Οι ιρανικές εφημερίδες: ”Το ελικόπτερο του Raisi καταρρίφθηκε, συνωμοσία από το εξωτερικό.. έκρηξη στον αέρα” λένε. Αντίθετα η επιτροπή έρευνας τον έθαψε ανήμερα της ταφής του. Πήρε το κοινό μυστικό του θανάτου του μαζί του ο Ραίσι….

Οι ιρανικές εφημερίδες είναι δύσπιστες. ”Το ελικόπτερο του Raisi καταρρίφθηκε, συνωμοσία από το εξωτερικό.. ” λένε. Έγινε έκρηξη στον αέρα ισχυρίζονται. Τα 2 τελευταία βίντεο...
Οι ιρανικές εφημερίδες αναφέρουν τα πάντα, από υποψίες για την «κατάρριψη του προεδρικού ελικοπτέρου» μέχρι την ύπαρξη συνωμοσίας. Ή πώς μπορεί να γίνει ένα τηλεφώνημα σε έναν προεδρικό συνεργάτη το πρωί μετά το περιστατικό, αλλά να φτάνουν τα σωστικά στο σημείο έξι ώρες μετά το σκοτάδι;

Πέντε ημέρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου του Εμπραχίμ Ραΐσι και των συνοδών του, οι εφημερίδες «Χαμ Μιχάν” και ”Τζουμχούρι Ισλάμι» στο σημερινό τους φύλλο έθεσαν ερωτήματα για το περιστατικό. Η εφημερίδα Ham Mihan ζήτησε την άρση των «ασαφειών», ενώ η εφημερίδα «Ισλαμική Δημοκρατία» έγραψε ότι υπάρχει «πιθανότητα εξωτερικής συνωμοσίας.

Σε άρθρο με τίτλο «Συνεχιζόμενες αδυναμίες», η εφημερίδα Ham Mihan έγραψε ότι υπήρχαν δύο «πολύ σοβαρές αδυναμίες» στη συντριβή του ελικοπτέρου, «η πρώτη από τις οποίες είναι εσφαλμένες και ύποπτες πληροφορίες.

«Ένα από τα προβλήματα είναι η παρουσία Τούρκων δημοσιογράφων στο σημείο και το ρεπορτάζ ζωντανά από εκεί, καθώς και η παρουσία μοτοσικλετιστών στο σημείο πριν από την άφιξη των σωστικών συνεργείων», αναφέρει η εφημερίδα.

“Είδαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο να μπαίνει στα σύννεφα και στη συνέχεια να χάνει την ραδιοεπικοινωνία. Το δεύτερο ελικόπτερο εντόπισε το ελικόπτερο και πέταξε εκεί δύο φορές”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πιο σημαντικό, ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου ισχυρίζεται ότι μίλησε πολλές φορές στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου, στο οποίο απάντησε ο ιμάμης al-Hashim, πράγμα που σημαίνει ότι είχε σήματα και συνδέσεις με πύργους επικοινωνίας που μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τη συντριβή “Αλλά καμία εξήγηση δεν δόθηκε γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν τις σωρούς τους παρά μόνο έξι ώρες μετά το σκοτάδι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το δεύτερο και σημαντικότερο σημείο είναι «ασαφείς δηλώσεις που όχι μόνο δεν διαλύουν τις αμφιβολίες, αλλά τις αυξάνουν. «Οι δηλώσεις του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου ότι μίλησε με τον Al-Hashim πολλές φορές, σε συνδυασμό με παρόμοιες δηλώσεις του εκτελεστικού αντιπροέδρου, ότι αυτοί οι δύο είναι τα κύρια στελέχη αυτού του ταξιδιού, δεν είναι ούτε λογικές ούτε αποδεκτές».

Ένας από τους συντρόφους του Raisi στο ελικόπτερο ήταν ένας ιεροκήρυκας της Τεχεράνης ονόματι Alhashim. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του Ιρανού προέδρου, ήταν ζωντανός για αρκετές ώρες μετά τη συντριβή και ήρθαν σε επαφή δύο φορές.

Πώς μπορεί κάποιος να έχει τέτοιο δυστύχημα και να έχει πρόσβαση στο δικό του κινητό; Αντί να έχει το κινητό του πιλότου να απαντά. Όταν λέει ότι δεν βλέπει κανέναν γύρω του;

Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλα σημεία, ασάφειες και φήμες που όχι μόνο δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά έχουν δημιουργήσει σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων καθυστερώντας τις απαντήσεις», έγραψε η εφημερίδα.

