ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ. KΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!! Η ΕΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ. ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Περιστέρι… έγινε η Βαρσοβία. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ. Και στις Κάννες η ηθοποιός Maciel Tavera έβαλε το Χριστό στην ουρά του φορέματος της και σερνόταν στο έδαφος η εικόνα του!!.
Η ΕΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ.
Θρησκευτικός πόλεμος στην Πολωνία. Το Δημαρχείο Βαρσοβίας διέταξε αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων σταυρών, Εσταυρωμένων κλπ. Μέχρι και ο Έλον Μασκ παρενέβη στη διαμάχη κι έγραψε ”ΝΤΡΟΠΗ. Αυτά είναι αμερικανιές!’‘…

Θρησκευτικός πόλεμος στην Πολωνία. Το Δημαρχείο Βαρσοβίας διέταξε αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων σταυρών κλπ. Μέχρι και ο Έλον Μασκ παρενέβη στη διαμάχη κι έγραψε ”ντροπή”. Η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Χτυπούν τα προπύργια. Στην Πολωνία, οι σταυροί κάνουν την εμφάνισή τους στην προεκλογική εκστρατεία για ευρωεκλογές.
Μια διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Πολωνία γύρω από τα χριστιανικά σύμβολα που ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας απαγόρευσε στο δημαρχείο του. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν πώς η συζήτηση αναθερμάνθηκε σε σημείο να γίνει επιχείρημα εκστρατείας για τους εθνικούς συντηρητικούς.

Και στις Κάννες στο Φεστιβάλ κινηματογράφου η ηθοποιός Maciel Tavera έβαλε το Χριστό στην ουρά του φορέματος της!!!.Σερνόταν στο έδαφος το πρόσωπο του Ιησού τον έβαλε στην ουρά της η ηθοποιάρα ..Σχεδόν τον ποδοπατούσαν..

Όλος ο πόλεμος επικεντρώνεται στο Πρόσωπό Του..



Το δημαρχείο της Βαρσοβίας απαγόρευσε με διάταγμα την προβολή θρησκευτικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένων των σταυρών, στους τοίχους του δημαρχείου, σε χώρους που υποδέχονται το κοινό, ανέφερε η φιλελεύθερη εφημερίδα Gazeta Wyborcza στις 16 Μαΐου. «Η Βαρσοβία είναι η πρώτη πόλη στην Πολωνία» που το κάνει αυτό, διαβεβαιώνει η εφημερίδα, η οποία διευκρινίζει ότι το μέτρο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της καταπολέμησης των διακρίσεων. Έτσι, «οι εργαζόμενοι πρέπει να επιτρέπουν στους ομοφυλόφιλους να μπορούν να συλλέγουν έγγραφα για λογαριασμό του συντρόφου τους ή να επικοινωνούν με το σχολείο όπου εκπαιδεύεται το παιδί ενός από αυτούς», συνεχίζουν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσθέτουν ότι υιοθετήθηκε και η συμπεριληπτική γλώσσα. Το μέτρο, ωστόσο, δεν απαγορεύει προσωπικά θρησκευτικά σύμβολα που μπορούν να συνεχίσουν να φορούν οι εργαζόμενοι (μενταγιόν, τατουάζ κ.λπ.).
«Αυτό είναι ένα νέο βήμα στην οικοδόμηση μιας πόλης που φροντίζει όλους τους κατοίκους της», υποστήριξε η Monika Beuth, εκπρόσωπος του Δημαρχείου της Βαρσοβίας, σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων Wirtualna Poland. «Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει στη Βαρσοβία ενάντια σε οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά η Πολωνία είναι ένα κοσμικό κράτος και η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσά της», είπε ο Ραφάλ Τρζασκόφσκι, ο φιλελεύθερος δήμαρχος αυτού του δήμου με 1,8 εκατομμύρια κατοίκους.

«Θρησκευτικός πόλεμος»
Ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος επανεξελέγη τον περασμένο Απρίλιο για δεύτερη θητεία, μάλλον δεν πίστευε ότι θα προκαλούσε τέτοιο σάλο στην πολωνική πολιτική σκηνή. Το επιχείρημα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να τροφοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη), ενός εθνικο-συντηρητικού κόμματος, που ελπίζει να κερδίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου. «Οι σταυροί για τους οποίους πολέμησαν γενιές Πολωνών θα αφαιρεθούν», δήλωσε η βουλευτής του PiS Malgorzata Gosiewska στην επιχειρηματική εφημερίδα Gazeta Prawna. Ο τίτλος αναφέρει ότι η βουλευτής έχει καταθέσει έφεση και στον βοεβόδα (πρόεδρο της περιφέρειας).
Το συντηρητικό κόμμα διατηρούσε στενούς δεσμούς με την Καθολική Εκκλησία όταν ήταν στην κυβέρνηση, από το 2015 έως το 2023, και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως προπύργιο παραδοσιακών αξιών, που απειλείται από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρείται υπερβολικά φιλελεύθερη. Ο ηγέτης του PiS, Jaroslaw Kaczynski, κατά τη διάρκεια συνάντησης, φώναξε για τον «θρησκευτικό πόλεμο που ξεκίνησε ο δήμαρχος της Βαρσοβίας», όπως τόνισε ο διαδικτυακός ιστότοπος ειδήσεων Onet. «Αυτή η ευρωπαϊκή επιλογή [θέλει] να καταστρέψει τη θρησκεία, να καταστρέψει όλα όσα πιστεύουν οι άνθρωποι […] και να μας κάνει ζώα», επέκρινε ο πολιτικός. Το ινστιτούτο Ordo Iuris, κοντά στους φονταμενταλιστές Καθολικούς, έχει από την πλευρά του ανακοινώσει ότι θα καταθέσει καταγγελία στον εισαγγελέα για «κατάχρηση εξουσίας» και «παραβίαση του Συντάγματος», σημειώνει ο Onet.

Η Βαρσοβία δεν είναι Πολωνία
Στις 21 Μαΐου, ήταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μπήκε στη μάχη σχολιάζοντας στο κοινωνικό δίκτυο ”Είναι ντροπιαστικό», επέκρινε. Γράφει στο X: ”Αντιγράφουν ξεδιάντροπα βλακείες από την Αμερική. Πόσο ντροπιαστικό.” Η ανάρτησή του κοινοποιήθηκε με ανυπομονησία από τους πολιτικούς του PiS, σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα Rzeczpospolita.


Η εκκοσμίκευση της Πολωνίας είναι, ωστόσο, είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως υπενθυμίζει η τελευταία μελέτη του ιδρύματος CBOS, που αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο στη Gazeta Wyborcza. Πράγματι, το 34% των Πολωνών εξακολουθεί να πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή, «το χαμηλότερο αποτέλεσμα που μετρήθηκε ποτέ από το CBOS». Μόνο που η καθολική θρησκεία παραμένει ναρκοπέδιο στην Πολωνία, ειδικά κατά τις εκλογικές περιόδους. «Ο Τρζασκόφσκι, ένας αριστερός φιλελεύθερος, κοσμοπολίτης και αντικληρικός», φαίνεται να το έχει ξεχάσει, πιστεύει ένας αρθρογράφος από τον διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων Interia. (courrierinternational 24/5/24)

Και πάλι Κάννες..

Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε σε όλο το καστ της ταινίας μεγάλου μήκους “Emilia Pérez” του Jacque Audiard: στην τρανσέξουαλ Ισπανίδα ηθοποιό Karla Sofía Gascón και στις Αμερικανίδες σταρ Selena Gomez και Zoe Saldana.

dimpenews.com