ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ….σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς υποβλήθηκε ο διωκόμενος και δεσμώτης-δεσπότης Πάβελ ηγούμενος της Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου!

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ….σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς υποβλήθηκε ο διωκόμενος και δεσμώτης-δεσπότης Πάβελ ηγούμενος της Λαύρας Σπηλαίων Κιέβου! Έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου και χρειάστηκε να χειρουργηθεί επειγόντως.

Σ’ επείγουσα χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε σήμερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπίλ Πάβελ, ο διωκόμενος ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων της Ιεράς Κοιμήσεως του Κιέβου.

Ο Vladyka Pavel «νοσηλεύθηκε στο καρδιολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου στο Κίεβο λόγω απότομης επιδείνωσης της υγείας του», αναφέρει το Τμήμα Πληροφοριών-Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ….τον αποφυλάκισαν τελειωμένο μετά από φυλάκιση που τη μετέτρεψαν σε κατ΄οίκον περιορισμό αφού του έβαλαν και ηλεκτρονικό βραχιόλι για να τον εξοντώσουν ηθικά. Υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες επώδυνες ανακρίσεις, υπέστη ψυχολογικά μαρτύρια και βασανιστήρια αφόρητες πιέσεις για να προσκυνήσει τη ΝΑΤΟική βάση του σχισματικού Επιφάνιου. Τον βγάζουν από τη μέση γιατί είναι το τελευταίο εμπόδιο για να υφαρπάξουν την Λαύρα Κιέβου και να λεηλατήσουν άφθορα σκηνώματα και ιερά κειμήλια και για να περάσουν ένα μήνυμα στον κόσμο ο Πάβελ έπεσε η Λαύρα έπεσε δεν έχετε παρά να υποταχθείτε..

Ο Μητροπολίτης χειρουργήθηκε στα αγγεία της καρδιάς του και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την ιατρική επίβλεψη στο νοσοκομείο.

Ως ηγούμενος της περίφημης Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ο Μητ. Πάβελ έχει γίνει πρωταρχικός στόχος για τις ουκρανικές αρχές, οι οποίες τον κατηγόρησαν για «υποκίνηση θρησκευτικής εχθρότητας» και «δικαίωση της ρωσικής επιθετικότητας», όπως και αρκετούς άλλους ιεράρχες. Ωστόσο, όπως και με τους άλλους ιεράρχες, το κράτος δεν έχει παράσχει καμία απόδειξη για αυτές τις κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, ο Μητ. Ο Πάβελ κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό ή σε κέντρο κράτησης από τον Απρίλιο. Αν και πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος από την κράτηση με μια άγρια υπέρογκη εγγύηση 900.000 $+, εξακολουθεί να κρατείται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το μέτρο σε βάρος του μόλις παρατάθηκε την Παρασκευή για άλλους δύο μήνες.

Οι υποστηρικτές του Μητροπολίτη έχουν επανειλημμένα καλέσει για έλεος, σημειώνοντας την κακή υγεία του, αλλά οι αρχές αγνόησαν τις εκκλήσεις τους.

Ένας άλλος ιεράρχης της UOC, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Tulchin Ιωνάθαν, χρειάστηκε επίσης να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς τον Νοέμβριο, εν μέσω της κρατικής δίωξης εναντίον του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση με κατάσχεση της περιουσίας του.orthochristian 14/8/23

dimpews.com