Με θερμίτη οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Azovstal! ΒΙΝΤΕΟ

Από θέση αρχής οι Ρώσοι δεν χρησιμοποιούν φώσφορο, αλλά θερμίτη, μια αντίδραση με ανάμειξη οξειδίων μετάλλων, που υπερβαίνει τις 2200 °, αυτό χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση σιδηροδρομικών γραμμών. Με αυτό το υλικό βομβαρδίζουν το Azovstal. Oι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν εμπρηστικά βλήματα 9M22C με στρώματα θερμίτη. Ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία ότι στις 15 Μαΐου, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν και βόμβες φωσφόρου στη Μαριούπολη, στο Azovstal.

Σε αυτό δεν βρίσκονται πλέον άμαχοι σύμφωνα με τον Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλή της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ».

Ο θερμίτης είναι μια πυροτεχνική σύνθεση από μεταλλική σκόνη, καύσιμο και οξείδιο μετάλλου. Όταν αναφλέγεται από τη θερμότητα, ο θερμίτης υφίσταται μια εξώθερμη αντίδραση οξειδοαναγωγής. Οι περισσότερες συνθέσεις δεν είναι εκρηκτικές, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν σύντομες εκρήξεις υψηλής θερμοκρασίας σε μικρή επιφάνεια. Η μορφή της αντίδρασης είναι παρόμοια με αυτή άλλων μειγμάτων καυσίμου-οξειδωτικού, όπως η μαύρη πυρίτιδα. Η χρήση του θερμίτη προκαλεί εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες..

Η στρατιωτική του χρήση είναι δεδομένη. Πιθανώς οι Ρώσοι τον χρησιμοποιούν εδώ για να κάμψουν την αντοχή των προηγμένων υπερανθεκτικών υλικών του εργοστασίου Azovstal και να φτάσουν πιο εύκολα στους στόχους τους.

dimpenews.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s