ΟΛΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ. Υπ. Άμυνας Ρωσίας: στις 19 Αυγούστου θα κάνουν προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια και θα κατηγορήσουν τη Ρωσία γι ανθρωπιστική καταστροφή!!’Εδωσε Χάρτες των συνεπειών του πυρηνικού ατυχήματος! Ποιές χώρες θ΄απειληθούν. Τριμερής στην Ουκρανία Ερντογάν-Γκουτέρες-Ζελένσκι για σίτο και ραδιενέργεια! Η Ρωσία είπε στους εργαζόμενους στο Ζαπορίζια να μην πάνε αύριο στον πυρηνικό σταθμό!!! ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας Ρωσίας προειδοποιεί για μια “προβοκάτσια υπό ψεύτικη σημαία” που θα συμβεί στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια/Zaporizhzhia (Enerhodar) στις 19 Αυγούστου. «Η Ρωσία θα κατηγορηθεί για την ανθρωπιστική καταστροφή», προειδοποιεί.

Στη δήλωση του σχετικά με την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye γίνεται πρόβλεψη των συνεπειών του ατυχήματος, σε τι μπορεί να μετατραπεί ο ουκρανικός βομβαρδισμός – και το σχέδιο του βομβαρδισμού
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ραδιενεργές ουσίες σε περίπτωση ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye θα καλύπτουν την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει χάρτη που δείχνει τις συνέπειες της πρόκλησης Ουκρανίας-ΗΠΑ στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye

Την Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια ψευδή επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε (NPP) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αρχηγού του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ουκρανία, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε έναν χάρτη με τις πιθανές συνέπειες της πρόκλησης του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye (NPP).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, εάν συμβεί το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, ραδιενεργές ουσίες θα κατακλύσουν την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Σλοβακία.

Τέτοιες ουσίες θα καλύψουν και τη Σκανδιναβία, με την απελευθέρωση του 25% του περιεχομένου τουλάχιστον ενός αντιδραστήρα του NPP, σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο.

Εάν οι γεννήτριες ντίζελ και οι κινητές αντλίες του NPP αποτύχουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η ενεργή ζώνη της εγκατάστασης θα υπερθερμανθεί και οι μονάδες του αντιδραστήρα θα καταστραφούν, κάτι που θα συνοδεύεται από απελευθέρωση ραδιενεργών ουσιών στην ατμόσφαιρα. Αυτά στη συνέχεια θα εξαπλωθούν σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το MoD πρότεινε ότι όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν στη μαζική μετανάστευση του πληθυσμού και θα έχουν πιο καταστροφικές συνέπειες από την επικείμενη ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στόχος της πρόκλησης του Κιέβου στον πυρηνικό σταθμό Zapaorozhye είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη αποκλεισμού έως και 18 μιλίων (30 χιλιομέτρων), καθώς και να πυροδοτήσει την ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων στην περιοχή και να τους επιτρέψει να κατηγορήσουν τη Ρωσία. της πυρηνικής τρομοκρατίας.

«Ο απώτερος στόχος της πρόκλησης είναι η δημιουργία ζώνης αποκλεισμού έως και 30 χιλιομέτρων, η εισαγωγή διεθνών δυνάμεων και ξένων παρατηρητών στο έδαφος του NPP, καθώς και η κατηγορία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για πυρηνική τρομοκρατία», είπε. Ο στρατηγός Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής της ακτινοβολίας, χημικής και βιολογικής άμυνας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε την Πέμπτη.

Η πρόβλεψη έρχεται καθώς η Ρωσία συνεχίζει την ειδική της επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και τον αποναζισμό της Ουκρανίας, η οποία διατάχθηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 24 Φεβρουαρίου μετά από αίτημα των δημοκρατιών του Ντονμπάς να τις προστατεύσουν από τις φρικαλεότητες του Κιέβου.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye, ο οποίος είναι η μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση παραγωγής στην Ευρώπη, περιέχει έξι αντιδραστήρες ελαφρού νερού υπό πίεση VVER-1000 που αποδίδουν συνολικά 5.700 MWe ισχύος.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye και παρουσίασε έναν χάρτη πιθανών συνεπειών:

▪ Εάν οι γεννήτριες ντίζελ αναμονής και οι κινητές αντλίες αποτύχουν, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο πυρήνας θα υπερθερμανθεί και τα εργοστάσια του αντιδραστήρα στο μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη θα καταστραφούν, απελευθερώνοντας ραδιενεργές ουσίες στην ατμόσφαιρα και εξαπλώνοντάς τες σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.

