Οι Αμερικανοσιωνιστές ιμπεριαλιστές και το Ηνωμένο Βασίλειο το Αιώνιο Βασίλειο της Αποικιοκρατίας μάτωσαν και την Υεμένη, βομβάρδισαν την Υεμένη.. Διεύρυνση του πολέμου..Οι Χούθι ισχυρίζονται επίσημα ότι κατέρριψαν ένα αμερικάνικο μαχητικό F22 που επιχειρούσε πάνω από Sanaa.Μπορεί να χτυπήσουν την βάση ΗΠΑ στο Τζιμπουτί. BINTEO.

Οι Αμερικανοσιωνιστές ιμπεριαλιστές και το Ηνωμένο Βασίλειο το Αιώνιο Βασίλειο της Αποικιοκρατίας μάτωσαν και την Υεμένη..Διεύρυνση του πολέμου. Επιτέθηκαν και βομβάρδισαν τη χώρα για να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στο Νετανιάχου να ολοκληρώσει τη γενοκτονία στη Γάζα ανεμπόδιστα κι απρόσκοπτα. Ο εκπρόσωπος τύπου των Χούτι ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ θεωρεί ότι οι Αμερικανικοί και οι Βρετανικοί ισχυρισμοί ότι υπερασπίζονται τη διεθνή θαλάσσια κυκλοφορία είναι ψευδείς.. οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θέλουν να υπερασπιστούν το «Ισραήλ»..Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Αλ Χούτι: Ο αμερικανο-βρετανικός εχθρός πραγματοποίησε 73 χτυπήματα σε όλη την Υεμένη, σκοτώνοντας 5 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 6.

Οι Χούθι ισχυρίζονται επίσημα ότι κατέρριψαν ένα αμερικάνικο μαχητικό F22 που επιχειρούσε πάνω από Sanaa. Μπορεί να χτυπήσουν την βάση ΗΠΑ στο Τζιμπουτί.

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο σε στρατιωτικές τοποθεσίες των Χούθι γύρω από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά πριν τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Saba που ελέγχεται από τους Χούτι καθώς και κατοίκους.

«Η αμερικανο-ισραηλινή-βρετανική επιθετικότητα εξαπέλυσε πολλές επιδρομές στην πρωτεύουσα Σαναά και στις επαρχίες της Χοντέιντα, της Σαάντα και του Ντάμαρ», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Τουλάχιστον 15 αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο του Αϊζενχάουερ για να επιτεθούν στην Υεμένη. Οι Αμερικανοί επιτέθηκαν σε 60 στόχους σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες, οι Βρετανοί επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 2 άλλες τοποθεσίες. Η Κεντρική Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στόχοι ήταν τα ραντάρ και τα αντιαεροπορικά συστήματα, UAV, πύραυλοι κρουζ, και βαλλιστικοί πύραυλοι. Επιπλέον, στρατιωτικές αποθήκες και κέντρα διοίκησης και ελέγχου δέχθηκαν επίσης επίθεση».

Τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα βουνά γύρω από τη Σαναά, έσπασαν τα παράθυρα των σπιτιών και έκοψαν τα φώτα σε πολλές περιοχές, δήλωσαν κάτοικοι, προσθέτοντας ότι οι Χούτι είχαν εκκενώσει πολλούς καταυλισμούς δίπλα στις γειτονιές τους στο κέντρο από τη Σαναά.

Φορτωμένα οχήματα εθεάθησαν να φεύγουν από τους καταυλισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν μια επικείμενη αεροπορική επιδρομή στις τοποθεσίες των Χούτι για να αποτρέψουν τυχόν επιθέσεις των Χούτι σε πλοία μεταφοράς.

Οι μαχητές των Χούτι εμφανίστηκαν αναπτυγμένοι σε σημεία ελέγχου κατά μήκος των δρόμων.

Κάτοικοι της Χοντέιντα είπαν ότι είδαν τους Χούτι να απομακρύνουν μαχητές από στρατόπεδα μέσα και γύρω από την παράκτια πόλη.

Επιπλέον, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν αρκετές αεροπορικές επιδρομές σε τοποθεσίες των Χούτι σε πολλές βόρειες πόλεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης των Χούτι, Αμπντουλμαλίκ αλ Χούθι, είχε προειδοποιήσει σε τηλεοπτική του ομιλία ότι «καμία αμερικανική επιθετικότητα δεν θα μείνει αναπάντητη».

Οι αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων ήρθαν ώρες αφότου οι μαχητές των Χούτι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο σε φορτηγό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με μήνυμα από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στο X την Πέμπτη.

«Αυτή είναι η 27η επίθεση των Χούτι στη διεθνή ναυτιλία από τις 19 Νοεμβρίου», πρόσθεσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση 18 drones επανδρωμένων με βόμβες και τριών πυραύλων σε πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που σταθμεύουν στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τη δολοφονία δέκα μαχητών Χούθι σε τρία μικρά σκάφη την περασμένη εβδομάδα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είπε ότι αναχαίτισε την επίθεση χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές.

Η επίθεση των Χούτι στο φορτηγό πλοίο ήρθε την Πέμπτη ώρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε νέο ψήφισμα που καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούτι σε διεθνείς ναυτιλιακές γραμμές και καλεί την ομάδα να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές.

Οι Χούτι ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά και του στρατηγικού λιμανιού της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούτι έχουν πει ότι επιτίθενται μόνο σε πλοία που συνδέονται ή προορίζονται για το Ισραήλ για να πιέσουν το τελευταίο να σταματήσει τον πόλεμό του εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η προδοτική επίθεση ήταν τρέλα, δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ, επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος Χούτι.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία κάνουν δυστυχώς λάθος αν πιστεύουν ότι αυτό θα εμποδίσει την Υεμένη να υποστηρίξει πλήρως την Παλαιστίνη και τη Γάζα. Η Υεμένη συνεχίζει να τηρεί τη θρησκευτική και ανθρωπιστική της θέση και θα παραμείνει στο πλευρό της Γάζας, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της. Η επιθετικότητα θα αυξήσει μόνο την αντοχή και τη δύναμή μας», είπε.

Ο εκπρόσωπος των Χούτι πρόσθεσε ότι οι Χούτι σημειώνουν «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την επιθετικότητα κατά της Υεμένης», ότι το ίδιο το κίνημα δεν αποτελεί απειλή για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Περσικό Κόλπο.

«Οι επιθέσεις σε ισραηλινά πλοία και σε αυτά που προορίζονται για το Ισραήλ θα συνεχιστούν ούτως ή άλλως», πρόσθεσε ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ.

Οι επιθέσεις στην Υεμένη ήταν «πράξη αυτοάμυνας», λέει ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Ρωσία για τα χτυπήματα της δυτικής συμμαχίας κατά Υεμένης. Η Ρωσία καταδίκασε τα παράνομα χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον των Χούτι στην Υεμένη, καταγγέλλοντας ένα μέτρο που οδηγεί σε «κλιμάκωση». «Τους καταδικάζουμε», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, διαβεβαιώνοντας ότι αυτές οι πράξεις είναι «παράνομες» σύμφωνα με το «διεθνές δίκαιο».

dimpenews.com