Δυο ρωσικά SU-34 αναχαίτισαν δυο ισραηλινά F-16 πάνω από την Τρίπολη Λιβάνου.

Des F-16 israéliens **interceptés** au-dessus du Liban par des avions de chasse russes qui les ont forcés à retourner en Israël

Ρώσικα μαχητικά αναχαίτισαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το Λίβανο.  Δυο ρωσικά SU-34 συγκρούστηκαν με δυο ισραηλινά  F-16 της (IAF) στην Tripoli Λιβάνου στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και τ΄ανάγκασαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ παρά το μηχανισμό που στοχεύει την αποφυγή διαμάχης μεταξύ Μόσχας – Τελ Αβίβ. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Ρωσίας και Ισραήλ για το περιστατικό. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και μήνες που ρωσικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας διεισδύουν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου προερχόμενα από Συρία.

Μεταφέρθηκε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα πετούν πάνω από το Λίβανο για να επιτελούν αναγνωριστικές αποστολές. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πολυάριθμες ισραηλινές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία εξαπολύθηκαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Μετά το επεισόδιο με την κατάρριψη του ρωσικού il 20 η Ρωσία επέβαλε μια de facto (NO-FLY-ZONE) ανακοινώνοντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά από θαλάσσης κι αέρος στην Α Μεσόγειο στ΄ανοιχτά συριακών κι ισραηλινών ακτών.  Κανένα ισραηλινό αεροσκάφος δεν εξουσιοδοτήθηκε να πετάει να πετά εκτός του εδάφους του Ισραήλ, εκτός αν το κάνει σε υψόμετρο άνω των 19.000 ποδιών. Σε τέτοιο ύψος θα είναι εύκολοι στόχοι των συριακών αντιαεροπορικών.

Κάτω από αυτό το υψόμετρο, τα ισραηλινά αεροσκάφη θα ήταν “στον αέρα” μιας αναγγελθείσας ρωσικής στρατιωτικής άσκησης, όπου θα μπορούσαν να χτυπήσουν “τυχαία” από πυραύλους από ρωσικά πολεμικά πλοία.

Το Israël εμφανώς αποφάσισε να τεστάρει αν η Ρωσία  εννοούσε αυτό που είπε και οι Ισραηλινοί έστειλαν δυο F-16 πάνω από το Λίβανο σε ύψος κατώτερο 19 000 ποδιών.Αυτά τ΄αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από τα ρωσικά SU-34 κι εξωθήθηκαν να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Το Su-34 δεν είναι μόνο ένα βομβαρδιστικό είναι και μαχητικό πολύ αποτελεσματικό. Να τα χαρακτηριστικά του :

Avionics

dimpenews.com

One thought on “Δυο ρωσικά SU-34 αναχαίτισαν δυο ισραηλινά F-16 πάνω από την Τρίπολη Λιβάνου.

Comments are closed.