Κατασκοπευτικά αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ που κάνουν αναγνωριστικές αποστολές σε ρωσικές βάσεις στη Συρία επιχειρούν από την Πρέβεζα.

Ένα αεροσκάφος AWACS του ΝΑΤΟ καταγράφηκε και δεσμεύθηκε από τη συριακή αεράμυνα καθώς διεξήγαγε μια αναγνωριστική αποστολή πάνω από ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία  όπου έκτοτε έχουν αναπτυχθεί τα συστήματα αεράμυνας S-300.

Η συριακή DCA  δέσμευσε ένα αεροσκάφος ανίχνευσης και εντολής του ΝΑΤΟ, ένα Boeing E-3A Sentry, γνωστό ομοίως υπό την ονομασία AWACS, που προερχόμενο από τη Γερμανία , πέταξε κατά τη διάρκεια 3 ωρών πάνω από τα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου  πλησίον του Λιβάνου προκειμένου να χαρτογραφήσει τη ρωσική αεροπορική βάση της  Hmeimim κοντά στη Λατάκια μετέφερε το Sputnik.

Mετά την παράδοση των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300  στο συριακό στρατό τα κατασκοπευτικά αμερικάνικα αεροσκάφη  κάνουν κανονικά γύρους πλησίον των συριακών ακτών  όπου βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις.

Tην ίδια στιγμή αναφέρεται ότι παρόμοιες αποστολές στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιούν αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ που επιστρέφουν και προσγειώνονται στην Πρέβεζα στην Ελλάδα. Στις 6.10.18  επέστρεψε από αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο ένα Boeing E-3A “Sentry” (LX-N90446) του ΝΑΤΟ και προσγειώθηκε στην Πρέβεζα.

Nέο βίντεο από την παράδοση των S-300PM2 στη Συρία μέσω του ρώσικου An-124s

dimpenews.com