Βίαιη υπαγωγή της περιώνυμης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην Aυτοκέφαλη Εκκλησία OCU! Eκτροπή Κατάληψη με τη δύναμη της SBU. Κοσσυφοπέδιο το Κίεβο!!!

Βίαιη υπαγωγή της περιώνυμης Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ στην αυτοκέφαλη Εκκλησία OCU
Η Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ έχει επανεγγραφεί, επνακαταχωτηθεί στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (OCU), δήλωσε ο Yevstratiy Zorya, εκπρόσωπος της OCU. Η OCU υποστηρίζεται από τις ουκρανικές αρχές. Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος θα πρέπει να γίνει ο νέος επικεφαλής της Λαύρας. Πρόκειται για εκτροπή κατάληψη με δύναμη της SBU. Κοσσυφοπέδιο το Κίεβο!!! Διωγμοί…

Η Λαύρα της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ είναι ένα από τα πρώτα μοναστήρια στη Ρωσία του Κιέβου. Προηγουμένως, η Κάτω Λαύρα υπαγόταν στη δικαιοδοσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) και η Άνω Λαύρα στη δικαιοδοσία του Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθέματος Κιέβου-Πετσέρσκ.

«Την 1η Δεκεμβρίου 2022 καταχωρήθηκε ο καταστατικός χάρτης της Λαύρας της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ (μοναστήρι) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας). Οι πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη νομική οντότητα ως μέρος της Τοπικής Εκκλησίας καταχωρήθηκαν στις 2 Δεκεμβρίου στο Ενιαίο Κρατικό Μητρώο », έγραψε ο Yevstratiy Zorya στο Facebook. Επίσης, με απόφαση της Συνόδου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Επιφάνιος ορίστηκε επικεφαλής της μονής ως νομικό πρόσωπο, είπε ο Ευστράτι Ζόρια μετά την απομάκρυνση σύλληψη του Μητροπολίτη Pavel.Η απειλή εκδίωξης μοναχών από τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ είναι πολύ πραγματική, οι προετοιμασίες για ένα τέτοιο γεγονός διεξάγονται ενεργά, δήλωσε ο π. Νικολάι Μπαλάσοφ, σύμβουλος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.«Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο για τους σχισματικούς να κυριαρχήσουν σ’ολόκληρη τη Λαύρα: έχουν απλώς πολύ λίγους μοναχούς σε σύγκριση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας…» πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που πρόσκειται στη Μόσχα. Αναστολή θρησκευτικών ελευθεριών, ελευθερίας θρησκευτικής συνείδησης κι έκφρασης της πλειοψηφίας του λαού. Διωγμοί.

dimpenews.com