Άλλο το ΡΗΓΜΑ άλλο το ΣΧΙΣΜΑ το κατάλαβε τώρα ο Δωδώνης και τ. Ζακύνθου ο Ζακυνθινός και πολιτικοί και ΜΜΕ που συνέχεαν τους όρους;; Ιαπωνία η Ζάκυνθος ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ…….

Ισχυρότατος σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τη Ζάκυνθο  που νωρίς το πρωί. Προκάλεσε υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα ή τραυματισμούς. Βαθύ ρήγμα που συνοδεύεται από βύθιση σημειώθηκε στην προβλήτα του λιμανιού της πόλης. Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν μετά τα 6,4 Ρίχτερ ενώ σεισμός προκλήθηκε και στη Λαμία της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χωρίς να υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.

Η περιβόητη δήλωση του παραιτηθέντα Ζακύνθου και νυν  Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου στην ΕΡΤ  αναφορικά με το Ουκρανικό και το σχίσμα που προκλήθηκε για να μετριάσει τις εντυπώσεις ήταν : «Δεν υπάρχει σχίσμα, υπάρχει ρήγμα.”.. Όντως υπάρχει ρήγμα αλλά όχι στην Εκκλησία αλλά στη γεννέτειρά του Ζάκυνθου και πρώην επισκοπική του έδρα ρήγμα από ισχυρότατο σεισμό 6,4 ενώ όντως υφίσταται  σχίσμα στις τάξεις της εκκλησίας που προκλήθηκε από τη Συνοδική Απόφαση του Οικουμενικού της 11.10.18 και την αναμενόμενη απάντηση της Ρωσικής Συνόδου στις 15.10.18 που έκρινε σχισματικό το Φανάρι ως ταυτιζόμενο με το σχισματικό ψευδοπατριάρχη Φιλάρετο.

dimpenews.com