▪ Μια τέτοια έκτακτη ανάγκη θα προκαλούσε μαζική εκκένωση του πληθυσμού και θα είχε πιο καταστροφικές συνέπειες από την επικείμενη ενεργειακή κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε προβλέψεις που παρέχονται από μια σειρά ευρωπαϊκών εξειδικευμένων οργανισμών.

▪ Ο χάρτης δείχνει ποιες χώρες θα κινδυνεύσουν στο χειρότερο σενάριο ατυχήματος με ραδιενέργεια. Η πιθανή καταστροφή απειλεί, εκτός από την ίδια την Ουκρανία, χώρες όπως η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Λευκορωσία, ακόμη και η Γερμανία.

OΛΗ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΓΙΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ (Δήλωση Υπ. Άμυνας Ρωσίας)

Στις 19 Αυγούστου, το καθεστώς του Κιέβου προετοιμάζει άλλη μια προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhie κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ουκρανία, μετά την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία θα κατηγορηθεί ότι δημιούργησε μια ανθρωπιστική καταστροφή στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής.

Προκειμένου να προετοιμαστεί για την πρόκληση, η διοίκηση της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Dnipro αναπτύσσει θέσεις παρατήρησης ραδιενεργής ακτινοβολίας κοντά στο Zaporozhye έως τις 19 Αυγούστου. Επιπλέον, η διοίκηση οργανώνει ασκήσεις εκπαίδευσης για μονάδες της 108ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας, της 44ης Ταξιαρχίας Πυροβολικού και στρατιωτικών μονάδων αναπτύχθηκε στο Zaporozhye σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε συνθήκες ραδιενεργής μόλυνσης στην περιοχή.

Επιπλέον, οι μονάδες του 704ου Συντάγματος NBC του AUF πρέπει να ολοκληρώσουν τη συναρμολόγηση στην περιοχή Zaporozhye έως τις 19 Αυγούστου και να είναι έτοιμες να επιδιορθώσουν το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye καθώς και να εφαρμόσουν ένα σύνολο μέτρων για την επίδειξη του λεγόμενου εκκαθάριση των συνεπειών της.

Οι μονάδες της 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού της AUF σχεδιάζουν να εξαπολύσουν χτυπήματα πυροβολικού στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporizhie από θέσεις βολής που βρίσκονται στη Νικόπολη στις 19 Αυγούστου. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα θεωρηθούν υπεύθυνες για τις συνέπειές τους.

Οι Ουκρανοί ηγέτες έχουν επανειλημμένα διαδώσει φήμες ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και βομβαρδίζουν την FAU με συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας ενώ προστατεύονται στον πυρηνικό σταθμό.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν διαθέτουν βαρύ οπλισμό ούτε στο έδαφος του σταθμού παραγωγής ενέργειας ούτε στις γύρω περιοχές. Εκεί σταθμεύουν μόνο μονάδες ασφαλείας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporizhie.

(Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ)

Τριμερής στην Ουκρανία μεταξύ Ζελένσκι ΓΓ ΟΗΕ Γκουτέρες και του Ερντογάν για σιτηρά , ,Ζαπορίζια. οίνον σίτον και ραδιενέργεια….Σύμφωνα με τούρκικες πηγές ο Erdogan θα προτείνει στο Zelensky κατά τη συνάντησή τους στο Lviv συνάντηση με Πούτιν. Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί μόνο και μόνο για να το παίξει ειρηνοποιός ο μακελάρης της Μ Ανατολής. Συνάντηση 2 μακελάρηδων κι ενός ψευδοσωτήρα!! O Ερντογάν συναντήθηκε με Ζελένσκι στο Λβιβ.. τώρα που ο Ζελενσκι χτυπάει Κριμαία ξύπνησε ρωσοτουρκικός πόλεμος στον Τούρκο .. πονάει και για τους Τατάρους και βρήκε το δρόμο για Λβιβ.

