Bachar el-Assad δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑFP στη Δαμασκό ότι η χημική επίθεση που διαπράχθηκε στο  Idlib ήταν ολοσχερώς κατασκευασμένη και χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο δικαιολόγησης των αμερικανικών χτυπημάτων κατά του συριακού στρατού.

« Για μας είναι 100% κατασκευασμένη « , δήλωσε ο Assad στην α΄του συνέντευξη μετά το Khan Cheikhoun, και τ΄αμερικανικά αντίποινα.

« Η εντύπωσή μας είναι ότι η Δύση αρχικά οι ΗΠΑ συνομώτησε με τους τρομοκράτες και ανέβασε όλη αυτήν την ιστορία για να υπηρετήσει το πλαίσιο  » της αμερικανικής επίθεσης στις 7 Απρίλη κατά μιας αεροπορικής βάσης στο κέντρο της χώρας πρόσθεσε ο  Assad.

« Οι μόνες πληροφορίες που διαθέτει ο κόσμος μέχρι τώρα είναι αυτές που δημοσιοποιήθηκαν από την πτέρυγα της Al-Qaïda », κατήγγειλε ο σύριος πρόεδρος εννοώντας την Fateh al-Cham την τ.Αλ Νούσρα που ελέγχει την πόλη  Khan Cheikhoun με τους  »αντάρτες ».

Ο Assad διέψευσε κάθε εμπλοκή στην επίθεση επιχειρηματολογώντας ότι το κράτος του δεν διαθέτει χημικά όπλα μετά από το 2013.

« Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα (…) Εδώ και πολλά χρόνια το 2013, απαρνηθήκαμε όλο το οπλοστάσιό μας (…) Και ακόμη κι αν κατείχαμε τέτοια όπλα δεν θα τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ », είπε.

Δήλωσε ότι θα ήθελε μια έρευνα στο τι συνέβη στο Khan Cheikhoun, αλλά υπό την προυπόθεση να είναι « αμερόληπτη ».

« Θα εργαστούμε  (με τους ρώσους ) για μια διεθνή έρευνα. Αλλά αυτή οφείλει να είναι αμερόπληπτη.Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια έρευνα αν και μόνο  αν είναι αμερόληπτη και μας διασφαλίζει ότι οι χώρες αμερόληπτες θα πάρουν μέρος για να είμαστε βεβαιοι ότι αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς « , είπε.AFP
Για την αμερικανική επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Chaayrate, που η  Washington δαιτείνεται ότι κατέστρεψε το 20% των ικανοτήτων των συριακών αεροπορικών δυνάμεων ο Άσαντ είπε:

«H δύναμη πυρός μας, η ικανότητά μας να επιτεθούμε στους τρομοκράτες δεν επηρεάστηκε από αυτό το χτύπημα».

Και πρόσθεσε

«Οι ΗΠΑ δεν είναι σοβαρές [στην έρευνα] μιας κάποιας πολιτικής λύσης. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική διαδικασία ως μια ομπρέλα για τους τρομοκράτες », κατήγγειλε.

Oι ισχυρισμοί προέρχονται από την Al-Qaïda…Οι ίδιοι δήλωσαν η περιοχη είναι υπό τον έλεγχό μας και από κανέναν άλλον.Όσο για την επίθεση έρχομαι να πω ότι εν είναι ακόμη φανερό αν έγινε ή δεν έγινε.Γιατί πως μπορεί να επαληθεύσεις ένα βίντεο?

Υπάρχουν τόσα πλαστογραφημένα βίντεο αυτή τη στιγμή και υπάρχουν αποδείξεις ότι ήταν πλαστά όπως αυτά με τα λευκά κράνη για παράδειγμα. Αυτοί είναι μέλη της ’Al-Qaïda, μέλη της «Al-Nusra».Ξύρισαν τα κεφάλια τους φόρεσαν λευκά κράνη και εμφανίστηκαν ως οι ήρωες της ανθρωπότητας.

Δεν είναι αλήθεια γιατί αυτοί οι ίδιοι σκότωναν σύριους στρατιώτες. Οι αποδείξεις βρίσκονται επίσης πάνω στο Internet. Το ίδιο πράγμα εφαρμόζεται σε αυτή την χημική επίθεση: δεν ξέρουμε αν αυτά τα παιδιά σκοτώθηκαν στο Khan Cheikhoun. Δεν ξέρουμε ομοίως αν αυτά ήταν πραγματικά νεκρά. Και αν υπήρξε μια επίθεση ποιός την εξαπέλυσε?και με ποιά υλικά? καμιά πληροφορία ,καθόλου και κανείς δεν ερέυνησε.

 

Η διατεινόμενη επίθεση συμπίπτει με την περίοδο που ο στρατός είχε πολύ καλά αποτελέσματα  γιατι επομένως αν ακόμη κι ανα κατείχε τετοια όπλα να τα χρησιμοποιήσει? Λογικά μιλώντας γιατί να τα χρησιμοποιήει?

Επίσης και να υποθέσουμε ακόμη μια φορά ότι διαθέταμε τέτοια όπλα γιατί να τα χρησιμοποιήσουμε κατά των πολιτών και όχι κατά των τρομοκρατών που μας πολεμούν ?

Tρίτον ο στρατός δεν είναι παρόν σε αυτή τη ζώνη.Εμείς δεν διεξάγουμε μάχες και δεν στοχεύουμε κανένα στόχο στο Khan Cheikhoun που δεν είναι μια ζώνη στρατηγική. Μιλάω από άποψη στρατιωτική .Γιατί να επιτεθούμε ?! για ποιό λόγο?

Προφανλως πρόκειται γαι εμας για θέμα ηθικό δηλ δεν θα χρησιμοποιούσαμε χημικά ακόμη κι αν είχαμε.

Κια δεν θα είχαμε αυτη τη θέληση να τα χρησιμοποιήσουμε γιατί αυτό θα ήταν μη ανεκτό κι ανήθικο και θα χάναμε τη λαική μας υποστήριξη. Η ιστορία αυτή δεν είναι καθόλου πειστική..sana

dimpenews.com