ΤΟ 90% TΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το 90 % των ελλήνων εκτιμούν ότι οι εβραίοι “έχουν μεγάλη εξουσία στα oικονομικά πράγματα  “Το αποτέλεσμα αυτό περιέχεται στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διοργάνωσε η Anti-Defamation League του B’naï B’rith,Κάθε χρόνο πραγματοποιείται μια ανάλογη δημοσκόπηση προκειμένου να γνωστοποιηθεί αν οι λαοί είναι «σύμφωνοι» ή όχι και σε πποιό βαθμό σε μια λίστα 11 προτάσεων αναφορικά με τους εβραίους.Προτάσεις όπως « οι εβραίοι έχουν μεγαλύτερη εξουσία απ΄ότι οι άλλοι λαοί στα παγκόσμια πράγματα», « οι εβραίοι είναι πιο πιστοί στο Ισραήλ παρ΄ότι στην χώρα όπου είναι ο καθένας », « οι εβραίοι μιλούν πολύ γι αυτό που συνέβη κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος», «οι εβραίοι θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους  » κλπ.

Αναφορικά με τη Γαλλία το ποσοστό του αντισημιτισμού έπεσε από τα 18 εκατομύρια (37 %) 8,4 εκατομύρια (17 %) από το 2014 στο 2015 [1].Ρόλο εδώ διαδραμάτισε η  γαλλική 11η Σεπτέμβρη η επίθεση κατά του Charlie.

To ADL παρατηρεί ότι αν και ο αντισημιτισμός υποχώρησε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στην Ελλάδα το 2015 συγκρητικά με το 2014 (το μέρος του πληθυσμού που είναι αντισημίτες μειώθηκε από 69% στο 67%), το ποσοστό τους αντίθετα αυξήθηκε σε θέματα πους χετ΄ζιονται με την οικονομία. Έτσι το 2014, το 82% των ελλήνων εκτιμά ότι οι εβραίοι είχαν μεγάλη εξουσία στις οικονομικές αγορές. Το 2015 το ίδιο ποσοστό αυξήθηκε σε 85%, σύμφωνα με την τελαυταία δημοσκόπηση.Το 90% εκτιμούν ότι οι εβραίοι έχουν μεγάλη εξουσία στον κόσμο των οικονομικών υποθέσεων», έναντι ενός του 85% που πίστευε το ίδιο πριν 1 χρόνο. (Al manar4.7.15 ,Egalité et Réconciliation)

ΥΓ.(η γελοιογραφία αυτή χαρακτηρίστηκε ως αντισημιτική το  2002 από το ADL που ζήτησε από την τότε κυβέρνηση της εποχής να ελέγξει το περιεχόμενο των ΜΜΕ )

dimpenews.com