Τουρκικά ελικόπτερα εκκενώνουν τραυματίες Τούρκους στρατιώτες στη Β Χάμα αφού ο συριακός στρατός χτύπησε τούρκικο παρατηρητήριο. ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Eλικόπτερα του τουρκικού στρατού πέταξαν στο Βορρά της επαρχίας Χάμα στα όρια με Ιντλίμπ για να εκκενώσουν τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.

Τα μέσα ενημέρωσης της ”αντιπολίτευσης” ανέφεραν ότι επλήγη ένα τουρκικό παρατηρητήριο στη βόρεια ύπαιθρο της Χάμα από βομβαρδισμό του συριακού πυροβολικού που προκάλεσε θύματα στις τάξεις του τουρκικού στρατού. Το συντονιστικό των ”ανταρτών” αναφέρει ότι ένα τουρκικό παρατηρητήριο χτυπήθηκε στην ύπαιθρο και πολλοί Τούρκοι στρατιώτες αναγκάστηκαν να διαφύγουν..Άλλες αναφορές φέρουν το τούρκικο check point που επλήγη να ήταν εντός των ορίων του Ιντλίμπ όπου η Τουρκία έχει αναπτύξει ι 12 «σημεία παρατήρησης» στην επαρχία αυτή.
Τούρκικα media: “οι δυνάμεις του SAA χτύπησαν μια θέση πλησίον του παρατηρητηρίου 10 του Τουρκικού στρατού στη Β επαρχία του Idlib και ο στρατός δεν απάντησε στο επεισόδιο.
Το χτύπημα προήλθε από το πυροβολικό και τραυματίστηκε ένας αριθμός στρατιωτών και καταστράφηκαν οχυρώσεις ασφαλείας γύρω από το checkpoint.
3 ελικόπτερα κι ένα μαχητικό προσγειώθηκαν στη σκηνή του επεισοδίου μετά από αυτό.”

dimpenews.com