1 παπάς για την Αρμενία. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan για Πρωθυπουργός: το κίνημα έχει να κάνει μ’ ανάκτηση μιας Γης της Επαγγελίας.Tο μόνο εμπόδιο η σημερινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της που πρέπει να φύγει.

Ένας παπάς για την Αρμενία. Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan για Πρωθυπουργός: το κίνημα έχει να κάνει με την ανάκτηση μιας Γης της Επαγγελίας.Tο μόνο εμπόδιο η σημερινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της που πρέπει να φύγει.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Bagrat Galstanyan για Πρωθυπουργός: το κίνημα έχει να κάνει με την ανάκτηση μιας γης της επαγγελίας.Tο μόνο εμπόδιο η σημερινή κυβέρνηση και ο ηγέτης της που πρέπει να φύγει.

Ή εντελώς ανίκανος ή απόλυτα βαλτός και φυτευτός..Ο μοιραίος πολιτικός για την Αρμενία που έχασε σ΄έναν πόλεμο …. των 6 ημερών το ”Κοσσυφοπέδιο” της Αρμενίας το Αρτσάκχ το Ναγκόρνο Καραμπάχ τους ιερούς τόπους του μαρτυρικού έθνους και που συνεχίζει τις εδαφικές παραχωρήσεις με το εκβιαστικό δίλημμα πόλεμος ή υποταγή..φθάνει στο πολιτικό τέλος του. Ο δημοσιογράφος ο άνθρωπος της διαπλοκής με τον ξένο παράγοντα της σκοτεινής στοάς ο Πασινιάν φθάνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο τέλος αυτής της υπόγειας κι αυτο-υπονομευτικής για τη πατρίδα και το λαό του προσχεδιασμένης κι αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Οι Αρμένιοι μετά την εθνική καταστροφή και τις νέες χαμένες πατρίδες γυρνούν την πλάτη στον πολιτικό και στους πολιτικούς και θέλουν ένα άφθαρτο πρόσωπο για το τιμόνι της χώρας τους. Φθάνει να αποδειχθεί πλέον σε πoιο βαθμό η διείσδυση έχει βλάψει και την Αρμενική Εκκλησία.. Τον κατηγορούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν .. Είδαν όμως και τον άνθρωπο του γαλλικού Μεγάλου Ανατολικού και της στοάς των Βρυξελλών που θέλει να καταστρέψει το αρχαιότερο χριστιανικό κράτος υποδουλώνοντάς του κι αυτό στην πολιτική πτέρυγα του θηρίου στην ΕΕ.. Ο Πασινιάν έχει τελειώσει.. .

Σε μια πολυπληθή συγκέντρωση σήμερα στο Ερεβάν ο καθηγητής Gurgen Melikyan για λογαριασμό του κινήματος ανακοίνωσε ότι ο χαρισματικός Αρχιεπίσκοπος Bagrat Galstanyan είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός για το κίνημα «Tavush για την Πατρίδα». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, συγκεντρώθηκαν ξανά στο Ερεβάν την Κυριακή για να απαιτήσουν την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, μετά τις εδαφικές του παραχωρήσεις στο Αζερμπαϊτζάν.Εκεί εξαγγέλθηκε και η υποψηφιότητα του Αρχιεπισκόπου Ταβούς για την πρωθυπουργία.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά την κληρική του ιδιότητα για να είναι υποψήφιος.

Ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, ο επικεφαλής της Επισκοπής Ταβούς, δήλωσε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας ότι ζήτησε από την Αγιότητά του Καθολικό Καρέκιν Β’ να αναστείλει την 30ετή πνευματική του υπηρεσία ώστε να μπορέσει να αναλάβει πολιτικό ρόλο, όπως απαιτείται.

«Ειλικρινά δεν ξέρω καν τι να πω», είπε αφού ένας ομιλητής πρότεινε ότι ο καλύτερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία από το Κίνημα για το Ταβούς είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ.

«Δεν είχα, δεν έχω την προσδοκία αυτής της θέσης… Στη ζωή μου, δεν έχω αποφύγει καμία ευθύνη, σε περίπτωση λαθών, έχω αποδεχτεί, σκέφτομαι και προσπάθησα να διορθώσω», πρόσθεσε.

