Μακρυγιάννης: η Βαυαροκρατία διέλυσε τα μοναστήρια γιατί ήταν προπύργια επανάστασης… και η Αμερικανοκρατία δια του σχίσματος διέλυσε την Ορθοδοξία γιατί ήταν το έρεισμα για την κάθοδο των Ρώσων στη Μ Ανατολή…

H Bαυαροκρατία έκλεισε πολλά μοναστήρια. Η βαρβαροκρατία Αμερικανοκρατία έκλεισε την ίδια την Εκκλησία επιβάλλοντας διάσπαση στην Ορθοδοξία και μέγα Σχίσμα στους κόλπους της μεταξύ Οικουμενικού και Πατριαρχείου Μόσχας με προεκτάσεις σε όλο το εύρος της.

Ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματά του καταγγέλει:  »Διέλυσαν τα μοναστήρια , συμφώνησαν με τους Μπαυαρέζους που πούλαγαν δισκοπότηρα κι όλα τα γερά εις το παζάρι.Αφάνισαν όλως διόλου τα μοναστήρια και οι καυμένοι οι καλόγεροι , όπου αφανίσθηκαν εις τον αγώνα πεθαίναν της πείνας μέσα στους δρόμους, όπου αυτά τα μοναστήρια ήταν τα προπύργια της επανάστασης. » (σ. 364)

Επικαιροποιώντας το λόγο του στρατηγού σήμερα αυτός θα είχε κάπως έτσι: διέλυσαν την Ορθοδοξία , συμφώνησαν με τους Αμερικάνους .. Αφάνισαν όλως διόλου την ενότητα της Εκκλησίας γιατί η Ορθοδοξία χρησιμοποιήθηκε ως έρεισμα από το ρώσικο παράγοντα για να κατέβει για α΄φορά στην ιστορία του στη Μέση Ανατολή στη Συρία…..

H ξενοκρατία πάντα ζημίωσε την Ορθοδοξία….

ΥΓ. η φωτό είναι από το Φανάρι όπου την παραμονή της γιορτής του Αγ. Βαρθολομαίου ο Ιερώνυμος συμπροσευχήθηκε με τον Επιφάνιο κάνοντας το α΄βήμα για την αναγνώριση του σχισματικού μορφώματος από την Ελλαδική Εκκλησία και βαθαίνοντας το σχίσμα στην Παγκόσμια Ορθοδοξία.

dimpenews.com