συνωμοσία από το εξωτερικό.. ανατινάχθηκε στον αέρα

Τι αναφέρει η εφημερίδα Ισλαμική Δημοκρατία; Η Εφημερίδα «The Islamic Republic», η επίσημη εφημερίδα της ιρανικής κυβέρνησης, σχετικά με συντριβή ελικοπτέρου: Υπάρχουν πολλές εικασίες που στρέφονται προς τη συνωμοσία στη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, και τώρα όλοι είναι ήδη απασχολημένοι με αυτή την πεποίθηση και ότι η ισραηλινή Μοσάντ είναι μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται σε αυτή τη συνωμοσία.

«Αν και ο καιρός μπορεί να σχετίζεται με το περιστατικό, το γεγονός ότι μόνο τρία ιρανικά ελικόπτερα επέστρεφαν από τη συνοριακή περιοχή στην Τεχεράνη», έγραψε η εφημερίδα σε ένα σημείωμα με τίτλο «Δεν επιτρέπεται συμβιβασμός ..Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο ενεπλάκη σε αυτό το περιστατικό. , αλλά ενισχύει την πιθανότητα εξωτερικής συνωμοσίας».

«Αν και οι αρχικές αναφορές την ημέρα του συμβάντος έδειξαν ότι οι καιρικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, οι εικασίες μετατράπηκαν σταδιακά σε συνωμοσία, με τον αρχηγό των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων να λέει ότι οι δυνάμεις διόρισαν μια ομάδα για να διερευνήσει το περιστατικό που συνέβη».

«Η ομάδα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της, αλλά η εικασία για εξωτερική συνωμοσία στο περιστατικό είναι σε επίπεδο που τώρα όλες οι απόψεις και οι εικασίες είναι προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει η εφημερίδα.

«Το κοινό παρακολουθεί στενά την ιστορία και θέλει να μάθει την αλήθεια», πρόσθεσε ο συγγραφέας του άρθρου.

«Ένα από τα σημεία που υπογραμμίζει την πιθανότητα συνωμοσίας που περιλαμβάνει το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο Ραΐσι και τη συνοδεία του είναι η τοποθεσία του συμβάντος», αναφέρει η εφημερίδα.

«Ένα άλλο σημείο που ενισχύει την πιθανότητα συνωμοσίας στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο Raisi και τη συνοδεία του είναι ότι ορισμένοι τεχνικοί εμπειρογνώμονες είπαν ότι το ελικόπτερο εξερράγη πρώτα στον αέρα και στη συνέχεια συνετρίβη», έγραψε. Σε αυτή την υπόθεση, το ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί από επεμβάσεις από το εξωτερικό ή το εσωτερικό του ελικοπτέρου Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πολύπλοκο και ανιχνεύσιμο».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Ο ΓΕΣ ΩΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ: O καιρός ήταν αίθριος. Απότομη περιστασιακή και περιορισμένης κλίμακας τοπική μεταβολή καιρού..( σσ η   πρώτη αντίδραση του Ρώσου διανοούμενου Αλεξάντερ Ντάγκιν ήταν ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε μέχρι και μεταβολή καιρικών φαινομένων για να πληγεί το ελικόπτερο!)

Αυτή η ενημέρωση είναι σωστή και μόλις την επιβεβαίωσα προσωπικά από την Προεδρία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν:

Ο αρχηγός του επιτελείου αφηγείται νέες λεπτομέρειες για τη συντριβή του προεδρικού ελικοπτέρου

Ο επικεφαλής του ιρανικού προεδρικού γραφείου αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το ατύχημα με ελικόπτερο του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συνοδών του.
Ο Gholam Hossein Esmaili είπε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης: Είχα την ευκαιρία να συνοδεύσω και να υπηρετήσω τον πρόεδρο στις περισσότερες επισκέψεις του στις επαρχίες. Ήμουν επίσης σε αυτήν την τελευταία επίσκεψη. Αναχωρήσαμε για την Ταμπρίζ από την Τεχεράνη την Κυριακή το πρωί και φτάσαμε γύρω στις επτά το πρωί. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή «Aq Band» με ελικόπτερο και ο καιρός ήταν καλός. Περίπου στις εννέα το πρωί, πήγαμε στην περιοχή “Khuda Avrin” με ελικόπτερο και ο καιρός ήταν επίσης καλός. Ολοκληρώσαμε το κοινό μας πρόγραμμα με τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και ανοίξαμε το φράγμα. Είχαμε μια ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και κάναμε εκεί μεσημεριανή προσευχή.

