Λίμα / παραδοχή ήττας του Ομπάμα: oι ”αντάρτες” δεν θ΄αντέξουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο συριακό μέτωπο.

O Barack Obama είναι « λίγο αισιόδοξος »…  « ένας αγώνας δρόμου με το ρολόι  » για τον ΟΗΕ… H εντατικοποίηση της επίθεσης άνευ προηγουμένου στην πόλη του Χαλεπίου εδώ και 6 ημέρες καταμαρτυρά μια ξεκάθαρη θέληση από πλευράς της συριακής εξουσίας ν΄ανακτήσει το σύνολο του εδάφους αυτής της μεγαλούπολης, με οποιοδήποτε κόστος.

Ο πόλεμος της Συρίας προσκλήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ειρηνικού στη Λίμα του Περού. Ο Barack Obama είχε μια σύντομη συνάντηση με το ρώσο ομόλογό του Vladimir Poutine. Του ζήτησε αυξημένες προσπάθειες για να περιοριστούν οι βιαιότητες και η οδύνη των κατοίκων.

Στη συνέντευξη τύπου ο αμερικανός πρόεδρος βγαίνοντας δήλωσε  « λίγο αισιόδοξος » για το άμεσο μέλλον της χώρας. « Από τη στιγμή που Ρωσία και Ιράν έλαβαν την απόφαση να υποστηρίξουν τον  Assad στην αεροπορική βάρβαρη επιχείρησή του (…) ήταν δύσκολο να υπάρξει ένας τρόπος για την αντιπολίτευση την μετριοπαθή να διατηρήσει τις θέσεις της για πολύ καιρό  ».

Αντίστοιχη απαισιοδοξία για την τύχη των ”ανταρτών” στο Χαλέπι εξέφρασε από τη Δαμασκό και ο Μιστούρα λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσουν οι ανατολικές συνοικίες.

Στο Χαλέπι βομβαρδισμοί από αέρος και βίαιες μάχες που διαδραματίζονται στο έδαφος συνθέτουν το σκηνικό.

 Σύμφωνα με την ΜΚΟ μ΄έδρα το Λονδίνο την OSDH, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη συνοικία  Massaken Hanano, στα ΒΑ του Χαλεπίου που ήλεγχαν από το 2012 οι τρομοκράτες και σφοδρές μάχες συνεχίζονταν εκεί την Κυριακή το βράδυ. .rfi 21.11.16

Oι δυνάμεις του συριακού στρατού προχώρησαν γρήγορα τη Δευτέρα εντός των συνοικιών των τρομοκρατών στο Χαλέπι επιταχύνοντας την επίγεια επίθεση τους και την εναέρια.
Μια ανάκτηση του Α Χαλεπίου που έπεσε στα χέρια των τρομοκρατών το 2012 θα είναι η σημαντικότερη νίκη του κράτους στον πόλεμο αυτό.

Η διεθνής κοινότητα μοιάζει πιο αδύναμη παρά ποτέ ν΄ανατρέψει την αποφασιστικότητα της Δαμασκού και των συμμάχων της Ρωσίας,Ιράν και Hezbollah για την ανάκτηση του συνόλου της β μεγαλύτερης πόλης της χώρας.tv5

(Γιατί άραγε γιατί αλλάζουν οι διεθνείς συσχετισμοί αρχής γενομένης από εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ που συμπαρασύρει ντόμινο ευρωπαικών εξελίξεων για διπλωματία επί συριακού.)

dimpenews.com