Σεισμός 5αρι χτύπησε την Κωνσταντινούπολη! Προδρομικός του μεγάλου; Καθηγητής Λέκκας: Ανά πάσα στιγμή o μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη!

Σεισμός 5αρι χτύπησε την Κωνσταντινούπολη! Προδρομικός του μεγάλου; Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Çanakkale. Επιχειρούν να καθησυχάσουν τον κόσμο οι ειδήμονες που στο παρελθόν έχουν δηλώσει πως περιμένουν 8αρι στην ίδια περιοχή..

ÇOMÜ Προϊστάμενος του Τμήματος Γεωλογικής Μηχανικής Καθ. Ο Δρ. Süha Özden: Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι προάγγελος ενός μεγάλου σεισμού αυτή τη στιγμή.

Σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις της θάλασσας του Μαρμαρά. Σύμφωνα με την υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων AFAD, το επίκεντρο του σεισμού ήταν τα Δαρδανέλια (Canakkale-Yenice). Συνέβη στις 21.38 ώρα Τουρκίας και είχε εστιακό βάθος 10,44 χιλιόμετρα μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη από την Πόλη..

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί o μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει o Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ERTnews πριν 2 μέρες. «Ανά πάσα στιγμή το ξέσπασμα του μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί σε πέντε χρόνια» λέει ο Λέκκας.

Όπως σημείωσε «μόνο το 1/3 των κτιρίων δεν έχει μεγάλη τρωτότητα στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων», ενώ για τα υπόλοιπα 2/3 υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να υποστούν σοβαρές ζημιές σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

dimpenews.com