Και πρόσθεσε: Οι κάτοικοι της περιοχής παρευρέθηκαν στην αίθουσα προσευχής εκεί και πραγματοποιήθηκε δημόσια συνάντηση με τον πρόεδρο. Γύρω στη μία το μεσημέρι επιβιβαστήκαμε με καλό καιρό στα ελικόπτερα και κατευθυνθήκαμε στο Ταμπρίζ. Ο καιρός ήταν αίθριος, ηλιόλουστος και χωρίς ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα. Μετά από περίπου μισή ώρα στο δρόμο, αρκετά σύννεφα εμφανίστηκαν στην κοιλάδα δίπλα στην περιοχή του ορυχείου Songun, αλλά όχι ομίχλη. Μπορεί να υπήρχε ομίχλη στην κοιλάδα, αλλά δεν υπήρχε ομίχλη στο δρομολόγιό μας. Τα σύννεφα ήταν λίγο ψηλότερα από το ελικόπτερο.

Ο επικεφαλής του ιρανικού προεδρικού γραφείου συνεχίζει: Ο πιλότος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο, με την ιδιότητα του διοικητή πεδίου, μας έδωσε εντολή να σηκωθούμε ελαφρά και να συνεχίσουμε την πορεία μας πάνω από τα σύννεφα. Τα ελικόπτερα αύξησαν το ύψος τους και μετά από 30 δευτερόλεπτα κίνησης, ο πιλότος μας συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από το ελικόπτερο του προέδρου. Τα σύννεφα εξαφανίστηκαν αμέσως και είδα το ορυχείο Songun. Ο πιλότος μας επέστρεψε για να αναζητήσει το ελικόπτερο. Μου είπαν ότι το ελικόπτερο πιθανότατα έκανε αναγκαστική προσγείωση γιατί χάθηκε η ασύρματη σύνδεση πριν από 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Το ελικόπτερο μας έκανε κύκλους πολλές φορές και δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους και μετά από 30 δευτερόλεπτα προσγειωθήκαμε στο ορυχείο Songun.

Και συνέχισε: Καλούσαμε τους επιβάτες αυτού του ελικοπτέρου και δεν λαμβάναμε καμία απάντηση. Εγώ, ο κ. Mehrabian (Υπουργός Ενέργειας) και ο κ. Bazarbarsh (Υπουργός Οδών) καλούσαμε τους επιβάτες αυτού του ελικοπτέρου, αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση. Στη συνέχεια είπαμε στο πλήρωμα του αεροπλάνου ότι καλέσαμε το κινητό του πιλτου Mostafawi και ο κ. Al Hashem (ο Ιμάμης της Παρασκευής της Ταμπρίζ και ένα από τα θύματα) απάντησε στην κλήση και είπε ότι έπεσε στην κοιλάδα, αλλά δεν είπε τι ακριβώς συνέβη . Όταν τηλεφώνησα ξανά, ο Αλ Χασέμ είπε

εν είμαι καλά και δεν καταλαβαίνω τι συνέβη και δεν ξέρω πού βρίσκομαι κάτω από τα δέντρα και δεν βλέπω κανέναν και είμαι μόνος. Αφού ανέφερε υποδείξεις για το δάσος και τα δέντρα, μας έγινε σαφές ότι το ελικόπτερο είχε ατύχημα.

Ο Ισμαϊλί δήλωσε: Πήγαμε απευθείας, συνοδευόμενοι από ομάδες διάσωσης, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό από το ορυχείο χαλκού στην περιοχή του ατυχήματος. Μιλήσαμε με τον κ. Αλ Χασέμ αρκετές φορές και η τελευταία του κλήση ήταν τρεις ώρες μετά το περιστατικό, αλλά άφηνε την τελευταία του πνοή και δεν μπορούσε να μιλήσει. Αργότερα μας έγινε σαφές ότι οι υπόλοιποι μαρτύρησαν αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου, ενώ ο κ. Αλ Χασέμ πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Δεν ακούσαμε εκρήξεις, ούτε είδαμε φωτιά ή καπνό.

