Επανεμφάνιση του Abou Bakr al-Baghdadi σε βίντεο.

Abou Bakr al-Baghdadi.

Ο αρχηγός της Daesh, ο ψευδοχαλίφης Abou Bakr al-Baghdadi,εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια σε βίντεο προπαγάνδας που διαδόθηκε στις 29 Απριλίου από τη τζιχαντιστική ουαχαμπίτικη οργάνωση.

Η ημερομηνία του πότε γυρίστηκε αυτό το βίντεο δεν είναι γνωστή αλλά ο Abou Bakr al-Baghdadi, δηλώνει πως η «μάχη για το Baghouz τώρα τελείωσε», αναφορικά με τη συριακή πόλη που απώλεσε το Ισλαμικό Κράτος στις 23 Μαρτίου 2019. Το βίντεο είναι 18′. Aυτός αναφέρει κυρίως τον Fabien Clain (Abou Anas al-Faransi) που σκοτώθηκε στο Baghouz.

Voir l'image sur Twitter

Eμφανίζεται με μακριά γενειάδα ο 47χρονος αρχηγός της ISIS και «αρχίζει τη συνέντευξή του με τη μάχη της Baghouz αναφέροντας διάφορους διοικητές και την καταγωγή τους»,αναφέρει στο Twitter ο εξειδικευμένος δημοσιογράφος Wassim Nasr.

Ο Abu Bakr al-Baghdadi αναφέρει ομοίως τους αδερφούς Clain, 2 Γάλλους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν πρόσφατα από τη διεθνή συμμαχία όσο και την απώλεια της εξουσίας από τον Abdelaziz Bouteflika στην Αλγερία τη νίκη του Benyamin Netanyahou στο Ισραήλ επιμένοντας πάνω στο « μόνο δρόμο του djihad ”. Aναφέρει και τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. Υπόσχεται μια νέα μάχη στους δυτικούς, και για τους ειδικούς φαίνεται για επανεκκίνηση της DAESH.Οι τελευταίες εκτιμήσεις τον φέρουν πάντα κάπου στη Συρία…
Ανέφερε πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα είναι μια « εκδίκηση για τ΄αδέρφια του Baghouz ».

Στο τέλος του νέου βίντεο, καθώς ο ψευδοχαλίφης εξετάζει αναφορές για μηνιαίες δραστηριότητες σε περιοχές επιχειρήσεων της ISIS, που καλύπτουν την “επαρχία Κεντρικής Αφρικής”, η οποία ανακοινώθηκε στις 18 Απριλίου και “επαρχία Τουρκίας”, η οποία δεν έχει ακόμη δηλωθεί.

Είναι τα Média Al-Furqan που διακινούν το βίντεο.

Όλα συγκλίνουν πως έχουμε αναζοπύρωση στον πόλεμο στη Συρία μετά την επανεμφάνιση του ψευδοχαλίφη τον ξεσηκωμό κατά SDF/USA σε Deir Ezzor και την υψηλή κινητικότητα Ρωσίας/ Συρίας σε μέτωπα Ιντλίμπ Χάμα

dimpenews.com