Ένα σχολείο στο Renaix, στην Α Φλάνδρα στο Βέλγιο ανησυχεί για σημάδια , ισλαμιστικής « ριζοσπαστικοποίησης  » που παρατηρήθηκαν από εκπαιδευτικούς σε  παιδιά τάξων του νηπιαγωγείου αναφέρει μια εσωτερική έκθεση του σχολείου που εξασφαλίστηκε από την εφημερίδα Het Laatste Nieuws και παρουσιάζεται την Δευτέρα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που στη Φλάνδρα εκδηλώνονται τέτοια σημάδια σε αυτήν την ηλικία.

Σύμφωνα με την εσωτερική αναφορά του νηπιαγωγείου στο Renaix οι προβληματικές συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν περιλαμβάνουν π.χ απαγγελία στίχων του κορανίου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, το γεγονός ότι δεν παρουσιάζονται την Παρασκευή στο σχολείο για θρησκευτικούς λόγους,ή άρνηση να δώσουν το χέρι τους. Αλλά επίσης είναι θέμα οι « απειλές θανάτου » που εκφράζονται έναντι των « μη πιστών » όσο και παιδιά που αντιμετωπίζονται ως « χοίροι » και χειρονομίες που μιμούνται τον αποκεφαλισμό.

Το Netwerk Islamexperten, ένα « δίκτυο ειδημόνων του islam » που υποτίθεται ότι προτείνει στα φλαμανδικά σχολεία λύσεις στη μάχη κατά της ριζοσπαστικοποίησης άνοιξε από την αρχή αυτού του  projet του  το  2016, 481 φακέλους σε σχολεία που του απευθύνουν ερωτήματα ή του μεταφέρουν προβλήματα επί αυτού του ζητήματος..lalibre 21.8.17

dimpenews.com