Και συνέχισε: Από τις τρεις περίπου το μεσημέρι έως τις τρεις και μισή το μεσημέρι, ο καιρός στην περιοχή άλλαξε εντελώς. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία στην περιοχή και μέχρι τότε ο καιρός είχε αλλάξει. Δεν ξέρω ποια ήταν τα πρότυπα καιρού για την πτήση με ελικόπτερο, αλλά αυτό που είδα ήταν ότι ο καιρός ήταν κανονικός ενώ ταξιδεύαμε εκτός από μια κοιλάδα και ένα πολύ περιορισμένο σημείο που ήταν γεμάτο σύννεφα, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω είτε αυτός ήταν ο λόγος που έπεσε το ελικόπτερο είτε όχι.

Ο Ιρανός αξιωματούχος εξήγησε: Ορισμένα πρότυπα πρέπει αναμφίβολα να τηρούνται κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην οποία είναι παρών ο πρόεδρος της χώρας, για να μην αναφέρουμε ότι ο εκλιπών πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος από αυτή την άποψη, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας από τις επισκέψεις μας ο καιρός άλλαξε και ο πρόεδρος στη συνέχεια είπε στην ομάδα του ταξιδιού ότι εξαρτάται από εσάς, εάν είναι απαραίτητο, ακολουθήστε τους κανόνες και τους κανονισμούς και ενεργήστε σύμφωνα με το νόμο, ακόμη κι αν είναι απαραίτητο.

(το ελικόπτερο πριν την πτώση του)

Ο Υπουργός Επικοινωνιών του Ιράν είπε ότι το υπουργείο του σχημάτισε γρήγορα μια τεχνική ομάδα 30 ατόμων που περιελάμβανε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλους σχετικούς θεσμούς και αξιωματούχους, και αξιοποιήθηκαν πλήρως οι επικοινωνιακές υποδομές και οι τεχνικές δυνατότητες της χώρας.

Επεσήμανε τις τεχνικές δυνατότητες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Επικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορικής στη διαδικασία αναζήτησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη συνοδό του αντιπροσωπεία: Καταφέραμε αρχικά να προσδιορίσουμε την αρχική θέση του ελικοπτέρου του Προέδρου και μιας ημι -τριγωνικής περιοχή με διαστάσεις 7 km x 6 km x 6 km που καλύφθηκε από δάση, ομίχλη και βροχή, γεγονός που δυσκόλεψε τα μέτρα διάσωσης.

Και πρόσθεσε: Με βάση τα σήματα που λάβαμε, προσδιορίσαμε τρεις τομείς και την προτεραιότητα, και επικεντρωθήκαμε στην πρώτη προτεραιότητα Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορέσαμε να λάβουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και στη συνέχεια να περιορίσουμε το εύρος της αναζήτησης, επειδή οι δύο κινητές συσκευές. εξακολουθούσαν να λειτουργούν μέχρι τις 7 ή 8 το βράδυ. Αυτό μας έκανε να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περιοχή στόχο και να την παρουσιάσουμε στις ομάδες διάσωσης και στις ομάδες drone, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής ομάδας drone, η οποία παρακολουθούσε τους ουρανούς αφού έλαβε άδειες και νομικές διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Ιρανός υπουργός Επικοινωνιών επιβεβαίωσε ότι οι συνθήκες εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολες, εξηγώντας: Αν και τελικά φτάσαμε σε μια περιοχή με διάμετρο περίπου ενός χιλιομέτρου, το θέμα ήταν πολύ δύσκολο λόγω της ατμόσφαιρας της περιοχής και του σκότους. και με τη φωτεινότητα του ήλιου, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο του ατυχήματος τις πρώτες ώρες, με βάση τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους.

Από την άλλη πλευρά, ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών Abdulkadir Oraloglu δήλωσε τη Δευτέρα ότι «το σύστημα σήματος πιθανότατα δεν ενεργοποιήθηκε δυστυχώς ή το ελικόπτερο δεν είχε αυτό το σύστημα σήματος, επειδή δεν εμφανίστηκε σήμα».

Αυτόπτης χωρικός ισχυρίζεται πως είδε την πτώση ελικοπτέρου..

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ο βουλευτής της Ταμπρίζ στο Αρνταμπίλ είπε: Ένας από τους κατοίκους του χωριού είδε τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιμπραήμ Ραΐσι.

