ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ / Στο Κουρδιστάν του Β Ιράκ η κυβέρνηση επέβαλε υψηλό φόρο (Jizya) σε πλειοψηφικά χριστιανικές πόλεις.

H κουρδική κυβέρνηση στο Β Ιράκ επέβαλε  υψηλό φόρο (Jizya)  στον πληθυσμό της Ankawa- κατά πλειοψηφίαν χριστιανική  πόλη κοντά στο Erbil- ενώ δεν επέβαλε κάτι ανάλογο στις λοιπές κουρδικές πόλεις. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο ίδιος φόρος εφαρμόζεται σταδιακά στο Semel ( μια άλλη κατά πλειοψηφίαν χριστιανική  πόλη κοντά στον Duhok). Αυτό το μέτρο είναι σαφώς ένα μέτρο ρατσιστικό που υποβάλει σε θύμα διακρίσεων τους χριστιανούς. Επίσημα έγγραφα της ίδιας της κουρδικής κυβέρνησης ντοκουμεντάρουν την είδηση.
Η κουρδική πόλη Baharka, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Ankawa και δεν διαφέρει από αυτήν από διοικητική άποψη  δεν έχει αντίστοιχη υπηρεσία φορολογικών γραφείων.
Το πρώτο έγγραφο είναι η απάντηση της φορολογικής υπηρεσίας για το γιατί ο φόρος στην Ankawa είναι τόσο υψηλός, ενώ οι άλλες πόλεις δεν έχουν καν τέτοιους φόρους και η απάντηση αναφέρει σαφώς ότι τα σπίτια ενοικιάζονται σε υψηλότερες τιμές από τις άλλες πόλεις. Γιατί αυτός ο φόρος δεν επιβάλλεται στις άλλες πόλεις οι οποίες και οι κάτοικοι τους νοικιάζουν τα σπίτια τους; και με βάση ποια στατιστική μελέτη  ο ισχυρισμός ότι οι τιμές είναι υψηλότερες στο Ankawa είναι σωστός ; Αυτός είναι σαφώς ένας φόρος που εισάγει διακρίσεις, όπως κάποιος υπάλληλος τον ονόμασε (Jizya), που είναι ένας επιπλέον φόρος που οι χριστιανοί έπρεπε να πληρώσουν σύμφωνα με τον κανόνα των χαλιφάτων.
Το δεύτερο έγγραφο του οποίου δημοσιεύεται μόνο ένα μέρος είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο ερώτημα γιατί η φορολογική υπηρεσία έχει ένα γραφείο που εισπράττει φόρους μόνο στην Ankawa και όχι στις άλλες κουρδικές πόλεις .Η απάντηση αναφέρει ότι εάν ο νόμος δεν εφαρμόζεται στις άλλες πόλεις, δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να την εφαρμόσει στο Ankawa. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η φορολογική υπηρεσία δραστηριοποιείται μόνο στην Ankawa.

dimpenews.com