Αντιπερισπασμός των ΗΠΑ στη νέα Γενοκτονία των Αρμενίων. H Γερουσία θα χαρακτηρίσει ως ”Γενοκτονία” τη στάση της Κίνας απέναντί τους.ΟΙ ΗΠΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ..Ουιγούροι θύματα ή θύτες; 18.000 πολέμησαν στη Συρία.

Αντιπερισπασμός των ΗΠΑ στη νέα Γενοκτονία των Αρμενίων..Θολώνουν για μια ακόμη φορά το ήδη ταραχώδες τοπίο την ώρα που ο ισλαμιστικός εξτρεμισμός παίρνει κεφάλια και θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν την θρυλούμενη καταπίεση των τουρκόφωνων Ουιγούρων στην Κίνα ως “γενοκτονία”, σύμφωνα με κείμενο που εισήχθηκε στη Γερουσία χθες Τρίτη.”΄Ενα πρώτο βήμα απαραίτητο” για να καταστεί η Kίνα “υπεύθυνη των πράξεων της”, σύμφωνα με έναν Γερουσιαστή. (Guardian)

Προηγουμένως μια ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών προτείνει να ανακηρυχθεί η Κίνα ένοχη για «γενοκτονία» των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών τουρκόφωνων κοινοτήτων ”θύματα” μιας μαζικής καταπίεσης στη Δυτική Κίνα (LF)

Να ποιός είναι πίσω από τον Ερντογάν και την ενθάρρυνση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας…Και ποιος είναι ενδεχομένως και πίσω από το αρχικό επεισόδιο της βιοτρομοκρατίας στο Γουχάν που γύρισε μπούμερανγκ για Δύση….

Μια δικηγόρος η Emma Relly που εργάζεται για τον ΟΗΕ κατηγόρησε ως και τον Οργανισμό ότι αποσιωπεί τα εγκλήματα κατά των Ουιγούρων ! « Όταν ο ΟΗΕ δέχεται καταγγελίες των Ουιγούρων αντί να τους βοηθήσει δίνει τα ονόματά τους στην κυβέρνηση της Κίνας για να τους φυλακίσει. » (lbc)

Αλλά και το παράρτημα των ΗΠΑ ο Καναδάς κράτησε την ίδια στάση.

Οι δράσεις της Κίνας έναντι των Ουιγούρων στο Xinjiang είναι μια ”γενοκτονία”,σύμφωνα με Επιτροπή Chambre des communes του Καναδά. Το Πεκίνο εκδηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του και καταγγέλει ως ψευδή την κατηγορία (La Presse)CI)

Οι ΗΠΑ είθισται να ευνοούν την ισλαμιστική τρομοκρατία για να τη στρέψουν κατά αντιπάλων τους αρχικά κατά Σοβ. Ένωσης έπειτα κατά Ρωσίας και όμορων δυνάμεων και σήμερα κατά Κίνας…Από τους Ταλιμπάν στη ”συριακή αντιπολίτευση”-Αλ Νούσρα κι από τους Τσετσένους στους Ουιγούρους .. αυτή είναι η πολιτική των ΗΠΑ..

Ουιγούροι θύματα ή θύτες;

To προπύργιό τους στη Συρία ήταν στο Idleb στον οικισμό Al-Zanbaki, κοντά στην πόλη Darakouche, στην Jisr al-Choghour.

Σύμφωνα με Sputnik, ξεκινώντας από το 2015 πέρασαν τα σύνορα τα συριακά 5.000 μουσουλμάνοι από Κίνα μέσω Τουρκίας για να κάνουν έδρα τους αυτό το χωριό αφού εκδιώχθηκαν οι κάτοικοι.
Έφτιαξαν στρατόπεδα σε περιοχή που εκτείνεται από τη ΒΑ επαρχία Λατάκια περνώντας από Ν του Idleb ως το Β της επαρχίας Hama.

Το 2018 ο αριθμός των τζιχαντιστών Ουιγούρων που πήγαν στη Συρία να πολεμήσουν έφθασε ν΄ανέρχεται τους 18.000.Έκαναν αποικία τους το al-Zanbaki. Έφτιαξαν ένα τείχος και εγακτέστησαν σταρτόπεδα εκπαίδευσης και θέσεις λογισμικής υποστήριξης.

Επειδή έχουν καταγωγή Τουρκομάνων είναι πιστοί στην Άγκυρα και θεωρούν πως είναι τα υπόλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Κεντρική Ασία και σ΄Α Κίνα.Πολέμησαν στο πλευρό της Αλ Κάιντα δηλ. της Αλ Νούσρα και σήμερα είναι συνασπισμένοι στην μετάλλαξή της Hayat Tahrir al-Cham.Τούρκοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τα στρατόπεδά τους εκπαίδευσης.almanar 19/8/18

dimpenews.com