Όταν με είδε ένας από τους χωρικούς, μου είπε ότι ήταν μάρτυρας της συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου και μου είπε την ιστορία και είπε ότι είδε το ελικόπτερο να τρέμει.

Και πρόσθεσε: Όταν μου εξήγησε τον τρόπο που έτρεμε (τρανταζόταν) το ελικόπτερο, κατάλαβα τι έγινε.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡEYNAΣ προκαταρκτικά..


Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε την προκαταρκτική έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τη διερεύνηση των διαστάσεων και των αιτιών του ατυχήματος με ελικόπτερο του Προέδρου
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iran’s Watch, στην προκαταρκτική έκθεση της Ανώτατης Επιτροπής που διερευνά τις διαστάσεις και τα αίτια του ατυχήματος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο, η οποία δημοσιεύτηκε από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων την Πέμπτη το βράδυ στις 23 Ιουνίου 1403 (ισλαμικό ημερολόγιο), αναφέρεται: «Έχει συλλεχθεί σημαντικό μέρος των πληροφοριών σε διάφορα εξειδικευμένα, τεχνικά και του κοινού που θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί στο ατύχημα.

Ορισμένες ενέργειες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εκφράσουν μια οριστική γνώμη, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση, και ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να δηλωθούν με βεβαιότητα που αναφέρονται:

1- Το ελικόπτερο έχει ήδη συνεχίσει την προγραμματισμένη διαδρομή και δεν έχει εγκαταλείψει την καθορισμένη διαδρομή πτήσης. Περίπου ενάμιση λεπτό πριν από την πτώση του ελικοπτέρου.

2- Ο πιλότος του τραυματισμένου ελικοπτέρου έχει επικοινωνήσει με τα άλλα δύο ελικόπτερα της ομάδας πτήσης.

3- Δεν έχουν παρατηρηθεί σημάδια από σφαίρες ή παρόμοιες περιπτώσεις στα υπόλοιπα εξαρτήματα του ελικοπτέρου που συνετρίβη.

4- Το ελικόπτερο που συνετρίβη πήρε φωτιά μετά από πρόσκρουση στο ύψος.

5- Λόγω της πολυπλοκότητας της περιοχής, της ομίχλης και της χαμηλής θερμοκρασίας, η επιχείρηση αναγνώρισης επεκτάθηκε μέχρι τη νύχτα και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας (στις 5 π.μ.) με τη βοήθεια μη επανδρωμένων (ιρανικών) drones , βρέθηκε το ακριβές σημείο Το σημείο του ατυχήματος είναι γνωστό και στο σημείο αυτό βρίσκονται οι επίγειες δυνάμεις αναγνώρισης.

6- Στις συνομιλίες της σκοπιάς με το πλήρωμα πτήσης δεν παρατηρήθηκαν ύποπτα κρούσματα».

Στην προκαταρκτική έκθεση της Ανώτατης Επιτροπής για τη διερεύνηση των διαστάσεων και των αιτιών του ατυχήματος του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο, την οποία δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρεται: σημαντικό μέρος των εγγράφων και εγγράφων που σχετίζονται με τα εν λόγω. ατύχημα ελικοπτέρου έχουν συλλεχθεί και για να εξεταστούν ορισμένα μέρη και Τα έγγραφα χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ο οποίος θα φτάσει στην ακρόαση και τη γνώμη του έντιμου και επαναστατικού λαού του Ιράν στις επόμενες ανακοινώσεις, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση και εξειδικευμένη και εξειδικευμένη εργασία.

Ο Σαρντάρ Αμπντουλάχι είναι υπεύθυνος για τη διερεύνηση του δυστυχήματος με ελικόπτερο του προέδρου.Λόγω της τεχνογνωσίας του Σαρντάρ Αμπντουλάχι, του έχουν αναθέσει την ευθύνη. Παρακολουθούν την εργασία και αναφέρουν.

Η ομάδα ερευνά αυτό το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και μετά την ολοκλήρωση, η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί..Ο βουλευτής Ismail Kothari είπε στο Iran Watch σχετικά με τις ασάφειες αυτού του περιστατικού: «Όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των αφηγήσεων των επιβατών και των πιλότων των άλλων δύο ελικοπτέρων, των ανθρώπων που είναι παρόντες στο πεδίο, ηλεκτρονικών συσκευών κ.λπ., θα συμπεριληφθούν στην έκθεση .”

