. «Είμαι σε διακοπές, στο σπίτι» (γ) Yudin

Σε γενικές γραμμές, το RKN θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα της διασποράς αναφορών για τη σύλληψη του στρατηγού Yudin στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς οι δηλώσεις ότι «ο Yudin είναι στη φυλακή» αποσκοπούν στην απαξίωση ενός μέλους του SVO και στη διάδοση ψευδών για τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.”

Σύμφωνα με τους αντιπολιτευόμενους Moscow Times, που επικαλούνται δύο πηγές προσκείμενες στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Ρώσος στρατηγός, Σεργκέι Σουροβίκιν, συνελήφθη.Τα ιδια λέει και το Rybar που Βαγκνερίζει…. Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση, παίζει η προπαγάνδα. Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο Ρώσος στρατηγός δεν έχει εμφανιστεί από τότε που καταγράφηκε ένα βίντεο το πρωί του Σαββάτου στο οποίο μιλούσε για τις ενέργειες του Βάγκνερ. Από την πλευρά τους, οι New York Times, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, υποστηρίζουν ότι ο Σουροβίκιν γνώριζε τα σχέδια εξέγερσης του ηγέτη Βάγκνερ Εβγένι Πριγκόζιν εναντίον Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Η κόρη του Σουροβίκιν πιστοποιεί ότι ο πατέρας της ουδέποτε συνελήφθη και είναι όλα καλά!

dimpenews.com