Αζέροι δολοφονούν εν ψυχρώ Αρμένιο στρατιωτικό ιατρό

Ένα ασθενοφόρο που μετέφερε έναν τραυματισμένο Αρμένιο στρατιώτη από την πρώτη γραμμή του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έπεσε σ΄ ενέδρα από τα στρατεύματα των Αζέρων οι οποίοι είχαν μεταμφιεστεί σε αρμενικές δυνάμεις και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αρμένιο ιατρό Dr Sasha Rustamyan που συνόδευε τον τραυματία πολέμου. Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο Πρύτανης της Κρατικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ερεβάν, Αρμέν Μουραντίν.

Οι Αζέροι , μεταμφιασμένοι σε στρατιωτικές δυνάμεις των Αρμενίων υποδύονταν τους τραυματίες καθώς περνούσε το ασθενοφόρο.Όταν τους είδαν οι Αρμένιοι γιατροί έδωσαν εντολή να σταματήσει το ασθενοφόρο προκειμένου να παράσχουν τη βοήθειά τους. Στη συνέχεια,ο Sasha Rustamyan, στρατιωτικός γιατρός, βγήκε από το ασθενοφόρο και τους πλησίασε για να δει πώς μπορεί να βοηθήσει. Μόλις έφτασε δίπλα τους, τον σκότωσαν με εξ επαφής πυροβολισμό από αυτόματο όπλο . Η ομάδα σαμποτάζ των Αζέρων, άρχισε στη συνέχεια να πυροβολεί το ασθενοφόρο, το οποίο και συνετρίβη σε ένα φαράγγι.

«Η αποστολή του Sasha Rustamyan επιτελέσθηκε: παρά τα πολλαπλά τραύματα, ο τραυματισμένος στρατιώτης στο ασθενοφόρο και ο οδηγός επέζησαν», είπε ο Μουραγιάν.

Ο Rustamyan, απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν, υπήρξε ένας «καλά εκπαιδευμένος αξιωματικός και γιατρός πιστός στον όρκο του» δήλωσε ο πρύτανης Vardan Tsaturyan.

«Ο μάχιμος γιατρός που έσπευσε να παράσχει τη βοήθειά του θα παραμείνει για πάντα αθάνατος ήρωας στην ιστορία του Αρμενικού λαού», δήλωσε ο Μουραγιάν.

dimpenews.com

One thought on “Αζέροι δολοφονούν εν ψυχρώ Αρμένιο στρατιωτικό ιατρό

Comments are closed.