O Roger Waters των Pink Floyd σε συναυλία του στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία πέρασε πολιτικά μηνύματα για τη Γενοκτονία στη Γάζα: ”FUCK OCCUPATION”

O Roger Waters των Pink Floyd σε συναυλία του στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία πέρασε πολιτικά μηνύματα για τη Γενοκτονία στη Γάζα.. ”FUCK OCCUPATION”..

«Κάθε ώρα που περνάει δολοφονούνται τέσσερα ή έξι παλαιστίνια παιδιά», προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία

«Τα χιλιάδες παιδιά που σκοτώθηκαν δεν μπορούν να είναι παράπλευρες απώλειες. […] Ο αυστηρός περιορισμός των τροφίμων, του νερού και των φαρμάκων είναι συλλογική τιμωρία. » – Philippe Lazzarini, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 59% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι η χώρα που απειλεί περισσότερο την ειρήνη στον κόσμο.

Ο ισραηλινός στρατός συμφώνησε να τηρεί κατάπαυση πυρός λίγων ωρών κάθε μέρα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, για να επιτρέψει στους Παλαιστίνιους αμάχους να φύγουν. «Αυτές οι τέσσερις ώρες διάλειμμα είναι ντροπή και οδυνηρός κυνισμός», αντιδρά την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στο franceinfo ο Raphaël Pitti, αναισθησιολόγος-αναζωογονητής και ειδικός στην πολεμική ιατρική.Ο γιατρός διαβεβαιώνει ότι «οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται στα νότια της Λωρίδας της Γάζας» και ότι «το 30% των θυμάτων βρίσκεται ήδη στο Νότο».

dimpenews.com