Ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί για τεράστιο βιολογικό κίνδυνο καθώς οι Αμερικανοκίνητοι στασιαστές κατέλαβαν το κεντρικό κρατικό βιολογικό εργαστήριο του Σουδάν! Θα μας φυτέψουν νέο βιολογικό όπλο οι ΗΠΑ! Το Πεντάγωνο αναγνωρίζει ότι χρηματοδότησε 46 βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Τρίτη ότι μαχητές στο κατεστραμμένο από τις συγκρούσεις Σουδάν κατέλαβαν ένα κεντρικό δημόσιο βιολογικό εργαστήριο που κρατούσε δείγματα ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά, δημιουργώντας μια «εξαιρετικά, εξαιρετικά επικίνδυνη» κατάσταση.

«Υπάρχει ένας τεράστιος βιολογικός κίνδυνος που σχετίζεται με την κατάληψη του κεντρικού εργαστηρίου δημόσιας υγείας… από ένα από τα μαχόμενα μέρη» (Mohamed Hamdan Dagalo επίσης γνωστό απλά ως Hemedti) , είπε ο Nima Saeed Abid, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Σουδάν, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ο Abid είπε ότι έλαβε κλήση από τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου στο Χαρτούμ τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη ισχύος της 72ωρης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατηγών του Σουδάν.

Τόνισε ότι το εργαστήριο περιείχε τα λεγόμενα απομονώματα, ή δείγματα, μιας σειράς θανατηφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας και της χολέρας.

Ο ΠΟΥ λέει ότι 459 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 4.000 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στο Σουδάν.

Βασικός στόχος είναι η εξάπλωση ενός πολύ επικίνδυνου ιού σε όλο τον κόσμο.

Το Σουδάν έχει 50 εκατομμύρια κατοίκους. Εάν η τρέχουσα σύγκρουση εκφυλιστεί σε εμφύλιο πόλεμο, ο αριθμός των προσφύγων θα μπορούσε να φτάσει τα 10 εκατομμύρια άτομα.

Εάν κάποιος από τους πρόσφυγες μολυνθεί από την ασθένεια, θα μεταδώσει εύκολα αυτόν τον ιό σε όλο τον κόσμο.

ΗΠΑ και σύμμαχοί τους αποσταθεροποίησαν τώρα το Σουδάν καθώς επίκειται η υλοποίηση της δρομολογημένης από το 2019 ρώσικης ναυτικής βάσης στο Πορτ Σουδάν που θα ελέγχει Ερυθρά Θάλασσα ως και Ινδικό Ωκεανό. Επίσης η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία στο Σουδάν ώστε να γίνει η πρώτη αφρικανική πυρηνική δύναμη.

Το χρονικό του Σουδάν: Ο εκ προμελέτης εμφύλιος των ΗΠΑ με βάση ημερομηνίες και γεγονότα!

Σουδάν. Οι στασιαστές είναι υποκινούμενοι από Δύση κατά καθεστώτος που θα κάνει ρώσικη βάση στο Port Soudan! 2 μέρες πριν την κλιμάκωση ο επικεφαλής των  RSF είχε συναντήσεις με ειδικούς απεσταλμένους ΗΠΑ, Μ Βρετανίας, Νορβηγίας. 

Λιβυοποίηση..του Σουδάν από Δυτικούς….H Ρωσία ο πραγματικός στόχος αυτού του εμφυλίου που προκαλεί η Δύση για ν΄αποτρέψει δημιουργία ρώσικης ναυτικής βάσης Σουδάν! Ο αρχηγός των RSF που βύθισε τη χώρα στο χάος με πραξικόπημα είναι αυτός που λογαριασμό των ΗΠΑ το 2021 είχε ζητήσει αναθεώρηση όρων συμφωνίας για ρώσικη βάση!

Ειδήμονας καθηγητής: Η Δύση με τα πιόνια της αποπειράθηκε να ανατρέψει το στρατηγό Μπουρχάν γιατί είναι σύμμαχος Ρωσίας-Κίνας και θα κάνει πυρηνική δύναμη το Σουδάν με τη βοήθεια Ρωσίας!

Σφαγείο το Σουδάν. Ανοίγουν οι ΗΠΑ ένα «δεύτερο μέτωπο»; Ειδήμονας: Τα γεγονότα στο Σουδάν μπορούν να θεωρηθούν προκληθέντα από τις ΗΠΑ και στραμμένα κατά συμφερόντων Ρωσίας. Γαλλικός στρατός κινείται από Τσαντ προς Σουδάν;

Παράλληλα το Πεντάγωνο δημοσίευσε μια δήλωση στον ιστότοπό του, αναγνωρίζοντας ότι έχει χρηματοδοτήσει 46 βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας τα τελευταία 20 χρόνια.

dimpenews.com