”Κάθε μέρα στο Λίβανο είναι 4 Αυγούστου” Θλιβερή επέτειος της ισχυρότερης ορφανής έκρηξης μετά τη Χιροσίμα στη Βηρυτό: 218 νεκροί και 6.500 τραυματίες. Συνεχής ανταλλαγή πυρών τώρα ΛΙΒΑΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ… ΒΙΝΤΕΟ

”Κάθε μέρα στο Λίβανο είναι 4 Αυγούστου” γράφει ένας χρήστης. Σταμάτησε ο χρόνος,. Ήταν 4 Αυγούστου 2021 όταν σημειώθηκε η μεγαλύτερη έκρηξη μετά τη Χιροσίμα στη σύγχρονη ιστορία στο λιμάνι της Βηρυτού με πάνω από.Πόλεμος.. όλος ο Λίβανος γνωρίζει εκτός από τη Δικαιοσύνη και το διεθνή παράγοντα. Πυροδοτήθηκαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που ήταν αποθηκευμένοι 6 χρόνια εκεί. Το πως έγινε η πυροδότηση το ξέρει όλη η Βηρυτός αλλά οι αρχές κωλύονται ν΄αποδώσουν την ευθύνη. Μόνο ένας εχθρός μπορεί να σου καταφέρει ένα τέτοιο χτύπημα πλήγμα.. όλα άλλαξαν μετά το ορφανό χτύπημα. Από τον πόλεμο των 6 ημερών στον πόλεμο της 1 ημέρας;;;Όλα τα σενάρια ανοιχτά μέχρι ν΄αποφανθεί η δικαιοσύνη η μια από τις εκδοχές που εξετάζονται επίσημα είναι και η αεροπορική επίθεση!!!

Image

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Νεότερη Ιστορία παραμένει ορφανό όσοι επιχειρούν να φωτίσουν πτυχές αυτής της τραγωδίας μπαίνουν σε διεθνές πογκρόμ λογοκρισίας από τους γνωστούς μηχανισμούς!!!

Χιλιάδες Λιβανέζοι συμμετείχαν στην 1η επετειακή πορεία προς το κοινοβούλιο απαιτώντας απαντήσεις για το μακελειό…θεωρούν διεφθαρμένο το πολιτικό σκηνικό διαπαραταξιακά…

Image

Οι δυνάμεις που εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα πολέμου δεν παρέλειψαν εν όψει της τραγικής επετείου να υπενθυμίσουν την ανάμειξή τους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Έτσι ένας Ρουμάνος καπετάνιος και ένας Βρετανός φύλακας ασφαλείας σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο δεξαμενόπλοιο M / T Mercer Street – ένα πλοίο με σημαία Λιβερίας που ανήκει στην Ιαπωνία, το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Eyal Ofer που έπλεε από Τανζανία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πρώτη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές, αλλά ακολούθησε μια δεύτερη επίθεση κατά την οποία χτυπήθηκε ο πύργος διοίκησης και ελέγχου, προκαλώντας θύματα. Σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Alam, ήταν μια απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο αεροδρόμιο al-Dabaa στη Συρία, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν Ιρανοί και Λιβανέζοι στελέχη της Χεζμπολάχ. Η ισραηλινή επίθεση άλλαξε έτσι τον καθιερωμένο κανόνα εμπλοκής, παραβιάζοντας το όριο αποδοχής στη συνεχιζόμενη σύγκρουση και ωθώντας το Ιράν να ξεκινήσει μια “εκστρατεία μεσοπολέμου” που αναμένεται να αυξηθεί σε ένταση. Αυτό που προκαλεί σοκ για το Ισραήλ είναι ότι το Ιράν μόλις απέδειξε ότι όλα τα θέατρα είναι συνδεδεμένα και ότι ένα ισραηλινό πλήγμα μπορεί να πυροδοτήσει απρόσμενα αντίποινα στην Αραβική Θάλασσα. Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν συλλογική απάντηση στο Ιράν για την επίθεση στο πετρελαιοφόρο. Τελευταία εξέλιξη 4 πλοίο εκτός ελέγχου στον κόλπο Oman..

Image
Image
Ισραήλ τώρα

ANΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΤΩΡΑ ΛΙΒΑΝΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Σειρήνες τώρα στο βόρειο Ισραήλ και εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο Kiryat Shmona από ρουκέτες που προήλθαν πιθανότατα από Λίβανο. Σημειώθηκε μια πυρκαγιά ως αποτέλεσμα αυτών δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. 3 ρουκέτες προερχόμενες από το Λίβανο εκ των οποίων 2 έπληξαν το ισραηλινό έδαφος αναφέρει το Ισραήλ. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Απαντάει με πυρά πυροβολικού προς τα μέρη από όπου προήλθαν οι πύραυλοι το Ισραήλ. Ήχησαν οι σειρήνες σε πολλε΄ς ισραηλινές πόλεις. Οι κάτοικοι των Kfar Giladi, Tel Hai κι Kiryat Shmona μεταφέρουν ότι άκουσαν βαριές εκρήξεις αφότου ήχησαν οι σειρήνες σύμφωνα με Haaretz. Η Τσαχάλ σφυροκοπά τώρα 2.00 το μεσημέρι ξανά θέσεις στο Λίβανο με πυροβολικό ακούγονται εκρήξεις σε Β και Ν. To Al-Manar TV: το Ισραήλ στοχεύει τώρα με βαρύ πυροβολικό την περίμετρο υψώματος Armiz βόρεια της πόλης Naqoura. Εκρήξεις κοντά και σε Kfarshouba.

Image
Image
Peut être une image de debout, feu et plein air
Δαμασκός 4 /8/21

Επίσης η αναζοπύρωση του μετώπου στη συριακή Daraa τις τελευταίες μέρες και οι φονικές μάχες που διεξάγονται είναι μέσα στο ίδιο πλαίσιο…Ύποπτη έκρηξη σε λεωφορείο μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού σήμερα το πρωί ανήμερα της επετείου στη Δαμασκό. Σκοτώθηκε ο ο οδηγός 3 τραυματίες στο νοσοκομείο. Το Sana αποδίδει την έκρηξη σε βραχυκύκλωμα………….

dimpenews.com