Το τουρκικό αντιμπεριαλιστικό μουσικό Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) που μέλη του πέθαναν ως απεργοί πείνας στα λευκά κελιά του Σουλτάνου έδωσε συναυλίες στη Συρία! ΒΙΝΤΕΟ

Το τουρκικό εμβληματικό αντιμπεριαλιστικό μουσικό συγκρότημα Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum), μέλη του οποίου πέθαναν από απεργία πείνας στα λευκά κελιά του Ερντογάν και είχαν υποστεί κάθε είδους πολιτικές διώξεις, έφυγε από την τουρκική κατοχή Χατάι και μπήκε στην ελεύθερη συριακή γη, για να δώσει συναυλίες για την Παλαιστίνη και τη Συρία. Η πρώτη τους συναυλία ήταν στη Λατάκια και συνέχισαν στο Χαλέπι και θα πάνε και στη Δαμασκό. Έπαιξαν και γνωστά ρώσικα τραγούδια.

Ανακοίνωση του συγκροτήματος:

Τραγουδήσαμε τα τραγούδια μας στη Λατάκια για τον παλαιστινιακό και τον συριακό λαό που αντιστάθηκε στον ιμπεριαλισμό…
Την Κυριακή 29 Απριλίου πραγματοποιήσαμε τη συναυλία αλληλεγγύης μας με την Παλαιστίνη και τον συριακό λαό στη Λατάκια της Συρίας.
Στη συναυλία που διοργάνωσαν η Ένωση Συγγραφέων Συρίας, η Ένωση Φοιτητών και η Ένωση Καλλιτεχνών στο Κρατικό Ωδείο Λατάκιας και παρακολούθησαν περίπου 1000 άτομα, ιδιαίτερα η έντονη συμμετοχή μαθητών-φοιτητών.

μέλη του συγκροτήματος που πέθαναν από απεργία πείνας στα κάτεργα του Σουλτάνου:

Χελίν Μπολέκ (Helin Bölek) Μέλος του συγκροτήματος Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) έχασε την ζωή της στις 3/4/2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας.

Μουσταφά Κοτσάκ (Mustafa Koçak) έχασε την ζωή του στις 23/4/2020 μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Ιμπραχίμ Γκιοκτσέκ (İbrahim Gökçek) μέλος του συγκροτήματος Γκρούπ Γιορούμ (Grup Yorum) έχασε την ζωή του στις 7/5/2020 ο οποίος μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας και μετά από συλλογή χιλιάδων υπογραφών σταμάτησε την απεργία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου μετά από δύο μέρες κατέληξε.

dimpenews.com