Μεγάλη μπίζνα , μεγάλο πείραμα…Στις ΗΠΑ εμβολίασαν με πειραματικό εμβόλιο για covid19 και γορίλες! Αναπτύχθηκαν εμβόλια για γάτες και σκύλους. Θα εμβολιάσουν όλο το ζωικό βασίλειο. Ζωή και …. κότα για BigPharma!!!

Μεγάλη μπίζνα , μεγάλο πείραμα…Στις ΗΠΑ εμβολίασαν με πειραματικό εμβόλιο για covid19 και γορίλες! Αναπτύχθηκαν εμβόλια για γάτες και σκύλους. Θα εμβολιάσουν όλο το ζωικό βασίλειο. Ζωή και …. κότα για BigPharma!!!.. αφού εμβολιάζουν ως και βρέφη τώρα στρέφουν τις πειραματικές ενέσεις κατά των ανυπεράσπιστων ζώων Οι πρώτοι μεγάλοι πίθηκοι στον ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ εμβολιάστηκαν για τον COVID-19 που φτιάχτηκε για ζώα…
Οραγγουτάνοι και μπονόμπο στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο έλαβαν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, έμαθε το Nat Geo, αφού ορισμένοι γορίλες ζωολογικών κήπων βρέθηκαν θετικοί τον Ιανουάριο.

Ο Φρανκ, ένας 12χρονος γορίλας στο πάρκο του Σαφάρι στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, ανάρρωσε μετά από τον κορωνοϊό. Αφού οκτώ γορίλες δυτικής πεδιάδας αρρώστησαν τον Ιανουάριο, το προσωπικό του ζωολογικού κήπου έλαβε πειραματικά εμβόλια COVID-19 από κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρεία …

Μια ουρακοτάγκος ονόματι Κάρεν, η πρώτη στον κόσμο που έκανε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς το 1994, είναι από τους πρώτους μεγάλους πιθήκους που έλαβαν εμβόλιο COVID-19.

Τον Φεβρουάριο, η Κάρεν, τρεις άλλοι ουρακοτάγκοι και πέντε μπονόμπο στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο έλαβαν δύο δόσεις από ένα πειραματικό εμβόλιο για ζώα που αναπτύχθηκε από κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρεία, λέει η Nadine Lamberski, επικεφαλής υπεύθυνη προστασίας και άγριας ζωής στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο.

«Αυτό δεν είναι ο κανόνας. Στην καριέρα μου, δεν είχα πρόσβαση σε πειραματικό εμβόλιο τόσο νωρίς στη διαδικασία και δεν είχα τόσο συντριπτική επιθυμία να θέλω να το χρησιμοποιήσω », λέει η Lamberski.Η Nadine Lamberski, είναι επικεφαλής της υγείας των άγριων ζώων στο San Diego Zoo Wildlife Alliance.
Τον Ιανουάριο στο πάρκο του Σαφάρι στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο έγινε ο πρώτος μεγάλος πίθηκος στον κόσμο που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, ο 49χρονος Ουίνστον, αρρώστησε από καρδιακές παθήσεις και πνευμονία, αλλά μετά από πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, αναρρώνει, όπως και οι άλλοι.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώθηκαν λοιμώξεις σε τίγρεις, λιοντάρια, βιζόν, λεοπαρδάλεις χιονιού, κουγάρες, κουνάβι, σκύλους και κατοικίδια γάτα, αλλά το γεγονός ότι οι μεγάλοι πίθηκοι είναι ευαίσθητοι στον ιό SARS-CoV-2 απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες. Λιγότεροι από 5.000 γορίλες παραμένουν στη φύση και, επειδή ζουν σε στενές οικογενειακές ομάδες, οι ερευνητές ανησυχούν ότι εάν κάποιος κολλήσει τον ιό, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και να θέσει σε κίνδυνο ήδη επισφαλείς πληθυσμούς.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την πανδημία, είναι ακόμα λίγα γνωστά για το πώς ο ιός επηρεάζει τα ζώα. Σε πολλές περιπτώσεις, η κτηνιατρική κοινότητα πρέπει να βασίζεται σε περιορισμένα σύνολα δεδομένων, μαθαίνοντας ό, τι μπορεί από μεμονωμένες περιπτώσεις και σποραδικές εστίες σε μια χούφτα ειδών.

Αφού ο πρώτος σκύλος βρέθηκε θετικός στον ιό, στο Χονγκ Κονγκ τον Φεβρουάριο του 2020, η κτηνιατρική φαρμακευτική εταιρεία Zoetis άρχισε να αναπτύσσει ένα εμβόλιο COVID-19 για σκύλους και γάτες. Μέχρι τον Οκτώβριο πιστεύει ότι θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και στα δύο είδη. Η Lamberski ήταν ήδη σε επαφή με τον Zoetis, μετά την ανάπτυξη του εμβολίου, όταν το σώμα των γορίλων του σαφάρι πάρκ βρέθηκε θετικό τον Ιανουάριο.

Αν και το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί μόνο σε γάτες και σκύλους, αποφάσισε ότι αξίζει τον κίνδυνο. Τον Φεβρουάριο, εννέα από τους μεγάλους πιθήκους του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο έγιναν οι πρώτοι μη ανθρώπινοι οργανισμοί που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 στις ΗΠΑ.

Οι πίθηκοι δεν είχαν αρνητικές αντιδράσεις και τα πάνε καλά, λέει η Lamberski. Το αίμα που ελήφθη από τον ουραγκοτάγκο Κάρεν και έναν από τους μπονόμπο θα δείξει σύντομα αν ανέπτυξαν αντισώματα, η παρουσία των οποίων θα έδειχνε ότι το εμβόλιο μπορεί να λειτουργεί.nationalgeographic

dimpenews.com