Το Θεόμορφο Λιοντάρι της Μόρφου…… Ο αναπεσών Λέων της Μόρφου…..

Το Θεόμορφο Λιοντάρι της Μόρφου.

όταν αυτοί πήγαιναν με άλογα εμείς ερχόμασταν με λιοντάρια. Τους έχουμε πνευματικά.. «Οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὖτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνό-ματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα» (Ψαλμ. ιθ’ 8) Ένα τέτοιο λιοντάρι είναι ο Μόρφου που πάνω του αποτυπώθηκε κατά θείαν χάριν το ηγεμονικό και βασιλικό χάρισμα του λέοντος κατά το τετράμορφο στην Αποκάλυψη όραμα του Ιεζεκιήλ. Θεοειδής.. στη Θεομόρφου γιατί αυτό σημαίνει Θεομόρφου..<<πρόσωπον ανθρώπου και πρόσωπον λέοντος και πρόσωπον μόσχου και πρόσωπον αετού>> (Ιεζεκιήλ Α΄, 10).

Σημειοφόροι όλοι εκεί.. Γιατί άλλο αξιόμαχος άλλο αξιωματούχος.

Ο τόπος μας ήταν λιονταροφωλιά...από παλιά έβγαζε λιοντάρια το λιοντάρι της Χαιρώνειας, της Νεμέας, της Αμφίπολης μείναν ξακουστά για νίκες, για μάχες που δόθηκαν… Ο Κόντογλου πιο ύστερα μίλησε για τους ταπεινούς γίγαντες της ερήμου… αλλά η πιο πλατιά έρημος είναι η θάλασσα.. από αυτήν βγαίνουν τα τέρατα τ΄Αποκαλυπτικά.. (Κεφάλαιο 13. και ειδον εκ της θαλασσης θηριον αναβαινον εχον κεφαλας επτα και κερατα δεκα και επι των κερατων αυτου δεκα διαδηματα και επι τας κεφαλας αυτου).

Γι αυτό και το λιοντάρι μας είναι ταπεινός ασκητής της απέραντης και πιο σκληρής ερήμου της Πλατυτέρας θάλασσας…

Περίμενα να δω άνθρωπο και βρήκα λιοντάρι

περίμενα να ιδώ άνθρωπο και βρήκα ανθρωπολέοντα ανθρωπολιόνταρο εκεί στη Μόρφου σαν αυτό του Άγιου Μάμα… υπάρχει και η πνευματική μετάλλαξη μεταρσίωση, αλλοίωση.. και η πνευματική διασταύρωση που είναι η πιο δυνατή...

Πήρε τη χάρη του συμβόλου της περιφέρειας που επιτηρεί και προίσταται..

”9 ἀλλὰ τί ἐξήλθετε ἰδεῖν; προφήτην; ναὶ λέγω ὑμῖν, καὶ περισσότερον προφήτου.” ειπώθηκε για τον Αη Γιάννη… εκεί στην Μόρφου ”τί ἐξήλθετε ἰδεῖν; προφήτην;” όχι, προφητολόγο….που αντιμισθία προφήτου λαμβάνει.

”Είσαι θηρίο”

τον προσφώνησε η Γερόντισσα Γαλακτία που είχε την τύχη και την άμετρη ευλογία να τον δει πρόσωπο με πρόσωπο. Αναφωνεί η ίδια: ”Έχει ορμή, πυρ, Θηρίο είναι. Κάθεται χαμαί.””Eίσαι θηρίο δεν φοβάσαι σαν άλλους.”Τον θεωρούσε λεβεντη και μαχητικό σαν το λιοντάρι. Θηρίο τον έλεγε”. Δεν είναι θηρίο αλλά θεριό που θα παλέψει και παλεύει ήδη με τα θηρία του Αντιχρίστου. Λιοντάρι που εκπέμπει ασίγαστη πνευματική δύναμη, πνευματική ρωμαλεότητα.. της αιώνιας πνευματικής Ρώμης φύλακας ακοίμητος θεματοφύλακας..Η πνευματική Ρωμιοσύνη είναι αυτό: πνευματική ρωμαλεότητα. Παρακάτω η Γερόντισσα τον προσφωνεί λιοντάρι. ”Απλός ο Νεόφυτος. Λέων αλλά αγαθός. Κάθεται όπου βρει. Σε πεζούλια χαμαί…”

Τα λιοντάρια ύστερα τα έβαζαν στις πύλες έτσι κι αυτός στέκει αγέρωχος εκεί στις πύλες της ελεύθερης Κύπρου..

Ο αναπεσών Λέων της Μόρφου…..

Κι έλεγα γιατί μου πήρε το μυαλό τούτη η εκδοχή με τον ”αναπεσών”. Και μονολογούσα όχι πεσόντες, αλλά αναπεσόντες.. Ο κατ΄εξοχήν αναπεσών Λέων είναι ο Χριστός και στην προφητεία αυτή του Ιακώβ προαναγγέλεται το Πάθος και η ζωηφόρος του Ανάσταση. Αλλά το καθ΄ομοίωση δια της θέωσης σου δίνει θεομορφία θεοείδια..

«αναπεσών εκοιμήθης ως λέων και ως σκύμνος˙ τις εγερεί αυτόν;” (Γεν. 49,9-10) Ο πατριάρχης Ιακώβ στην αναπαράσταση του «αναπεσόντος» και «κεκοιμημένου» , εσκεμμένα, χρησιμοποιεί την εικόνα του «λέοντος» διότι κανένας δεν τολμά να ξυπνήσει ένα λιοντάρι που κοιμάται. 

Αποκαλυπτικό σημείο η παρουσία του ο λεοντομορφισμός του.. υπενθυμίζει……

“και εν μέσω του θρόνου και κύκλω του θρόνου τέσσαρα ζωα γέμοντα οφθαλμών έμπροσθεν και όπισθεν· 7 και το ζωον το πρώτον όμοιον λέοντι

ΥΓ Γράφτηκε 20/7/23 του Προφήτη Ηλία ημέρα εισβολής στην Κύπρο…..

dimpenews.com