ΕΚΤΑΚΤΟ Σηκώθηκαν 3 από τους 4 εκτοξευτήρες της συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος S-300 στο Masyaf στην επαρχία της Χάμα στη Συρία.Θα ενεργοποιηθούν; Επίκειται επίθεση;

Σηκώθηκαν 3 εκτοξευτήρες της συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος S-300 στο Masyaf στην επαρχία της Χάμα στη Συρία.Θα ενεργοποιηθούν;

Για πρώτη φορά  παρατηρήθηκαν από το ISI ότι 3 εκτοξευτές των S 300 από τότε που έφθασαν από τη Ρωσία και αναπτύχθηκαν στο Masyaf τον Οκτώβρη του 2018. Αν και συνολικά είναι 4 ο ένας παραμένει καμουφλαρισμένος. Λόγω της τρέχουσας τοπικής έντασης και της εντοπισθείσας έγερσης των εκτοξευτών είναι πιθανόν η αναφερόμενη δραστηριότητα να υποδηλώνει την αύξηση του επιχειρησιακού επιπέδου και ετοιμότητας.Σε κάθε περίπτωση παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί ο ένας εκτοξευτής παραμένει καθαρά καμουφλαρισμένος. Αυτή η κατάσταση παραμένει σπάνια κι εγείρει ερωτήματα για το επιχειρησιακό επίπεδο της όλης συστοιχίας και ειδικότερα τoυ υπό κάλυψη εκτοξευτήρα.

Aυτά προκύπτουν από νέα δορυφορική φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από το Image Sat International την Τρίτη.Ισραηλινή εταιρία δορυφορικής φωτογράφισης ανέφερε την Τρίτη ότι για α΄φορά ένα σύστημα συριακής αεράμυνας  S-300 είναι στο σημείο να γίνει επιχειρησιακό.

Η είδηση αυτή σήμερα έρχεται μετά την αναφορά πριν 2 μέρες που φέρει να ενεργοποιήθηκαν και οι S300 στην περιφέρεια Δαμασκού γεγονός που δείχνει μια γενικότερη κινητοποίηση….

Άλλη πηγή αναφέρει πως οι S300 βρίκσονται ακόμη στα χέρια των Ρώσων που εκπαιδεύουν τους Σύριους….

ImageSat International

dimpenews.com