Κυριακή των Βαίων στον Άγιο Μάμα στα Κατεχόμενα. Μόρφου: ”50 χρόνια προσφυγιάς, στον σταυρὸ στον τάφο περιμένοντας την Ανάσταση”.. Το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει όταν το πλήρωμα της Εκκλησίας θα είναι έτοιμο! . ΒΙΝΤΕΟ

Οι Μορφίτες γιόρτασαν την Κυριακή των Βαίων στο ναὸ του Αγίου Μάμαντος στα κατεχόμενα. Μόρφου: ”50 χρόνια προσφυγιάς,στον σταυρὸ στον τάφο περιμένοντας την Ανάσταση”.. Το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει όταν το πλήρωμα της Εκκλησίας θα είναι έτοιμο!

Οι Ακρίτες της Μόρφου γιόρτασαν την Κυριακή των Βαίων στο ναὸ του Ἁγίου Μάμαντος του πολιούχου της κατεχόμενης πόλης της Μόρφου στις (28.04.2024).

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στην περιεκτική ομιλία του τόνισε ότι η νήσος είναι 50 χρόνια σταυρωμένη στην προσφυγιά και στον τάφο αλλά ότι δεν είναι δυνατόν η Κύπρος η νήσος τόσων Αγίων να μείνει για πάντα στον τάφο και θ΄αναστηθεί… Έκανε κάλεσμα σε μετάνοια και ταπείνωση…εξήρε τη λαική ευσέβεια των προγόνων τους που κάπνιζαν με φοίνικες και βάγια τα σώματα τα σπίτια τους αλλά και τα κτήματα και τους καρπούς τους έκανε ειδική μνεία στη μητέρα του Μηλιά που όντως ήταν εξαιρετικός χαρισματικός άνθρωπος αγιασμένη ψυχή και τη χαρακτήρισε ” αυστηρή” ..

Οι σύγχρονοι εκτός από την πίστη στα αγιαστικά μέσα έχασαν και την αυστηρότητα της Μηλιάς και τη δικαιοκρισία των παλιών

Ο μητροπολίτης Μόρφου δεσπότης δεσμώτης έχει κρυφή πνευματική ζωή ..

Η πορεία του σκάφους δεν εξαρτάται μόνο από τον καραβοκύρη αλλά και από το πλήρωμα το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει όταν το πλήρωμα της Εκκλησίας θα είναι έτοιμο!

Μόρφου: ”50 χρόνια προσφυγιάς, στον σταυρὸ στον τάφο περιμένοντας την Ανάσταση”..

Το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει όταν το πλήρωμα της Εκκλησίας θα είναι έτοιμο! .

και αν βρέθηκε στη ταραγμένη θάλασσα με τα κύματα θεριά έτοιμα να τον καταπιούν ήταν γιατί ήταν ο πεταμένος Ιωνάς….

( αυτός ο σαν στίχος είναι για τον κάθε πεταμένο … αν δεν σε πετάξουν αν δεν σε ξεφορτωθούν στη μανιασμένη θάλασσα σαν μίασμα δεν θα φθάσεις ποτέ στη Νινευή δεν θα ολοκληρώσεις την αποστολή σου ”δεν έχει πλοίο για σε δεν έχει οδό” αν δεν γίνει Κιβωτός σου το λαίμαργο αμπάρι του κοίτους δεν θα φθάσεις στη Νινευή σου γιατί η δικιά σου Ιθάκη είναι η Νινευή. )

dimpenews.com