Ο Ερντογάν δίνει και πάλι τελεσίγραφο στη Συρία ως τέλος του μήνα για Ιντλίμπ.Κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατευθύνει τον πόλεμο στη Λιβύη κατά Σάζαρ.

O Ερντογάν επαναλαμβάνει απειλές κατά Συρίας την ώρα που ο συριακός στρατός είναι σαρωτικός σε Ιντλίμπ , Χαλέπι. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως ”η λύση στο Idlib είναι να σταματήσει η επιθετικότητα του συριακού καθεστώτος και η απόσυρσή του στα σύνορα της συμφωνίας Σότσι, και αν δεν το κάνει πριν από το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα το κάνουμε οι ίδιοι.”

O Eρντογάν από το NTV απαιτεί οι δυνάμεις του SAA να εγκαταλείψουν τα τούρκικα παρατηρητήρια στο Idlib που τα έχουν περικυκλώσει και ότι θα προβεί σε αντίποινα.

Eπιθετικός κατά της Ρωσίας εμφανίστηκε ο Ερντογάν και αναφορικά με λιβυκό αφού είπε: Στη Λιβύη, υπάρχουν περίπου 2.500 Wagner της Ρωσίας από την πλευρά του Haftar. Πάντα ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Επί του παρόντος, η ίδια η Ρωσία κατευθύνει τον πόλεμο εκεί στο υψηλότερο επίπεδο….Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε τις συμφωνίες στρατιωτικής κατάρτισης κι ασφάλειας,που υπογράφηκαν με Fayez Al-Sarraj στη Λιβύη.

dimpenews.com