Η ιστοσελίδα «Hrana» ανέφερε ότι ο Αλί Ρεϊχάνι συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη φυλακή της Ταμπρίζ μετά τη δημοσίευση υλικού που σχετίζεται με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιμπραήμ Ραϊσί.

( απογειώθηκαν από το φραγμα μετά από μισή ώρα η πτώση )

Αναλυτής:

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας πρέπει να εξετάσουν όλες τις υποθέσεις πριν προβούν σε τελική ανακοίνωση για την αιτία του ατυχήματος, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας δολιοφθοράς.

Οι όροι «πτώση» και «κατάρριψη» περιγράφουν διαφορετικές συνθήκες και αιτίες ενός ελικοπτέρου.

H “κατάρριψη” συνήθως υποδηλώνει ότι εξωτερικές δυνάμεις, όπως εχθρικά πυρά, πύραυλοι, drones, ηλεκτρονικές παρεμβολές, απομακρυσμένες δολιοφθορές ή άλλες μορφές επίθεσης, που κατέβασαν σκόπιμα το ελικόπτερο. Αυτό σημαίνει ότι το ελικόπτερο λειτουργούσε κατάλληλα μέχρι να δεχτεί επίθεση ή να αντιμετωπίσει μια εχθρική ή δολιοφθορά ενέργεια που το ανάγκασε να κάνει έκτακτη προσγείωση ή συντριβή. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως σε στρατιωτικές ή πολεμικές επιχειρήσεις.

Αντίθετα, η «συντριβή» ή η «πτώση» υποδηλώνει μια ακούσια αναγκαστική προσγείωση που οδήγησε στη σύγκρουση του ελικοπτέρου με το έδαφος, μια άλλη επιφάνεια, ένα οροπέδιο ή ένα βουνό. Οι αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Ξαφνική μηχανική βλάβη.
Σφάλμα πιλότου.
Άσχημες καιρικές συνθήκες.
Άλλοι μη εχθρικοί παράγοντες.

Υπονοεί ότι το ατύχημα προήλθε από εσωτερικές ή εξωτερικές ενέργειες που δεν ήταν ούτε εχθρικές ούτε σκόπιμες, όπως ένα κοπάδι πουλιών ή κακή ορατότητα. Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συλλέγουν όλα τα μέρη του ελικοπτέρου και να τα μεταφέρουν σε στρατιωτική τοποθεσία που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Ειδικοί του στρατού, των υπηρεσιών ασφαλείας και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες είναι παρόντες για να μελετήσουν όλες τις υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας το ελικόπτερο είτε να συνετρίβη λόγω ακούσιας βλάβης είτε να καταρρίφθηκε από εχθρικές δυνάμεις.

Η έρευνα στοχεύει να αναλύσει σχολαστικά όλες τις πιθανές αιτίες, διασφαλίζοντας ότι δεν παραβλέπεται καμία πιθανότητα. Αυτή η διεξοδική προσέγγιση είναι απαραίτητη για να προσδιοριστεί με ακρίβεια εάν το τραγικό περιστατικό οφειλόταν σε μηχανική βλάβη, περιβαλλοντικούς παράγοντες, σφάλμα πιλότου ή σκόπιμη πράξη δολιοφθοράς ή επίθεσης.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Ολόκληρο το ελικόπτερο του Raisi κάηκε μαζί με το σώμα του,
Μόνο ο αριθμός 1136 έμεινε εκεί στην ουρά του ελικοπτέρου, στις 7/10 δολοφονήθηκαν 1136 Ισραηλινοί, συμπτώσεις;
Οι Εβραίοι πανηγυρίζουν και μιλούν για ”θεία δικαιοσύνη” .. αλλά γενικότερα αυτά συμβαίνουν. Το τι συνέβη είναι ηλίου φαεινότερον και …. ας είχε μπόλικη καταχνιά

OI ANAΡΤΗΣΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ

Ο κόσμος δεν είναι εύκολο να πειστεί ενάντια στο αυτονόητο.

H έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού και η συντριβή ελικοπτέρου του Ραίσι .. δεν έχουν κανένα κοινό στοιχείο είναι ασυσχέτιστα γεγονότα !!!!!!!

Η επιτροπή έρευνας τον έθαψε ανήμερα της ταφής του πήρε το κοινό μυστικό του θανάτου του μαζί του ο Ραίσι….

dimpenews.com