Μελέτη:Οι ανήλικοι (κυρίως αγόρια 12-15 ετών) είναι 6 φορές πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβολίου παρά να νοσηλευθούν για Covid-19.

Οι ανήλικοι είναι 6 φορές πιθανότερο να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα λόγω του εμβολίου παρά να νοσηλευθούν για Covid-19, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη αναφέρει η The Telegraph 10/9/21.

Τα έφηβα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα από το εμβόλιο από ό, τι να νοσηλευθούν από τον Covid-19, διαπίστωσε μεγάλη μελέτη

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για «καρδιακή ανεπιθύμητη ενέργεια» είναι αγόρια ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών μετά από δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με νέα έρευνα από τις ΗΠΑ.

Τα ευρήματα έρχονται καθώς ο καθηγητής Chris Whitty, επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, ετοιμάζεται να συμβουλεύσει τους υπουργούς για το εάν υπάρχει ευρύτερο όφελος για την κοινωνία από τον εμβολιασμό των παιδιών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) της Αγγλίας εξέδωσε την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία της, λέγοντας ότι το «περιθώριο οφέλους» από το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών «θεωρείται πολύ μικρό» και επικαλείται τον χαμηλό κίνδυνο για υγιείς παιδιά από τον ιό.

Ωστόσο, ο Sajid Javid, υπουργός Υγείας, είπε ότι ήθελε ο καθηγητής Whitty και οι επικεφαλής ιατροί από τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία να «εξετάσουν τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών από μια ευρύτερη προοπτική».

Είπε ότι στη συνέχεια “θα λάβει υπόψη τις συμβουλές των επικεφαλής ιατρών, βάσει των συμβουλών του JCVI, πριν λάβει μια απόφαση σύντομα”.

dimpenews.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s