Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ετοιμάζονται ν΄απελευθερώσουν τη Ράκα

Raqqa

Oι συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) ετοιμάζονται ν΄απελευθρώσουν την πόλη Raqqa, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους (Daech).Οι FDS θα εξαπολύσουν μια επίθεση κατά των θέσεων της Daech στη Raqqa σε 3 μέτωπα ανακοίνωσε την Τρίτη στο Sputnik ο Tackır Kobani, εκπρόσωπος των FDS.

“Θα εξαπολύσουμε την επίθεσή μας συντονισμένα σε 3 μέτωπα προχωρώντας από το φράγμα Tichrine, τις πόλεις Tilsemar και Hassaké. Οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες μέλη της αντιτρομοκρατικής συμμαχίας θα μας βοηθήσουν με την αεροπορία τους και θα μας διοχετεύσουν όπλα. (…). Η απελευθέρωση της Raqqa θα φέρει ένα σκληρό χτύπημα στη Daech στη Συρία.Θ΄απελευθερώσουμε τους κατοίκους της Raqqa από τους τζιχαντιστές “, ανέφερε ο Kobani.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιχείρηση απελευθέρωση της Raqqa θα δεσμεύσει τις Μονάδες Προστασίας του κουρδικού Λαού (YPG), την Ταξιαρχία των Μαχητών της Raqqa του Abu Issa, η οργάνωση Jaysh al-Thuwar (“Ο στρατός των επαναστατών “) και άλλα μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Οι μονάδες των FDS βρίσκονται στην περιοχή του Aïn Issa, στα 35 km στα βόρεια της Raqqa, στα 40 km από Tichrine και στα 22 km από Hassaké.

Ενισχύσεις απεστάλησαν σε προσωπικό και σε βαρύ οπλισμό στην περιοχή της πόλης Kobané, που βρίσκεται στα βόρεια της Raqqa κι ελέγχεται από τους YPG. sputnik 10/5/16

dimpenews.com