Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοικτά Υεμένης, πήγαινε Ισραήλ… Πανωλεθρία.. η χώρα πληρώνει σκληρό τίμημα για εμπλοκή της. Το Ισραήλ δεν θα βουλιάξει 1 πλοίο αλλά ….. τη χώρα.. Η ΕΕ σχηματίζει ναυτικό συνασπισμό κατά Υεμένης.

Ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης πήγαινε Ισραήλ… Πανωλεθρία.. η χώρα πληρώνει σκληρό τίμημα για την εμπλοκή της. Το Ισραήλ δεν θα βουλιάξει μόνο ένα πλοίο αλλά τη χώρα.. Η ΕΕ σχηματίζει ναυτικό συνασπισμό πειρατίας για να εκδράμει κατά της Υεμένης. Ανακάλυψαν την Υεμένη.. Ο στρατός στην υπηρεσία του κεφαλαίου και του Ισραήλ.. Παριστάνει το Κολόμβο η ΕΕ..Εκδράμουν και πάλι για ν΄απαλλάξουν την ανθρωπότητα από ιθαγενείς κι αυτόχθονες.. Έρχονται οι εκπολιτιστές έρχονται οι εκδορείς..

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Eίχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ

Από πύραυλο χτυπήθηκε το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ZOGRAFIA ενώ διερχόταν τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης.

Από το χτύπημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, οι οποίες προς το παρόν δεν επηρεάζουν την αξιοπλοϊα του πλοίου.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Vulcanus Technical Maritime Enterprises, με έδρα τον Πειραιά. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το πλήρωμά του αποτελείται από 24 άτομα. Είναι όλοι αλλοδαποί και καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Το ZOGRAFIA (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ. Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ, όπου θα θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, το πλοίο φέρει σημαία Μάλτας. «Ένα πλοίο μεταφοράς χύδην με σημαία Μάλτας, ελληνικής ιδιοκτησίας, φέρεται να στοχοποιήθηκε και να χτυπήθηκε με πύραυλο κατά τη διέλευσή του από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα προς το βορρά», ανέφερε η βρετανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το ελληνόκτητο σκάφος Dry Bulk Zografia χτυπήθηκε από πύραυλο και υπέστη ζημιά που περιγράφεται ως «μικρή».

Αυτό το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου σήμερα το πρωί:

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που έστειλε, το πλοίο βρισκόταν μέσα στον κόκκινο κύκλο στον παρακάτω χάρτη:

Reuters: «Ο νέος ευρωπαϊκός συνασπισμός κατευθύνεται προς την Ερυθρά Θάλασσα»

«Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξαν κατ΄αρχήν μια ναυτική αποστολή για την προστασία των πλοίων από επιθέσεις της πολιτοφυλακής Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες την Τρίτη, μετά την έναρξη μιας αποστολής υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην περιοχή».

Αυτή είναι απλώς μια δικαιολογία για τις υποτελείς κυβερνήσεις μαριονέτες των ΗΠΑ στην Ευρώπη να πάνε στον πόλεμο και να υπερασπιστούν το Ισραήλ. Οι Ευρωπαίοι έχουν μακράν ιστορία πειρατείας και αποικιοκρατίας…Πάνε να κατακτήσουν τη Νέα Γη…ανακάλυψαν την Υεμένη...

Η όλη κατάσταση μπορεί να σταματήσει εάν σταματήσει αμέσως η γενοκτονία στη Γάζα. Αυτό είναι το αίτημα των Χούθι.

Aνακοινωθέν στρατού Υεμένης: …

«Οι Ναυτικές Δυνάμεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού, πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης του πλοίου Ζωγραφιά, το οποίο κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης. Αυτό πραγματοποιήθηκε με έναν αριθμό κατάλληλων ναυτικών πυραύλων και το χτύπημα ήταν άμεσο».

«Αυτή η επιχείρηση στόχευσης ήρθε αφού το πλήρωμα του πλοίου αρνήθηκε προειδοποιητικές κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών μηνυμάτων με πυρά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την αποτροπή της ναυσιπλοΐας «ισραηλινής» ή σχετικής με την «ισραηλινή» στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα και να αρθεί η πολιορκία του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα αμυντικά και επιθετικά μέτρα στο πλαίσιο του θεμιτού δικαιώματος υπεράσπισης της αγαπημένης Υεμένης και επιβεβαίωση της συνεχιζόμενης πρακτικής αλληλεγγύης με τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».

…..

«Ζήτω η Υεμένη, ελεύθερη, αξιοπρεπής και ανεξάρτητη».

«Νίκη στην Υεμένη και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του έθνους».

dimpenews.com