Πολύ κοντά σ΄εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων για Γάζα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση του Ισραήλ. Ένα βήμα πριν την πτώση ο Νετανιάχου δέχεται εκβιασμούς για παραιτήσεις υπουργών!

Πολύ κοντά σ΄εκεχειρία και ανταλλαγή ομήρων για Γάζα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η Χαμάς δείχνει ν΄αποδέχεται την πρόταση του Ισραήλ.

Χαμάς στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες με το περίγραμμα της συμφωνίας του Ισραήλ» Ένα βήμα πριν την πτώση ο Νετανιάχου δέχεται εκατέρωθεν εκβιασμούς για παραιτήσεις υπουργών!

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή, «Δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφωνίες με τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση ομήρων που πρότεινε το Ισραήλ» αναφέρει η JP. Oδεύουμε προς την πολυπόθητη εκεχειρία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα;

Η ισραηλινή τηλεόραση επικαλούμενη το AFP μεταδίδει ότι σύμφωνα με τη Χαμάς: δεν υπάρχει μεγάλο (ανυπέρβλητο) εμπόδιο στην ισραηλινή πρόταση εκεχειρίας”

Στη προσέγγιση των 2 αντιμαχόμενων πλευρών και ειδικά στη διαλλακτικότητα του Ισραήλ διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο

το επαπειλούμενο διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που αναμένεται να εκδοθεί κατά Νετανιάχου και υψηλόβαθμων του ισραηλινού καθεστώτος για γενοκτονία

-αλλά και οι πιέσεις κοινής γνώμης τόσο στο εσωτερικό Ισραήλ που με διαδηλώσεις απαιτείται ανταλλαγή ομήρων

όσο και οι κινητοποιήσεις σε πολλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό ιδίως στις ΗΠΑ κατά γενοκτονίας στη Γάζα.

-ο Νετανιάχου δέεται πιέσεις και από Λευκό Οίκο που με τη σειρά του απειλέιται από φοιτητική εξέγερση για Γάζα. Πηγή με γνώση της συνομιλίας Μπάιντεν-Νετανιάχου είπε ότι ήταν «εποικοδομητική» και περίπου το 75% της επικεντρώθηκε στη συμφωνία ομήρων. Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου συζήτησαν επίσης τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες με δύο Αμερικανούς που κρατούνται όμηροι στη Γάζα

-Υπάρχουν τριβές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Νετανιάχου..

Το δίλημμα του Νετανιάχου

Ο Υπ. Άμυνας Γκαντζ λέει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εάν ο Νετανιάχου αρνηθεί τη συμφωνία ομηρίας μόνο λόγω πολιτικών απειλών..

που ενσαρκώνουν οι Smotrich και ο Ben Gvir που απειλούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εάν εγκριθεί η τρέχουσα πρόταση συμφωνίας για τους ομήρους

Είτε έτσι είτε αλλιώς η κυβέρνηση Νετανιάχου κυβέρνηση συνασπισμού κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να τιναχθεί στον αέρα ..

dimpenews.com