Η Ρωσία προειδοποιεί κατά ενδεχόμενων σχεδίων αμερικάνικης επέμβασης στη Βενεζουέλα από το νησί Curaçao…Ανήσυχος και ο Μαδούρο…

H Ρωσία προειδοποίησε χθες τις ΗΠΑ κατά μιας ενδεχόμενης χρήσης της νήσου Curaçao για την πραγματοποίηση των σχεδίων της κατά της Βενεζουέλα υπό το πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας..

Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση της Curaçao δεν θα επιτρέψει το έδαφός της να χρησιμοποιηθεί ως λογισμική βάση για μια νέα περιπέτεια της Δύσης που θα μπορούσε ν’ αποσταθεροποιήσει  την κατάσταση σε αυτή τη ζώνη δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας Ρωσίας, η Maria Zarajova.

Έθεσε το τόνο στην υπογραφή στις 15/3/19 μιας συμφωνίας ΗΠΑ και Ολλανδίας που επιτρέπουν τη χρήση της νήσου Curaçao ως σημείο συγκέντρωσης για τη διοχέτευση της “ανθρωπιστικής βοήθειας” στη Venezuela.

Φαίνεται ότι το Curaçao εξουσιοδότησε την Washington για τη χρήση των εγκαταστάσεών του υποδομής με σκοπό την “καθαρά ανθρωπιστική βοήθεια” και μ’ ένα προσωπικό αποκλειστικά πολιτικό γνωστοποίησε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν τόσο το Κοινοβούλιο όσο και η κυβέρνηση του  Curaçao άρχισαν να είναι αρκετά διστακτικοί γιατί θα επιθυμούσαν ν΄αποφύγουν την επιδείνωση σχέσεων με Caracas.

Αλλά φαίνεται πως η άσκηση πίεσης και η υπόσχεση πως το έδαφος του Curaçao δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για πολεμικούς λόγους  έκαναν τις αρχές να συμφωνήσουν,εξήγησε η ίδια.

Στην πραγματικότητα πρόσθεσε ότι η Ολλανδία έδωσε το πράσινο φως στις ΗΠΑ ώστε το Curaçao να χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτική βάση για την ανάμειξη με τρόπο βίαιο  στις εσωτερικές υποθέσεις της Venezuela υπό το πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Αυτή η συμφωνία μεταξύ των 2 χωρών δεν αποκλείει αν είναι απαραίτητο τη χρήση αυτής της βάσης με σκοπούς άλλους πέραν των πολιτικών. Θα μπορούσε ομοίως να χρησιμεύσει σε άλλους τύπους μεταφοράς που θα ήταν στρατιωτικοί διευκρίνισε η Maria Zarajova.

Άλλωστε στις 27.3.19 ο Πρόεδρος της Venezuela, ο Nicolas Maduro, προειδοποίησε κατά της στρατιωτικής απειλής και τις επιθέσεις των ΗΠΑ για τη θεσμική αποσταθεροποίηση της χώρας του. 

“Καθώς η αμερικάνικη αυτοκρατορία απειλεί στρατιωτικά μια χώρα αυτό πρέπει να εκληφθεί σοβαρά υπόψιν”, έγραψε στο Twitter, διαβεβαιώνοντας πως ο λαός με την με την Μπολιβαριανή Εθνοφρουρά (Fanb), προετοιμάζονται για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Την Τετάρτη ήδη ο Donald Trump, δήλωσε πως οι “Ρώσοι στρατιώτες οφείλουν να εγκαταλείψουν τη  Venezuela” ενώ δήλωσε πως  «όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές.». Απαντώντας η Maria Zakharovaζήτησε από τον Donald Trump ν΄αποσύρει τις ορδές του από τη Συρία ενώ η Ρωσία απέστειλε στρατιωτικό προσωπικό και υλικό στη Βενεζουέλα νόμιμα και συμβατά με βάση στρατιωτικοτεχνική συμφωνία που έχει υπογράψει με τη χώρα αυτό το 2001.

Η Ρωσία έκανε κι ένα ακόμη βήμα αψηφώντας τις ντιρεκτίβες των ΗΠΑ-Ρωσοβενεζουελιανό κέντρο κατάρτισης πιλότων ελικοπτέρων 

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα εγκαινίασαν ένα κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους ελικοπτέρων ανακοίνωσε στο Sputnik η εταιρία εξαγωγής όπλων Rosoboronexport που ανήκει στο ρώσικο όμιλο Rostec.

«Ένα κέντρο σύγχρονης κατάρτισης και εκπαίδευσης δομήθηκε με βάση συμβόλαιο που υπογράφηκε μεταξύ της Rosoboronexport και της πολεμικής βιομηχανίας Βενεζουέλας της CAVIM», ανέφερε.Οι πιλότοι Βενεζουέλας θα εξοικειωθούν  με τα ελικόπτερα  Mi-17V-5Mi-35 και Mi-26T και προετοιμάζονται για όλες τις συνθήκεςπου θα μπορούσαν να παραχθούν κατά την πτήση.

dimpenews.com