Ο γιος του ιδρυτή της Al-Qaida του Oussama Ben Laden καλεί σε ενότητα των τζιχαντιστών στη Συρία …

O 23χρονος Hamza Ben Laden, γιος του ιδρυτή της Al-Qaida του Oussama Ben Laden κάλεσε με ηχογραφημένο μήνυμα που διαδόθηκε στο  internet τους τζιχαντιστές στη Συρία να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Εκτιμά ότι η μάχη σε αυτή τη χώρα μπορεί ν΄ανοίξει το δρόμο  στην “απελευθέρωση της Παλαιστίνης.”

“To ισλαμικό έθνος πρέπει να επικεντρωθεί στο τζιχάντ στη Συρία και στην στην ενοποίηση των γραμμών των μουτζαχεντίν εκεί  κάτω “, δηλώνει. “Δεν υπάρχει πια συγχώρεση γι αυτούς που εξακολουθούν να θέλουν τη διαίρεση και τις φιλονεικίες τώρα που όλος ο κόσμος κινητοποιήθηκε κατά των μουσουλμάνων “, πρόσθεσε χωρίς να ορίσει τα ονόματα των οργανώσεων των τζιχαντιστών στις οποίες απευθύνεται.

Η συριακή πτέρυγα της Al-Qaïda, η al-Nosra, κατέχει εκτενή εδαφικά τμήματα στη Συρία και πολλές ισλαμιστικές και σαλαφιστικές οργανώσεις συσπειρώθηκαν σε αυτήν.Έναντι σε αυτές η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος  . μεγάλος αντίπαλος της al-Nosra, ελέγχει επίσης ευρεία τμήματα του εδάφους. Το ηχητικό μήνυμα χωρίς ημερομηνία του γιου του Oussama ben Laden επέρχεται μετά από κάλεσμα του νυν αρχηγού της Al-Qaïda, του Ayman al-Zawahiri, που επίσης κάλεσε σε ενότητα των τζιχαντιστών στη Συρία ασκώντας κριτική στη Daech.«H ενότητα σήμερα είναι θέμα ζωής ή θανάτου »,είπε ο  Zawahiri στο  internet το Σάβαβτο σύμφωνα με το εξειδικευμένο μέσο SITE.O ίδιος καλεί σε μια κλιμάκωση στο συριακό μέτωπο και απευθύνει κάλεσμα στους οπαδούς του σε όλον τον κόσμο να πάνε στη Συρία να ενταχθούν στην συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα την αλ Nousra σε αυτήν την κρίσιμη και οριακή στιγμή για το συριακό πόλεμο

Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο Hamza ήταν ο εκλεκτός γιος του του Oussama ben Laden, εγκεφάλου των επιθέσεων της 11 Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ που σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις το Μάη του 2011 στο Πακιστάν .  

Ο γιος του Oussama ben Landen, ο Hamza κάλεσε τους ριζοσπάστες τζιχαντιστές να πάνε στη Συρία για να ενδυναμώσουν τις τάξεις των μαχητών τζιχαντιστών. 

Σύμφωνα με μια πληροφορία που διαδόθηκε την Τρίτη 10 Μάη η Al-Qaïda σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο στη Συρία.Ο αρχηγός της οργάνωσης Ayman al-Zawahiri, δήλωσε ότι  είναι έτοιμος ν΄αρνηθεί τις εξουσίες του στο όνομα αυτού του σκοπού.(SPUTNIK. nouvelobs,AFP shamtimesThe Daily Mirror 10.5.16)

dimpenews.com