O κρατήρας που προκλήθηκε από την έκρηξη στη Βηρυτό έχει διάμετρο (120 μ), που σημαίνει ότι η ποσότητα του εκρηκτικού ήταν ισοδύναμη με τουλάχιστον 1200 kg TNT.ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΦΙΆΛΤΗ O Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus -που διαμένει στην Κύπρο- μετέφερε το θανατηφόρο φορτίο στη Βηρυτό

O κρατήρας που προκλήθηκε από την έκρηξη στη Βηρυτό έχει εκτιμώμενη διάμετρο (120 μέτρα), που σημαίνει ότι η ποσότητα του εκρηκτικού είναι ισοδύναμη με τουλάχιστον 1200 kg TNT. Αυτή είναι μια υποθετική εκτίμηση και ρωτάμε τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα, ποια είναι η ποσότητα εκρηκτικού υλικού που δημιουργεί κρατήρα διαμέτρου 120 μέτρων; αναφέρεται..Το Ισραήλ διαψεύδει ανάμειξή του ενώ και η Χεζμπολά δεν του την αποδίδει…….

The Rhosus ship, which was detained en route from Batumi, in ex-Soviet republic Georgia, to Mozambique and never recovered - leaving its cargo sitting in the port

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Τα έγγραφα τεκμηριώνουν από το 2013 την ευθύνη των κυβερνήσεων του Najib Mikati, του Saad Hariri και της λιμενικής διοίκησης, καθώς και του «δικαστή επειγόντων θεμάτων» μέχρι τώρα.
Ποιος απελευθέρωσε το πλήρωμα που μετέφερε το φορτίο θανάτου και απέρριψε 7 φορές αιτήματα για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών! Το πλήρωμα ήταν ρώσικο και το επίμαχο πλοίο M / T Rossus,στις 23/9/2013,που έφερε τη σημαία της Μολδαβίας κατέπλευσε από το λιμάνι του Μπατούμι στη Γεωργία με προορισμό τη Μπέιρα της Μοζαμβίκης, μεταφέροντας 2750 τόνους νιτρικού αμμωνίου.

Κατά τη διαδρομή το πλοίο αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα που το ανάγκασαν να εισέλθει στο λιμάνι της Βηρυτού. Κατά την επιθεώρηση του πλοίου από τις λιμενικές αρχές απαγορεύθηκε ο απόπλους.

Igor Grechushkin - who currently lives in Cyprus with wife Irina (pictured) is thought to have abandoned his cargo
Irina

Το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος εκτός από τον καπετάνιο και τέσσερα μέλη του πληρώματος επέστρεψαν στη χώρα τους και λίγο μετά το πλοίο εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες του, αφού οι ναυλωτές και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχασαν το ενδιαφέρον τους για την αποστολή. O Igor Grechushkinof, ο Ρώσος ιδιοκτήτης του πλοίου Rhosus -που σημειωτέον διαμένει στην Κύπρο με τη γυναίκα του Irina διαμένουν στην Κύπρο- μεταφέροντας το θανατηφόρο φορτίο από τη Γεωργία στη Μοζαμβίκη, κήρυξε πτώχευση σε μια μη προγραμματισμένη στάση και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει εκεί στη Βηρυτό σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται Telegraph Dailymail..Ο Λίβανος έχει θέσει όλους τους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του λιμένα της Βηρυτού τα τελευταία έξι χρόνια υπό κατ ‘οίκον περιορισμό, μετά από την έκρηξη αποθήκης γεμάτη νιτρικό αμμώνιο που ήταν αντίστοιχη με το 1/5 της πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα..Ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων του Λιβάνου Badri Daher είπε ότι το δικαστικό σώμα της χώρας ενημερώθηκε έξι φορές για τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που αποθηκεύονται σε αποθήκη στην πρωτεύουσα του Λιβάνου χωρίς αποτέλεσμα.

Το REN TV στη Μόσχα δήλωσε ότι το πλοίο του Grechushkin δεσμεύθηκε και το περιεχόμενο κατασχέθηκε «λόγω της έλλειψης εγγράφων και προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη μεταφορά».

Ο Ρώσος εφοπλιστής έπρεπε να πληρώσει «τεράστια ποινή», και ως εκ τούτου «κίνησε διαδικασία πτώχευσης».

Ούτε ο επιχειρηματίας ούτε η οικογένειά του έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τη φρικτή έκρηξη στη Βηρυτό, ούτε την εκδοχή για την τύχη του φορτίου.

The dangerous load is understood to have been abandoned by Russian businessman Igor Grechushkin (pictured)
Grechushkinof

dimpenews.com