«Υπό αυτή την έννοια, έχοντας κατά νου την προσδοκία ευρέων κύκλων… για την υποψηφιότητα για πρωθυπουργό, ως αποτέλεσμα των συζητήσεων με τους πνευματικούς μου αδελφούς υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Καθολικού, σκεφτήκαμε ότι δεν μπορώ να συνδυάζω το να είμαι υποψήφιος πρωθυπουργός με τις πνευματικές μου υποχρεώσεις.

Για το λόγο αυτό, παρουσιάζοντας την κατάσταση στον Παναγιώτατο Καθολικό και στους πνευματικούς μου αδελφούς, τους ζήτησα να αναστείλουν αυτή την 30ετή πνευματική υπηρεσία και να αναλάβω και να φέρω την προσωπική μου ευθύνη για όλη αυτή τη διαδικασία.

Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλη τη θυσία, την προσδοκία που είμαι έτοιμος να βάλω στο βωμό της ιερής μου πατρίδας, του κράτους», είπε.

Έπειτα το τεράστιο πλήθος κατευθύνθηκε προς την ιδιωτική κατοικία του κ. Πασινιάν αφού συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας στο κέντρο της πόλης. Σε ομιλία του στο συλλαλητήριο, ο Γκαλστανιάν είπε ότι ήθελε να συναντηθεί με τον κ. Πασινιάν για να «παρουσιάσει το αίτημά μας» και να του δώσει «την τελευταία ευκαιρία» να παραιτηθεί με «πολιτισμένο» τρόπο.
«Αυτό το κίνημα έχει να κάνει με την απόκτηση μιας γης της επαγγελίας», είπε. «Το εμπόδιο σε αυτόν τον δρόμο είναι η σημερινή κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ηγέτης της πρέπει να πάει.
Ο Γκαλστανιάν, ο οποίος ηγείται της επισκοπής της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας στη βόρεια επαρχία Ταβούς, είπε επίσης ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας νέας μεταβατικής κυβέρνησης με αποστολή να σταματήσει την «καταστροφή της πατρίδας μας» και να οργανώσει «πρόωρες ή τακτικές εκλογές».
Είπε ότι ζήτησε από τον ανώτατο αρχηγό της Εκκλησίας, τον Καθολικό Γαρεγκίν Β΄, να «παγώσει την πνευματική μου υπηρεσία».
«Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που αντανακλά όλες τις θυσίες που είμαι διατεθειμένος να κάνω για την αγία μου πατρίδα και το κράτος μου», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο πλήθος που φώναζε «Κύριέ μου Πρωθυπουργέ».
Η υποψηφιότητα του κ. Γκαλστανιάν χαίρει της υποστήριξης μεγάλου αριθμού ομάδων της Αρμενικής αντιπολίτευσης, οι οποίες επίσης καταδίκασαν την απόφαση του κ. Πασινιάν να εκχωρήσει αμφισβητούμενες περιοχές εντός ή γύρω από πολλά χωριά του Ταβούς.
Ο Γκαλστανιάν αναγνώρισε και πάλι ότι το σημερινό σύνταγμα της Αρμενίας του απαγορεύει να γίνει πρωθυπουργός λόγω της δεύτερης του υπηκοότητας, της καναδικής υπηκοότητας. Επανέλαβε το αίτημά του για αντίστοιχη τροποποίηση του συντάγματος.
Ο ανώτερος εκκλησιαστικός αξιωματούχος ζήτησε για πρώτη φορά την παραίτηση του Πασινιάν όταν προκάλεσε διαμαρτυρίες κατά της μεταφοράς γης από το Ταβούς στις 9 Μαΐου. Ο Πασινιάν απέρριψε αυτές τις απαιτήσεις, υπερασπιζόμενος τις παραχωρήσεις του στο Μπακού. Αυτός και οι πολιτικοί του σύμμαχοι συνέχισαν να επιτίθενται στον Galstanian και στην Εκκλησία συνολικά, απειλώντας να της επιβάλουν νέους φόρους.


