2.000 Αμερικανοί εκκενώνονται με πλοίο από Χάιφα σε Λεμεσό στην Κύπρο. ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν δύο χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες τους από τη Χάιφα στο Β Ισραήλ στη Λεμεσό στην Κύπρο. Το καράβι ήταν ν’ αναχωρήσει στις 9 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε. ”Δύο χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες εκκενώνονται από τη Χάιφα στο λιμάνι της Λεμεσού” λέει το cyprus-mail.com.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ εξέδωσε προειδοποίηση την Κυριακή για όλους τους υπηκόους της που επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα. Λόγω της σημαντικής μείωσης της εναέριας κυκλοφορίας από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, οι Αμερικανοί πολίτες και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού κλήθηκαν να ταξιδέψουν στο λιμάνι της Χάιφα και να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Κύπρο, από όπου θα πάρουν αεροπλάνο για την Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρουν οι times of israel.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία ενθάρρυνε τους πολίτες των ΗΠΑ να κάνουν τις δικές τους κρατήσεις για μετέπειτα ταξίδια από τα αεροδρόμια Λάρνακας ή Πάφου στην Κύπρο.

Είπε ότι τα λεωφορεία θα μεταφέρουν τους ανθρώπους από το λιμάνι της Λεμεσού και στα δύο αεροδρόμια, αλλά τα ταξίδια μετάβασης ήταν ευθύνη των ταξιδιωτών.

Oι ΗΠΑ εκκενώνουν πολίτες τους από Ισραήλ μέσω Κύπρου και από Γάζα δια του συνοριοπεράσματος Rafah μεταξύ Γάζας-Αιγύπτου.Αυτές οι κινήσεις σε συνδυασμό με αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις που συσσωρεύουν οι ΗΠΑ στην περιοχή δείχνουν ότι θα έχουν εμπλοκή και πιθανώς θα πλήξουν στόχους σε Λίβανο, Συρία. Σίγουρα γι ευνόητους λόγους δεν θα χτυπήσουν στη Γάζα κάτι που έχει αναλάβει το Ισραήλ..

dimpenews.com


·