ΤΩΡΑ. Τετραμερής Υπουργών Άμυνας στη Μόσχα για συριακό με συμμετοχή Ιράν, Τουρκίας, Συρίας, Ρωσίας! ΦΩΤΟ

Ο υπουργός Σεργκέι Σόιγκου πραγματοποιεί σειρά διμερών συνομιλιών με τους υπουργούς Άμυνας του Ιράν, της Συρίας και της Τουρκίας, που έφτασαν στη Μόσχα αναφέρει τώρα η συριακή εφημερίδα Al Watan
Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Ο Σοιγκού συζήτησε με τους Υπουργούς Άμυνας για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν ανανεώνουν την επιθυμία τους να διατηρήσουν την ενότητα της Συρίας και να εντείνουν τις προσπάθειες για την επιστροφή των προσφύγων. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε τετραμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Συρίας, Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας, στην οποία συζήτησαν το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, καθώς και την εφαρμογή της συμφωνίας για τον διεθνή δρόμο που είναι γνωστός ως δρόμος Μ4

Τετραμερείς συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Άμυνας της Ρωσίας, του Ιράν, της Συρίας και της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα

Τετραμερείς συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα στις 25 Απριλίου μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν πρακτικά βήματα στον τομέα της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και της εξομάλυνσης των συρροτουρκικών σχέσεων.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα θέματα αντιμετώπισης όλων των εκδηλώσεων τρομοκρατικών απειλών, στον αγώνα ενάντια σε όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία.

Μετά τις συνομιλίες, τα μέρη επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, καθώς και την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για την ταχεία επιστροφή των Σύριων προσφύγων στην πατρίδα τους.

Οι επικεφαλής των τμημάτων άμυνας τόνισαν ιδιαίτερα τον εποικοδομητικό χαρακτήρα του διαλόγου που διεξάγεται σε αυτή τη μορφή και την ανάγκη συνέχισής του προς το συμφέρον της περαιτέρω σταθεροποίησης της κατάστασης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας και στην περιοχή συνολικά.

dimpenews.com