Ως προειδοποίηση προς τους επικριτές της κυβέρνησης, η Ερευνητική Επιτροπή της Αρμενίας δήλωσε την Παρασκευή ότι 25 συμμετέχοντες στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 20 Απριλίου, έχουν κατηγορηθεί για «χουλιγκανισμό» και άλλα εγκλήματα μέχρι στιγμής. Δέκα από αυτούς παραμένουν υπό σύλληψη, δήλωσε η υπηρεσία επιβολής του νόμου, με επικεφαλής έναν από τους έμπιστους υπολοχαγούς του κ. Πασινιάν.
Ο κ. Galstanian καταδίκασε τις υποθέσεις ως πολιτικά υποκινούμενες και κατήγγειλε άλλες «καταστολές» εναντίον των υποστηρικτών του. Το βράδυ του Σαββάτου, κατηγόρησε επίσης τις αρχές ότι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ερεβάν όπου διέμενε τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αναγγελία υποψηφιότητας του..

Νωρίτερα ”ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Αρμενίας του Κινήματος για το Ταβούς είναι ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν”, δήλωσε ο καθηγητής, ανατολίτης Γκουργκέν Μελικιάν σε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας.

«Είμαστε σε συναντήσεις και διαβουλεύσεις εδώ και ένα μήνα. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των επιπέδων, ομάδων, από πολιτικά κόμματα έως δημόσιους φορείς, πανεπιστημιακούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς, οικονομικούς κύκλους, ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, δικηγόρους, διάφορες κοινωνικές ομάδες και πολλούς άλλους.

Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων σε όλες τις συναντήσεις και τις συζητήσεις συμφώνησε ότι αυτό το πρόσωπο είναι, φυσικά, ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν», είπε.

«Υπάρχει σαφής συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας ότι ο αρχηγός του κινήματος Μπαγκράτ Σρμπαζάν πρέπει να είναι και πρωθυπουργός.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση για τον αρχιεπίσκοπο, γιατί αλλάζει όλη την πορεία της ζωής του. Είναι μια δύσκολη απόφαση, αλλά είναι μέρος της υπηρεσίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος της πνευματικής υπηρεσίας που μπορεί να επιτελέσει ένας άνθρωπος που υπηρετεί τη χώρα του, τη γη του, τον λαό του».

Οι διαδηλωτές του Κινήματος για την Ταβούς με επικεφαλής τον Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπο Γκαλστανιάν, τον επικεφαλής της Επισκοπής Ταβούς, έφτασαν στην είσοδο των κυβερνητικών μεγάρων όπου ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν αναμένει να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Ο Μπαγκράτ Αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν αναμένεται να απαιτήσει την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν για τον χειρισμό της οριοθέτησης των κρατικών συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν στο Ταβούς – μια διαδικασία που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια, οδηγώντας στη δημιουργία του Κινήματος για το Ταβούς.

«Απευθύνομαι στον Νικόλ Πασινιάν. Κάποτε θεωρούσες τον εαυτό σου άνθρωπο του λαού, έκανες ποδήλατο, μάζευες σκουπίδια από το έδαφος. Ωστόσο, άρχισες να πετάς με ελικόπτερο πολύ νωρίς…

Σας προσκαλώ να έρθετε σε μια συνάντηση με αυτούς τους ανθρώπους [αυτούς στη διαμαρτυρία] και με δεκάδες χιλιάδες άλλους. Όχι μόνο ως πολιτικός, αλλά και ως άνθρωπος» είπε κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας όπου ανακοινώθηκε ως υποψήφιος πρωθυπουργός του Κινήματος για το Ταβούς.

«Όταν μιλάς για κυριαρχία, θέλω να ρωτήσω: Είναι δυνατόν να μην παίρνεις μόνος σου τις αποφάσεις σου, να λαμβάνονται σε άλλο μέρος; Είναι δυνατόν να σας υπαγορεύουν από άλλα μέρη; σου υπαγορεύουν να τρομοκρατείς και να κοροϊδεύεις τους δικούς σου ανθρώπους; Επομένως, θα πάμε από αυτή την πλατεία, θα πάω στα κυβερνητικά μέγαρα, περιμένοντας να σας συναντήσω», είχε πει.

ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΙΜΑ

dimpenews.com