Παρέμβαση και ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν.

Η Αμερική θα βοηθήσει να επιστρέψει o πυρηνικός σταθμός του Ζαπορόζια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών στο έδαφος των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Η Αμερική σκοπεύει
να επιτύχει τον πλήρη έλεγχο Ουκρανίας πάνω στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye. Η ολόπλευρη πίεση συνεχίζεται επί πυρηνικού σταθμού κανείς δεν σταθμίζει το κόστος και το τίμημα.. Ρώσικη ρουλέτα με πυρηνικά παίζει ο Ζελένσκι ως εντολοδόχος ΝΑΤΟ ΗΠΑ.

Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η πρόταση για τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης γύρω από τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye είναι απαράδεκτη, θα έκανε το εργοστάσιο πιο ευάλωτο»

Οι επιστήμονες μοντελοποίησαν την εξάπλωση της ακτινοβολίας σε περίπτωση ατυχήματος στο Ζαπορίζια.

Η προετοιμασία του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια ηχηρή προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ουκρανία από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είναι πυρηνικός εκβιασμός, δήλωσε η Maria Zakharova στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live.

Δεν είναι απλώς μια πρόκληση, αυτό είναι αυτό που ονομάσαμε πυρηνικός εκβιασμός. Και τι άλλο είναι, μια πρόκληση γύρω από μια πυρηνική εγκατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια άμεση απειλή για την πυρηνική ενέργεια. Αυτό, φυσικά, είναι σίγουρα μια πράξη πυρηνικός εκβιασμός», είπε.

Πυρηνική τρομοκρατία, πυρηνικός εκβιασμός. Η βρώμικη ατομική βόμβα.

Συνέπειες της εξάπλωσης ακτινοβολίας από το ZNPP σε περίπτωση βλάβης στον αντιδραστήρα του εργοστασίου ως αποτέλεσμα οβίδας ή αδυναμίας κρίσιμων μηχανισμών συντήρησης της εγκατάστασης. Υπάρχουν επίσης κίνδυνοι που συνδέονται με τον χώρο αποθήκευσης αναλωμένων ραδιενεργών στοιχείων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, που συνεχίζουν να βομβαρδίζουν πυρηνικό εργοστάσιο δια Ουκρανών, δεν ανησυχούν καθόλου για αυτή την ακτίνα καταστροφής, για προφανείς λόγους.

Αυτή η κατάσταση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πλήρη δικαιολόγηση του SVO ( ειδικής επιχείρησης), καθώς είναι προφανές ότι εάν ολοκληρωθεί η δημιουργία μιας βρώμικης ατομικής βόμβας μετά την επίθεση στο Donbass, το καθεστώς Zelensky θα προσπαθήσει να εκβιάσει τη Ρωσία όχι με την απειλή βομβαρδισμού του ZNPP, αλλά με την απειλή χρήσης μιας βρώμικης πυρηνικής βόμβας.

Η Ρωσία είπε στους εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό να μην πάνε αύριο στον τόπο εργασίας τους. Είναι πεπεισμένη για προβοκάτσια Ουκρανών!!

‘Ουκρανικός αξιωματούχος των στρατιωτικών πληροφοριών λέει στο NBCNews ότι η Ρωσία είπε στους πυρηνικούς εργάτες της που είναι εγκατεστημένοι στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhzhia να ΜΗΝ πάνε στη δουλειά αύριο. Ο Andriy Yusov, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, μου λέει ότι έλαβαν πληροφορίες πριν από μισή ώρα ότι η Ρωσία ζήτησε από τους αξιωματούχους της Rosatom (της κρατικής πυρηνικής εταιρείας της Ρωσίας) στο ZNPP να μην εμφανιστούν αύριο.”

Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια μ΄αμερικάνικα όπλα! Είναι πυρομαχικά της Αμερικάνικης εταιρίας EaglePicher Technologies! ΦΩΤΟ

dimpenews.com